Top

Reis op maat: Ontdek Vietnam

🕒 13 dagen

Vanaf € 1343 p.p.

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Saigon
Aankomst in Ho Chi Minh Stad, zoals de metropool officieel heet. U wordt naar het hotel gebracht in het hart van het oude Saigon, een gezellige en levendige stad. De rest van de dag is vrij om bij te komen van de reis en vast te wennen aan het heerlijke tropenklimaat.

 

Dag 2: Can Tho
Na het ontbijt wordt de hele dag besteed aan een prachtige vaar- en wandeltocht over de waterwegen in de vruchtbare Mekong Delta. U bezoekt u een familiebedrijfje waar de populaire rijstnoedels worden gemaakt, en u ziet de grote Ving Trang Pagode. Daarna vaart u naar Vingh Long met een stop om het eiland An Binh te verkennen. Deze staat bekend om zijn bonsia tuin en kwekerijen en fruitgaarden. Langs smalle kanaaltjes vaart u naar Can Tho.

 

Dag 3: Saigon
U maakt een boottocht over de Mekong Rivier, waar u het handelen bij de drijvende markt ervaart. U gaat verder via smalle kanaaltjeswaar u het platte land kunt ervaren in de Mekong Delta met kokosbomen en de ´Apenbrug´.

 

Dag 4: Nha Trang
Na het ontbijt vertrek naar Nha Trang over de beroemde ‘Highway Number One’. De weg voert door uitgestrekte rijstvelden naar de kust, waar u in de gezellige badplaats Nha Trang verblijft.

 

Dag 5: Nha Trang
De gehele dag maakt u een boottocht over zee, naar verschillende fraaie eilandjes voor de kust. U kunt zwemmen, snorkelen, zonnebaden op een prachtig strand en wandelen door smalle straatjes van een karakteristiek vissersdorpje.

 

Dag 6: Qui Nhon
De reis gaat verder langs mooie baaien en de azuurblauwe oceaan. In de middag bereikt u het kleine plaatsje Qui Nhon, waar u verblijft in ons hotel pal aan het stille strand.

 

Dag 7: Hoi’An
Op weg naar het historische havenstadje Hoi’An gaat de reis eerst naar de bergen van de Centrale Hooglanden. Het doel is de heilige plaats My Son, waar eens 77 hindoeïstische tempels stonden uit de 1e eeuw na Chr. Dit was het centrum van de oude Cha’am beschaving, een groot volk dat in Vietnam woonde voor zij door de Viet verslagen werden en die nu grootste bevolkingsgroep vormen. U rijdt met een jeep door de jungle en wandelt verder naar de indrukwekkende ruïnes waar na de Amerikaanse bombardementen nog 17 tempels overeind staan. Aan het eind van de middag bereikt u Hoi’An.

 

Dag 8: Hoi’An
Vandaag maakt u een verkenningstocht door het oude stadje. U wandelt door de voormalige Chinese en Japanse wijken en ziet er onder meer de zeer oude woonhuizen en winkeltjes, en de Japanse overdekte brug die vroeger de grens markeerde tussen de beide wijken. In de middag kunt u eventueel nog het strand bezoeken, dat tijdens de Amerikaanse Oorlog bekend werd als ‘China Beach’.

 

Dag 9: Hue
Na het ontbijt rijdt u langs de kust verder. Onderweg stopt u bij zoutwinningen, kleine vissersdorpjes en prachtige baaien, u beklimt de Marmerberg en ziet ateliers waar het marmer verwerkt wordt. In de middag komt u aan in de oude keizerstad Hue, gelegen aan de Parfum-rivier.

 

Dag 10: Hue
U maakt een idyllische vaartocht over de Parfum-rivier en bezoekt de oevers de indrukwekkende keizerlijke graftombes van de Ngyuen Dynastie.

 

Dag 11: Hue
Een vrije dag om zelf rustig te dwalen door de Citadel, zoals de‘Verboden Purperen Stad’ wordt genoemd. Binnen de vestingmuren ziet u de immense terreinen, paleizen en gebouwen waar de laatste keizers van Vietnam hebben gewoond.

 

Dag 12: Hanoi
Transfer naar het vliegveld voor de korte vlucht naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Aansluitend ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze plezierige stad, waar nog zoveel wijken en gebouwen herinneren aan de Franse koloniale tijd. U bezoekt onder meer het mooie Hoan Kiem stadsmeer, de Oude Kwartieren: de zeer oude Tempel van de Literatuur.

 

Dag 13: Hanoi
Transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2 personen € 1753 ,- p.p.

3 – 4 personen € 1533 ,- p.p.

5 – 6 personen € 1343 ,- p.p.

1 persoonstoeslag € 538 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register