Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Hoe u zich het best kan gedragen tijdens het bezoeken van een boeddhistische tempel

7 Juni, 2016 15:35

Het bezoeken van een boeddhistische tempel in Azië is een onvergetelijke ervaring. Hoewel sommige toeristen zich op deze heilige plekken misschien wat ongemakkelijk of misplaatst voelen, worden ze altijd zeer vriendelijk ontvangen en zijn altijd welkom. Om zo respectvol mogelijk met deze gastvrijheid om te gaan is het goed om te weten welke etiquette er gehanteerd wordt.

Doe uw schoenen uit

In de meeste tempels mogen geen schoenen gedragen worden. Vaak is er een centrale plek waar u uw schoenen kunt achterlaten. Wij raden aan om makkelijke instappers te dragen als u meerdere tempels op een dag gaat bezoeken.

Draag bedekte kleding
Het kan respectloos overkomen wanneer u te bloot gekleed een tempel bezoekt. Hoewel het vaak warm is, is het toch belangrijk dat u in ieder geval uw schouders en benen bedekt. Bikinitopjes, diepe decolletés, zeer korte broeken en rokjes zijn uit den boze. Trek dus bedekte kleding aan of neem een sjaal of sarong (traditionele omslagdoek) mee om u mee te bedekken.

Wees respectvol

Respectvol blijven lijkt misschien logisch, maar is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Doe uw telefoon uit, rook niet en verwijder uw kauwgum voordat u de tempel binnenstapt. Praat met een gedempte stem en voer geen ongepaste gesprekken. Raak daarnaast de Boeddhabeelden niet aan en ga er tevens niet te dichtbij staan. Vraag van te voren na of het toegestaan is om foto’s te maken en maak daarnaast nooit foto’s van monniken in gebed.

Gebruik de juiste lichaamstaal

In tempels zijn er diverse gebruiken. Wanneer monniken de tempel betreden is het bijvoorbeeld gebruikelijk om op te staan, om zo respect te betuigen. Daarnaast is het belangrijk om nooit boven de monnik of de Boeddhabeelden uit te komen. Als je lang bent dien je dus te bukken.

Geef een kleine donatie

De meeste tempels hebben een metalen doos waarin u een kleine donatie kunt doen. Tempels leven van een klein budget dus een kleine donatie (1 euro of minder) kan al veel betekenen en er mede voor zorgen dat de tempel open blijft.

Wijs niet naar mensen of dingen 

Het wijzen met handen én voeten wordt gezien als onbeleefd. Wijs dus nooit naar mensen, monniken en de Boeddha.

Eet niet in het bijzijn van monniken

Monniken eten pas in de namiddag. Houd hier rekening mee en probeer niet in hun bijzijn te eten.

Toon niet te veel affectie

Hoewel een tempel erg romantisch kan zijn, is dit niet de plek om affectie naar elkaar te tonen. Wees respectvol en onthoud dat het gebed en de Boeddha de centrale focus zijn.

Raak als vrouw de monniken niet aan

Over het algemeen mogen vrouwen monniken niet aanraken of iets aanreiken. Wanneer dit wel gebeurt, moet een monnik een zuiveringsritueel ondergaan. Wanneer u iets aan de monnik wilt geven, kan dat via een man. Zelfs familieleden moeten zich aan deze regel houden.

Veel landen in Zuidoost-Azië hebben een grote diversiteit aan boeddhistische tempels; u kunt ze bezoeken tijdens onze reizen naar Thailand, Indonesië, Maleisië en Vietnam.

Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 257 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 266 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 196 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 282 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 202 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 6 dagen
vanaf € 710 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 226 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 240 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 348 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 13 dagen
vanaf € 1.338 p.p.
Getoond 1–40 van 215123456
 
< Smaragd Reizen is in 2020 te vinden op verschillende beurzen 8 inpaktips voor uw vakantie naar Indonesië >