Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Java, het eiland van verscheidenheid

29 December, 2016 16:26

Tussen Bali en Sumatra ligt het drukst bevolkte eiland van de wereld: Java. Het Indonesische eiland is ongeveer drie keer zo groot als Nederland, telt 135 miljoen inwoners en biedt plaats aan veel bekende toeristische attracties. Attracties zoals prachtige natuur, culturele steden en eeuwenoude tempels zijn echte toeristentrekkers. Hier leest u aan welke activiteiten u absoluut moet deelnemen wanneer u Java bezoekt.

Actie en adrenaline in de veelzijdige natuur

Op Java vind je een aantal wereldberoemde vulkanen, zoals Mount Bromo. Het is mogelijk om de vulkaan te beklimmen en te genieten van het prachtige uitzicht bovenop Mount Bromo. Met Smaragd Reizen kan je de vulkaan ‘s nachts beklimmen, zodat de top wordt bereikt tijdens zonsopgang. Dit maakt het uitzicht nog spectaculairder.

Java beschikt naast vulkanen ook over uitgestrekte jungle en oerwouden. In de Green Valley van Pangandaran kan men in verschillende watervallen bodyboarden en van hoge rotsen springen. Bij Goa Pindul (vlakbij Yogyakarta) worden bezoekers door verschillende grotten geleid, waarbij zij door krappe ruimtes kruipen en op een band over het water door de grotten glijden.

Shoppen in Yogyakarta

Yogyakarta is misschien wel de meest karakteristieke stad van Java. Men kan voor een paar euro met een privé-Riksja (een fietstaxi) met chauffeur de hele stad ontdekken. De highlight van Yogyakarta is de Malioboro Street. Hier kunnen je heerlijk eten, drinken en shoppen.  Ook aan gezellige muziek is hier geen gebrek.

Cultuur snuiven in de beroemde eeuwenoude tempels

De Borobudur Tempel, Prambanan Tempel en de Dieng Plateau mag je niet overslaan. De Borobudur Tempel ligt tussen twee vulkanen in en is de meest bijzondere tempel van Java. Hij werd gebouwd in de 8ste en 9de eeuw, maar lag eeuwenlang onder een laag vulkanische as en was overwoekerd door jungle. Pas in de 20ste eeuw werd de tempel gerenoveerd. Momenteel is de Borobudur een UNESCO World Heritage Site en ziet men de tempel als één van de zeven wereldwonderen.

Ontdek de veelzijdigheid van Java nu zelf

Bent u benieuwd geworden naar al deze bijzondere trekpleisters op Java? Bij Smaragd Reizen kunt u kiezen uit verschillende groepsreizen, facetreizen of stopovers. Daarnaast stellen wij ook reizen geheel op basis van uw wensen samen. Bekijk snel de reizen die wij aanbieden naar Java, of neem contact met ons op door te bellen naar 0228 312 231 of te mailen naar info@smaragd-reizen.nl.

< Smaragd Reizen is in 2020 te vinden op verschillende beurzen Ontdek de prachtige natuur van Sumatra >