Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Ontdek Vietnam

vanaf € 1.343 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 13 dagen
Reiscode -
Dag 1: Saigon
Aankomst in Ho Chi Minh Stad, zoals de metropool officieel heet. U wordt naar het hotel gebracht in het hart van het oude Saigon, een gezellige en levendige stad. De rest van de dag is vrij om bij te komen van de reis en vast te wennen aan het heerlijke tropenklimaat.
Dag 2: Can Tho
Na het ontbijt wordt de hele dag besteed aan een prachtige vaar- en wandeltocht over de waterwegen in de vruchtbare Mekong Delta. U bezoekt u een familiebedrijfje waar de populaire rijstnoedels worden gemaakt, en u ziet de grote Ving Trang Pagode. Daarna vaart u naar Vingh Long met een stop om het eiland An Binh te verkennen. Deze staat bekend om zijn bonsia tuin en kwekerijen en fruitgaarden. Langs smalle kanaaltjes vaart u naar Can Tho.
Dag 3: Saigon
U maakt een boottocht over de Mekong Rivier, waar u het handelen bij de drijvende markt ervaart. U gaat verder via smalle kanaaltjeswaar u het platte land kunt ervaren in de Mekong Delta met kokosbomen en de ´Apenbrug´.
Dag 4: Nha Trang
Na het ontbijt vertrek naar Nha Trang over de beroemde ‘Highway Number One’. De weg voert door uitgestrekte rijstvelden naar de kust, waar u in de gezellige badplaats Nha Trang verblijft.
Dag 5: Nha Trang
De gehele dag maakt u een boottocht over zee, naar verschillende fraaie eilandjes voor de kust. U kunt zwemmen, snorkelen, zonnebaden op een prachtig strand en wandelen door smalle straatjes van een karakteristiek vissersdorpje.
Dag 6: Qui Nhon
De reis gaat verder langs mooie baaien en de azuurblauwe oceaan. In de middag bereikt u het kleine plaatsje Qui Nhon, waar u verblijft in ons hotel pal aan het stille strand.
Dag 7: Hoi'an
Op weg naar het historische havenstadje Hoi’An gaat de reis eerst naar de bergen van de Centrale Hooglanden. Het doel is de heilige plaats My Son, waar eens 77 hindoeïstische tempels stonden uit de 1e eeuw na Chr. Dit was het centrum van de oude Cha’am beschaving, een groot volk dat in Vietnam woonde voor zij door de Viet verslagen werden en die nu grootste bevolkingsgroep vormen. U rijdt met een jeep door de jungle en wandelt verder naar de indrukwekkende ruïnes waar na de Amerikaanse bombardementen nog 17 tempels overeind staan. Aan het eind van de middag bereikt u Hoi’An.
Dag 8: Hoi'an
Vandaag maakt u een verkenningstocht door het oude stadje. U wandelt door de voormalige Chinese en Japanse wijken en ziet er onder meer de zeer oude woonhuizen en winkeltjes, en de Japanse overdekte brug die vroeger de grens markeerde tussen de beide wijken. In de middag kunt u eventueel nog het strand bezoeken, dat tijdens de Amerikaanse Oorlog bekend werd als ‘China Beach’.
Dag 9: Hue
Na het ontbijt rijdt u langs de kust verder. Onderweg stopt u bij zoutwinningen, kleine vissersdorpjes en prachtige baaien, u beklimt de Marmerberg en ziet ateliers waar het marmer verwerkt wordt. In de middag komt u aan in de oude keizerstad Hue, gelegen aan de Parfum-rivier.
Dag 10: Hue
U maakt een idyllische vaartocht over de Parfum-rivier en bezoekt de oevers de indrukwekkende keizerlijke graftombes van de Ngyuen Dynastie.
Dag 11: Hue
Een vrije dag om zelf rustig te dwalen door de Citadel, zoals de‘Verboden Purperen Stad’ wordt genoemd. Binnen de vestingmuren ziet u de immense terreinen, paleizen en gebouwen waar de laatste keizers van Vietnam hebben gewoond.
Dag 12: Hanoi
Transfer naar het vliegveld voor de korte vlucht naar Hanoi, de hoofdstad van Vietnam. Aansluitend ziet u de belangrijkste bezienswaardigheden van deze plezierige stad, waar nog zoveel wijken en gebouwen herinneren aan de Franse koloniale tijd. U bezoekt onder meer het mooie Hoan Kiem stadsmeer, de Oude Kwartieren: de zeer oude Tempel van de Literatuur.
Dag 13: Hanoi
Transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2 personen 3 - 4 personen. 5 - 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.753,- € 1.533,- € 1.343,- € 538,-

?

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?