Top

Reis op maat Maleisië: Ontdek Sarawak – Borneo

🕒 8 dagen

Vanaf € 1491 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie

✔️ ontbijt

✔️ transfers

✔️ entreegelden

✔️ excursiegelden

✔️ vervoer

Exclusief:

❌ binnenlandse vluchten

❌ overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ uitgaven van persoonlijke aard

❌ eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

DAG 1: KUCHING-ORANG OETAN-WILDLIFE PARK
Vanuit Kuching: Bezoek aan het orang oetan opvangcentrum in het Semeonggoh National Park en het Matang Wildlife Park.

 

DAG 2: KUCHING
Deze kriskras cruise door de monding van de Santubong rivier is bedoeld om de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten. Deze dolfijn leeft in de kustwateren en rivieren. Het Santubong gebied is de beste plaats om het dier te kunnen zien. Bezoekers dienen goede ogen te hebben om het dier te spotten maar het is ook mogelijk dat de dolfijnen in de nabijheid van de boot waargenomen kunnen worden.

 

DAG 3: LEMANAK
Na het ontbijt vertrek naar Lemanak. De rit gaat langs rubber- en peperplantages en het ongerepte regenwoud. In de middag arriveert u in Lemanak waar u per gemotoriseerde kano naar uw longhouseverblijf vaart.

 

DAG 4: MIRI
In de morgen reist u naar Kuching met aansluitend een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Miri.

 

DAG 5: MIRI
Na uw ontbijt maakt u een prachtige rit door een afwisselend landschap met als bestemming een longhouse van de Iban’s. U heeft ruim gelegenheid om kennis te maken met de Iban samenleving en hun dagelijkse leefwijze. Voor het vertrek wordt u door de bewoners nog een cultureel optreden aangeboden. Daarna gaat u naar het Nationale Park Lambir Hill. Hier maakt u een ontspannen wandeling onder het dak van het tropisch regenwoud. Tijdens de wandeling zult u een aantal exotische vogels zien evenals insecten en misschien ook de zoogdieren die hier voorkomen. Bij de waterval is er tijd om te zwemmen of te relaxen en de lunch te gebruiken.

 

DAG 6: MULU NATIONAAL PARK
Transfer van hotel naar het vliegveld van Miri voor uw vlucht naar het Mulu Nationaal Park. In de middag wordt u naar de ingang van het Park gebracht waar de gids u naar het houten pad brengt – dat door het Mulu regenwoud loopt – en u naar de grotten leidt. U ziet de ‘Lang Cave’ grot en zult verbaasd zijn over de omvang van ‘s werelds grootste grot, de ‘Deer Cave’. Bij het openlucht observatorium is het goed relaxen en kunt u de indrukwekkende bedrijvigheid zien van de miljoenen vleermuizen die de grotten bevolken.

 

DAG 7: MULU NATIONAAL PARK
Na ontbijt brengt de gids u naar een longboot die u over de slingerende rivier naar een nederzetting brengt van de Penan. Stroomopwaarts gaat het verder naar de ‘Wind & ClearwaterCaves’. Ook deze grotten zullen u verbazen. Er is een mogelijkheid om te zwemmen. Het hoogtepunt van deze tocht zijn de Rajah Brooke vlinders die boven de rivier en de ingang van de grotten vliegen. U vaart weer terug over de rivier en rond het middaguur bent u weer terug in het hotel. De rest van de dag bent u vrij.

 

DAG 8: MIRI
Transfer naar het vliegveld Mulu voor uw vlucht naar Miri.

 

Prijzen

2 personen € 1664 ,- p.p.

3 – 4 personen: € 1541 ,- p.p.

5 – 6 personen: € 1491 ,- p.p.

1 persoonstoeslag € 699 ,- 

Galerij

You don't have permission to register