Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

8 inpaktips voor uw vakantie naar Indonesië

20 November, 2015 14:54

Het inpakken voor een reis is vaak stressvol, omdat u aan heel veel moet denken. De basis blijft vaak hetzelfde, maar voor elke bestemming zijn er speciale zaken die mee moeten in de koffer. Als u een verre reis maakt is het belangrijk om u goed voor te bereiden en daarom hebben wij 8 inpaktips voor de bestemming Indonesië voor u op een rijtje gezet. 

1: Malariatabletten, DEET en een muskietennet

Op de eilanden Sumatra, Borneo, de Molukken en delen van Sulawesi en Irian Jaya worden Malariapillen aanbevolen. Ga daarom op tijd naar de huisarts om deze aan te vragen. Daarnaast wordt smeren met DEET aanbevolen op de bovengenoemde eilanden en Java. Op Bali en oost- west Java hoeft u geen maatregelen te nemen tegen muskieten.

Muskieten bijten meestal ’s avonds, ’s nachts en in de vroege ochtend. Zorg daarom dat u avond- en nachtkleding met lange mouwen en pijpen mee heeft. Denk daarnaast aan een muskietennet: bij veel accommodaties is er een klamboe aanwezig, maar helaas niet overal.

2: Wc- papier

In Aziatische landen is er niet altijd wc-papier aanwezig in openbare toiletten. Neem daarom een rol wc-papier mee in uw koffer of handbagage. Onderweg kunt u een paar vellen wc-papier meenemen in een zakje zodat u nooit zonder zit.

3: Warme kleding

Eén van de hoogtepunten tijdens veel reizen naar Indonesië is de beklimming van de Bromo vulkaan. Vooral de zonsopkomst aan de rand van de krater is een indrukwekkende ervaring. Echter kan het in dit gebied erg koud zijn en soms zelfs vriezen! Neem daarom warme (thermo)kleding, handschoenen en eventueel een muts mee.

4: Sarong of omslagdoek

Omdat het altijd warm is in Indonesië, zal u voornamelijk luchtige en korte kleding dragen. Echter is het verboden om met ontblote lichaamsdelen tempels te betreden. Koop daarom ter plaatste een Sarong (ook leuk als souvenir) of neem een omslagdoek mee van huis.

5: Badslippers

Mocht u in een accommodatie verblijven waar u geen eigen douche heeft is het aan te raden om (bad)slippers mee te nemen. Dit zorgt ervoor dat u achteraf geen vervelende kwaaltjes krijgt.

6: Diarreeremmers en ORS

Veel reizigers krijgen direct na, of tijdens hun vakantie last van reizigersdiarree. Dit wordt vaak veroorzaakt door ziektekiemen (bacteriën, virussen of parasieten) die u binnenkrijgt via besmet eten of drinken. Het is daarom raadzaam om diarreeremmers en ORS (oplossing van suikers en zout om zo uitdroging tegen te gaan) mee te nemen, zodat u kunt blijven genieten van uw vakantie.

7: Reisboek

Natuurlijk krijgt u van ons de nodige informatie mee voor een onvergetelijke vakantie! Desondanks is het meenemen van een reisboek, bijvoorbeeld Insight guide, aan te raden. Hierin vindt u alle informatie die u moet weten over de bestemming. Ook geven zij u diverse tips voor over bijvoorbeeld bezienswaardigheden en restaurants.

8: Zonbescherming

Omdat de zon fel schijnt is het aan te raden om u goed te beschermen. Neem een goede zonnebril, een pet of hoed en zonnebrand en aftersun mee. Ook een waterspray kan op hete dagen comfortabel zijn.


Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 257 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 266 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 196 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 282 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 3 dagen
vanaf € 202 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 6 dagen
vanaf € 710 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 226 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 4 dagen
vanaf € 240 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 5 dagen
vanaf € 348 p.p.
Type reis Reis op maat (facetreis)
Reisduur 13 dagen
vanaf € 1.338 p.p.
Getoond 1–40 van 112123
 
< Smaragd Reizen is in 2020 te vinden op verschillende beurzen