Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Bali, een droom die uitkomt

22 Juli, 2016 17:01

Als u op reis gaat naar Indonesië is Bali een echte must-see. Of u nu houdt van natuur, cultuur of actie: Bali biedt voor ieder wat wils. Op het Indonesische eiland vindt u tempels, prachtige stranden, vulkanen en heerlijk eten. Van het avontuurlijke Ubud tot de betoverende Gili-eilanden; deze Balinese plekken mag u niet missen tijdens uw reis.

Ubud

Ubud is een idyllisch stadje tussen de bergen en prachtige rijstvelden van Bali. Vanuit hier kunt u mooie plekken bezichtigen.

Om te beginnen zou u de Mount Batur kunnen beklimmen. Het gebied rondom deze vulkaan is ontstaan na een enorme uitbarsting. In dit gebied heeft zich een groot meer gevormd, en er zijn nu allerlei dorpjes gevestigd. De laatste keer dat deze vulkaan uitbarstte was in 2000 en sindsdien komt er nog steeds stoom uit de krater. Toch is het veilig om de Mount Batur te beklimmen. Wij raden u aan om de vulkaan ’s nachts te beklimmen: in de ochtend kunt u genieten van een spectaculaire zonsopgang.

Wilt u nog meer actie tijdens uw vakantie? Dan is raften in de prachtige omgeving van Ubud iets voor u. Deze excursie is te boeken in ieder hotel. Tijdens deze ervaring raft u over een wilde rivier door de verbluffende natuur, terwijl u letterlijk aapjes kunt kijken. Jullie sluiten de tocht af met een heerlijke lunch.

Ook kunt u naar The Monkey Forest gaan. Hier vindt u honderden Balinese aapjes. Ze zijn erg nieuwgierig en gaan maar al te graag even op uw hoofd of schouders zitten. Pas wel op met uw telefoon en andere spullen, want het zijn echte boefjes!

Voor een stukje cultuur moet u naar het tempelcomplex Tirta Empul, net buiten Ubud. U kunt zich laten afzetten door een taxi, maar met een gehuurde scooter is het ook goed te doen. Tirta Empul betekent tempel van het heilige water. Er is een bron met water met een paar baden eromheen waar de Balinese bevolking zich reinigt. Zelf kunt u zich ook reinigen in één van de baden.

Gili-eilanden

Na al deze actie en culturele indrukken heeft u vast behoefte aan relaxen op een paradijselijk eiland. Vlakbij Bali liggen drie pareltjes in de zee, genaamd Gili Meno, Gili Air en Gili Trawangan. Op deze drie eilanden is geen gemotoriseerd vervoer toegestaan; hier reist iedereen te voet, met de fiets of met paard en wagen. Dit maak het heel erg back to basic. Gili Meno is het rustigste eiland van de drie, hier kunt u helemaal tot rust komen. Gili Air heeft meer restaurantjes, wat het aantrekkelijk maakt voor stelletjes. Gili Trawangan is het party-eiland, waar veel jongeren op af komen. De drie eilanden hebben één ding gemeen: het zand is wit, de zee is blauw en u kunt er heerlijk snorkelen.

Is Bali een droom die voor u nog uit moet komen? Wij bieden verschillende soorten reizen naar Bali aan. Bekijk het aanbod op onze website en vraag een offerte aan.

< Smaragd Reizen is in 2020 te vinden op verschillende beurzen Hoe u zich het best kan gedragen tijdens het bezoeken van een boeddhistische tempel >