Top

Reis op maat: Ontdek Sri Lanka

🕒 9 dagen

Vanaf € 921 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ Vervoer

✔️ Excursies

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Negombo
Na aankomst op de luchthaven van Colombo staat een chauffeur op u te wachten om u naar Negombo te brengen. De rest van de dag vrij ter beschikking.

 

Dag 2: Ratnapura
Na het ontbijt maakt u een stadstour door Colombo. U brengt een bezoek aan onder andere de Nederlands Hervormde kerk in de Wolfrendhalstraat, het Nederlands museum en lokale markten. Hierna reist u door naar Ratnapura de ‘Edelstenen Stad’.

 

Dag 3: Ratnapura
In de morgen gaat u zelf de mijn in, op zoek naar edelstenen. In Sri Lanka is de grootste en zwaarste blauwe saffier ter wereld gevonden. Misschien bent u wel de gelukkige om met een blauwe saffier thuis te komen.

 

Dag 4: Ratnapura
Vroeg in de ochtend maakt u per jeep een excursie naar het Sinharaja regenwoud. Dit regenwoud beslaat ongeveer 9000 hectare. U wandelt hier en geniet van de prachtige natuur. Het woud huisvest verschillende soorten zoogdieren, reptielen, insecten en vogelsoorten.

 

Dag 5: Kandy
In de morgen gaat u naar Pinnewela voor een bezoek aan het Olifanten weeshuis, waar ouderloze en zieke olifanten worden verzorgd. De olifanten worden twee keer per dag gewassen in de rivier. Dit is een hartverwarmende ervaring. Hierna maakt u een stadstour door Kandy.

 

Dag 6: Giritale
Na het ontbijt bezoekt u de Kruidentuin en Batikfabriek in Dambulla. In Sigiriya beklimt u via stenen trappen de enorme hoge Leeuwenrots. Het is een hele klim maar de 15 eeuwen oude Singhales emuurschilderingen beloont deze inspanning ruimschoots. Verder wacht u vanaf de top een overweldigend uitzicht.

 

Dag 7: Giritale
Na het ontbijt gaat u richting Polonnaruwa en brengt u een bezoek aan de ruïnes van het Koninklijke Paleis, de Gal Vihara en de Hindoetempel Siva Davalaya. Polonnaruwa is de heilige hoofdstad van het eiland. Hier kunt u aan de hand van beelden en architectuur zien hoe groot de invloed is geweest van de Zuid-Indiaase overheersers.

 

Dag 8: Negombo
Na het ontbijt rijdt u naar de kustplaats Negombo waar u overnacht.

 

Dag 9: Negombo – Colombo
U heeft een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland.

Prijzen

2 personen: € 1140 ,- p.p.

3 – 4  personen: € 1041 ,- p.p.

5 – 6 personen: € 921 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 562 ,- p.p.

Galerij

sri lanka reis op maat 9 dagen smaragd reizen
You don't have permission to register