Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Ontdek Hongkong

Type Reis op maat (facetreis)
Duur 8 dagen
Reiscode -
Dag 1: Hongkong Island
Na aankomst een transfer naar uw hotel.
Dag 2: Hongkong Island
Na het ontbijt maakt u een stadstour met o.a. een bezoek aan Stanley Market waar het leuk winkelen is in de bazaar markt, de vissersdorp Aberdeen en het thuis van de “boat people”, waarvan de leefwijze weinig is veranderd sinds vroegere tijden. De dag eindigt met een rit naar de top van Victoria Peak met het fraaie uitzicht over de haven en stad.
Dag 3: Hongkong Island
U gaat op verkenning naar Hongkong’s grootste eiland, Lantau, op slechts een half uur vaar afstand. De tocht gaat door de haven en langs verschillende eilandjes in de Zuid Chinese zee tot aan het eiland Lantau’s Silvermine Bay (Mui Wo). Vanaf hier, brengt een bus u langs het twee kilometer lange strand van Cheung Sha, en over de dam van het waterreservoir Shek Pik. Bezoek aan het Tanka bootvolk met hun paalwoningen in Tai O, om vervolgens omhoog te rijden naar het plateau op 520 meter voor bezoek aan het beroemde Po Lin klooster en zicht op de werelds grootste zittende Boeddha in brons. U geniet van een voortreffelijk vegetarische lunch, bereid door de monniken van het klooster.
Dag 4: Hongkong Kowloon
Vandaag gaat u naar het andere gedeelte van Hongkong, Kowloon. De rest vrij ter beschikking.
Dag 5: Hongkong Kowloon
Ontdek het tapijt van het landschappelijk contrast in “the land between” (New Territories). Hier ziet u groene rollende heuvels, vredig boslandschap en plattelandsmarkten. U zult Hongkong’s meest indrukwekkende klooster ontdekken, de “Yuen Yuen Institute” dat bijdraagt via het Confucianisme, Taoïsme en Boeddhisme aan de samenleving van Hongkong. Tocht langs bananen plantages en onderbreking bij het uitzichtpunt van Tai Mo Shan, Hongkong’s hoogste berg, voor een panoramische uitzicht op Hong Kong Island in het zuiden, en de New Territories in het noorden. Er wordt haltgemaakt bij Fanling wat toebehoort aan een grote familie clan in de New Territories. Vervolgens naar het rustige vogelpark bij Luk Kengen zijn naburige dorp. Via het groene Country Park gaat u naar de visboerderij “Sam Mun Tsai”.
Dag 6: Hongkong Kowloon
Bezoek aan Macau, tot 1999 een Portugese kolonie gelegen aan de overkant van de Parel rivier. Macau is een van de oudste Europese nederzettingen in het verre oosten, wat al dateert vanaf het jaar 1557. Meer dan 400 jaar een mengelmoes tussen Chinese en Europese culturen liggen ten grondslag aan de unieke Macau cultuur. U brengt een bezoek aan de historische ruïne van de St. Paul’s Church, Macau museum (gesloten op maandag), en de 400 jaar oude tempel van A Ma, opgedragen aan een meisje die vele levens van zeelieden heeft gered. Bezoek de gok tafels van de wereldberoemde casino alvorens u terug keert naar Hongkong.
Dag 7: Hongkong Kowloon
Een prachtige gelegenheid om kennis te maken met de bijzondere cuisine van Hongkong, tezamen met een fantastische cruise en het kleurrijke spektakel van de vele lichtjes langs de haven. Na een voortreffelijk diner kunt u kennis maken met de bevolking en op koopjes uitgaan in Temple Street night market.
Dag 8: Hongkong Kowloon
Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

Inclusief

  • accommodatie
  • ontbijt
  • excursies zoals in het programma omschreven
  • transfer van de luchthaven naar het hotel
  • transfer van het hotel naar de luchthaven

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?