Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Maleisië: Orang oetans, krokodillen en dolfijnen - Borneo in 6 dagen

vanaf € 881 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 6 dagen
Reiscode 098
Dag 1: Kuching
Transfer naar uw hotel. In de middag gaat u naar het Semenggoh Orang Utan Centre waar u na een korte regenwoudwandeling de dieren in het opvang centrum kunt observeren. Daarna gaat u nog dieper het Semenggoh regenwoud in op zoek naar wilde dieren.
Dag 2: Damai Beach
U rijdt naar Damai Beach voor een boottocht die u naar de mangrovekust brengt. Aangekomen op de locatie waar de Irrawady dolfijnen kunnen zwemmen, wordt u ruim de gelegenheid geboden tot het spotten en observeren van deze dieren. Daarna wordt er verder gevaren langs het mangrovebos waar soms de zoetwaterkrokodillen op de oever liggen te zonnen. Bij de Satang eilanden is er gelegenheid om in zee te zwemmen of te snorkelen. Tijdens de terugtocht vaart u naar Permai en passeert de boot de Bird’s Rock met zijn zeevogels.
Dag 3: Batang Ai
In de ochtend volgt u de rit over de Pan Borneo Highway. Tijdens de tocht passeert u een divers landschap met dromerige dorpjes, peper- en rubber plantages en uitgestrekte rijstvelden. Onderweg wordt een stop gemaakt in Lachau voor de lunch en kunt u presentjes kopen als geschenk voor later aan de Iban bevolking. Bij het stuwmeer van Batang Ai steekt u het meer per jetty over met bestemming het idyllische eilandje.
Dag 4: Batang Ai
U gaat per boot het meer over en verder de rivier op langs het dicht begroeide oerwoud. Uit het niets duikt uiteindelijk een longhouse op waar u aan land gaat. Uw meegebrachte geschenkjes (sigaretten, snoepgoed of koekjes) geeft u aan de hoofdman en wordt door hem verdeeld onder de bewoners. Er is ruimschoots gelegenheid om kennis te maken met de Iban bevolking. Hun leefwijze en dagelijkse activiteiten zullen u zeker imponeren.
Dag 5: Kuching
's Ochtends gaat u weer richting Kuching waar u overnacht.
Dag 6: Kuching
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

 2-3 personen  4-5 personen  6 personen  1 persoonstoeslag
 € 991,-  € 907,- € 881,-  € 385,-

Inclusief

 • hotelaccommodatie
 • ontbijt
 • transfers
 • vervoer inclusief chauffeur
 • excursiegelden
 • entreegelden

Exclusief

 • binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?