Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Ontdek de prachtige natuur van Sumatra

12 September, 2016 10:03

Sumatra ligt in het westen van Indonesië en is het op één na grootste eiland van de Indonesische archipel. Het eiland beschikt over een aantal nationale parken met onder andere prachtige jungle, orang-oetans en traditionele stammen die er nog steeds leven. Natuurliefhebbers die niet houden van massatoerisme moeten op Sumatra zijn.

Nationale parken op Sumatra

Op Sumatra vindt u twee bekende nationale parken: het Kerinci Seblat National Park en het Gunung Leuser National Park. Voor echte natuurliefhebbers zijn dit natuurlijk de perfecte plekken om een periode van de vakantie door te brengen.

Het Kerinci Seblat National Park is de grootste van de twee. Dit park is 1.375.000 hectare groot en de Sumatraanse neushoorn bewoont dit gebied. In het park vindt u kratermeren, watervallen, bossen, bergen en geisers. Daarbij is het mogelijk om hier de Mount Kerinci te beklimmen. Dit is met zijn 3.805 meter de hoogste berg van Sumatra.

Het Gunung Leuser National Park bestaat voor een groot deel uit reservaten en bossen. Het gebied is 950.000 hectare groot, waarbij een groot deel van het park overigens helemaal niet betreden mag worden. Het deel dat wel toegankelijk is voor bezoekers heeft genoeg te bieden, zoals stranden, mangroves, moerassen en regenwouden. In dit park leven gibbons, neushoorns, olifanten, tijgers én de befaamde orang-oetans nog in het wild. In deze parken worden zowel eendaagse als meerdaagse trektochten georganiseerd.

Het Tobameer

Het Tobameer (Danau Toba in het Indonesisch) is een plek om niet over te slaan tijdens een reis op Sumatra. Dit meer is 450 meter diep en bestaat al zo’n 75.000 jaar. De Danau Toba is ontstaan na de uitbarsting van de Toba vulkaan in het noorden van Sumatra. In het midden van het meer ligt een klein eilandje, Pulau Weh. Dit eilandje is uitermate geschikt voor duikactiviteiten, aangezien de onderwaterwereld rond het eiland adembenemend mooi is.

Op reis naar Sumatra

Wilt u de natuur van Sumatra zelf ontdekken? Wij bieden verschillende reizen aan naar dit prachtige eiland. Bij ons kunt u kiezen uit groepsreizen, facetreizen en trektochten, maar wij stellen ook op maat gemaakte reizen voor u samen. Meer informatie over onze Indonesië reizen en excursies vindt u op onze website.

< Smaragd Reizen is in 2020 te vinden op verschillende beurzen Bali, een droom die uitkomt >