Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Maleisië: Ontdek Sarawak-Borneo in 8 dagen

vanaf € 1.491 p.p.
Type Trektocht
Duur 8 dagen
Reiscode 097
Dag 1: Kuching-Orang Oetan-Wildlife Park
Vanuit Kuching: Bezoek aan het orang oetan opvangcentrum in het Semeonggoh National Park en het Matang Wildlife Park.
Dag 2: Kuching
Deze kriskras cruise door de monding van de Santubong rivier is bedoeld om de zeldzame Irrawaddy dolfijn te spotten. Deze dolfijn leeft in de kustwateren en rivieren. Het Santubong gebied is de beste plaats om het dier te kunnen zien. Bezoekers dienen goede ogen te hebben om het dier te spotten maar het is ook mogelijk dat de dolfijnen in de nabijheid van de boot waargenomen kunnen worden.
Dag 3: Lemanak
Na het ontbijt vertrek naar Lemanak. De rit gaat langs rubber- en peperplantages en het ongerepte regenwoud. In de middag arriveert u in Lemanak waar u per gemotoriseerde kano naar uw longhouseverblijf vaart.
Dag 4: Miri
In de morgen reist u naar Kuching met aansluitend een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar Miri.
Dag 5: Miri
Na uw ontbijt maakt u een prachtige rit door een afwisselend landschap met als bestemming een longhouse van de Iban's. U heeft ruim gelegenheid om kennis te maken met de Iban samenleving en hun dagelijkse leefwijze. Voor het vertrek wordt u door de bewoners nog een cultureel optreden aangeboden. Daarna gaat u naar het Nationale Park Lambir Hill. Hier maakt u een ontspannen wandeling onder het dak van het tropisch regenwoud. Tijdens de wandeling zult u een aantal exotische vogels zien evenals insecten en misschien ook de zoogdieren die hier voorkomen. Bij de waterval is er tijd om te zwemmen of te relaxen en de lunch te gebruiken.
Dag 6: Mulu Nationaal Park
Transfer van hotel naar het vliegveld van Miri voor uw vlucht naar het Mulu Nationaal Park. In de middag wordt u naar de ingang van het Park gebracht waar de gids u naar het houten pad brengt - dat door het Mulu regenwoud loopt - en u naar de grotten leidt. U ziet de ‘Lang Cave’ grot en zult verbaasd zijn over de omvang van ‘s werelds grootste grot, de ‘Deer Cave’. Bij het openlucht observatorium is het goed relaxen en kunt u de indrukwekkende bedrijvigheid zien van de miljoenen vleermuizen die de grotten bevolken.
Dag 7: Mulu Nationaal Park
Na ontbijt brengt de gids u naar een longboot die u over de slingerende rivier naar een nederzetting brengt van de Penan. Stroomopwaarts gaat het verder naar de ‘Wind & ClearwaterCaves’. Ook deze grotten zullen u verbazen. Er is een mogelijkheid om te zwemmen. Het hoogtepunt van deze tocht zijn de Rajah Brooke vlinders die boven de rivier en de ingang van de grotten vliegen. U vaart weer terug over de rivier en rond het middaguur bent u weer terug in het hotel. De rest van de dag bent u vrij.
Dag 8: Miri
Transfer naar het vliegveld Mulu voor uw vlucht naar Miri.

Prijzen

2 personen 3 - 4 personen 5 - 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 1.664,- € 1.541,- € 1.491,- € 699,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • transfers
 • entreegelden
 • excursiegelden
 • vervoer

Exclusief

 • binnenlandse vluchten
 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?