Top

Reis op maat: Ontdek Hongkong

🕒 8 dagen

Informatie

Inclusief:

✔️ Ontbijt

✔️ Accommodatie

✔️ Excursies zoals in het programma omschreven

✔️ Transfer van de luchthaven naar het hotel

✔️ Transfer van het hotel naar de luchthaven

Reis van dag tot dag

 

Dag 1: Hongkong Island
Na aankomst een transfer naar uw hotel.

 

Dag 2: Hongkong Island
Na het ontbijt maakt u een stadstour met o.a. een bezoek aan Stanley Market waar het leuk winkelen is in de bazaar markt, de vissersdorp Aberdeen en het thuis van de “boat people”, waarvan de leefwijze weinig is veranderd sinds vroegere tijden. De dag eindigt met een rit naar de top van Victoria Peak met het fraaie uitzicht over de haven en stad.

 

Dag 3: Hongkong Island
U gaat op verkenning naar Hongkong’s grootste eiland, Lantau, op slechts een half uur vaar afstand. De tocht gaat door de haven en langs verschillende eilandjes in de Zuid Chinese zee tot aan het eiland Lantau’s Silvermine Bay (Mui Wo). Vanaf hier, brengt een bus u langs het twee kilometer lange strand van Cheung Sha, en over de dam van het waterreservoir Shek Pik. Bezoek aan het Tanka bootvolk met hun paalwoningen in Tai O, om vervolgens omhoog te rijden naar het plateau op 520 meter voor bezoek aan het beroemde Po Lin klooster en zicht op de werelds grootste zittende Boeddha in brons. U geniet van een voortreffelijk vegetarische lunch, bereid door de monniken van het klooster.

 

Dag 4: Hongkong Kowloon
Vandaag gaat u naar het andere gedeelte van Hongkong, Kowloon. De rest vrij ter beschikking.

 

Dag 5: Hongkong Kowloon
Ontdek het tapijt van het landschappelijk contrast in “the land between” (New Territories). Hier ziet u groene rollende heuvels, vredig boslandschap en plattelandsmarkten. U zult Hongkong’s meest indrukwekkende klooster ontdekken, de “Yuen Yuen Institute” dat bijdraagt via het Confucianisme, Taoïsme en Boeddhisme aan de samenleving van Hongkong. Tocht langs bananen plantages en onderbreking bij het uitzichtpunt van Tai Mo Shan, Hongkong’s hoogste berg, voor een panoramische uitzicht op Hong Kong Island in het zuiden, en de New Territories in het noorden. Er wordt haltgemaakt bij Fanling wat toebehoort aan een grote familie clan in de New Territories. Vervolgens naar het rustige vogelpark bij Luk Kengen zijn naburige dorp. Via het groene Country Park gaat u naar de visboerderij “Sam Mun Tsai”.

 

Dag 6: Hongkong Kowloon
Bezoek aan Macau, tot 1999 een Portugese kolonie gelegen aan de overkant van de Parel rivier. Macau is een van de oudste Europese nederzettingen in het verre oosten, wat al dateert vanaf het jaar 1557. Meer dan 400 jaar een mengelmoes tussen Chinese en Europese culturen liggen ten grondslag aan de unieke Macau cultuur. U brengt een bezoek aan de historische ruïne van de St. Paul’s Church, Macau museum (gesloten op maandag), en de 400 jaar oude tempel van A Ma, opgedragen aan een meisje die vele levens van zeelieden heeft gered. Bezoek de gok tafels van                                                  de wereldberoemde casino alvorens u terug keert naar Hongkong.

 

Dag 7: Hongkong Kowloon
Een prachtige gelegenheid om kennis te maken met de bijzondere cuisine van Hongkong, tezamen met een fantastische cruise en het kleurrijke spektakel van de vele lichtjes langs de haven. Na een voortreffelijk diner kunt u kennis maken met de bevolking en op koopjes uitgaan in Temple Street night market.

 

Dag 8: Hongkong Kowloon
Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Galerij

You don't have permission to register