Top
Ontdek
de prachtige natuur
van Sumatra

Sumatra ligt in het westen van Indonesië en is het op één na grootste eiland van de Indonesische archipel. Het eiland beschikt over een aantal nationale parken met onder andere prachtige jungle, orang-oetans en traditionele stammen die er nog steeds leven. Natuurliefhebbers die niet houden van massatoerisme moeten op Sumatra zijn.

indonesië reis op maat kalimantan tanjung puting 6 dagen smaragd reizen

Nationale parken op Sumatra

Op Sumatra vindt u twee bekende nationale parken: het Kerinci Seblat National Park en het Gunung Leuser National Park. Voor echte natuurliefhebbers zijn dit natuurlijk de perfecte plekken om een periode van de vakantie door te brengen.

Het Kerinci Seblat National Park is de grootste van de twee. Dit park is 1.375.000 hectare groot en de Sumatraanse neushoorn bewoont dit gebied. In het park vindt u kratermeren, watervallen, bossen, bergen en geisers. Daarbij is het mogelijk om hier de Mount Kerinci te beklimmen. Dit is met zijn 3.805 meter de hoogste berg van Sumatra.

Het Gunung Leuser National Park bestaat voor een groot deel uit reservaten en bossen. Het gebied is 950.000 hectare groot, waarbij een groot deel van het park overigens helemaal niet betreden mag worden. Het deel dat wel toegankelijk is voor bezoekers heeft genoeg te bieden, zoals stranden, mangroves, moerassen en regenwouden. In dit park leven gibbons, neushoorns, olifanten, tijgers én de befaamde orang-oetans nog in het wild. In deze parken worden zowel eendaagse als meerdaagse trektochten georganiseerd.

Het Tobameer

Het Tobameer (Danau Toba in het Indonesisch) is een plek om niet over te slaan tijdens een reis op Sumatra. Dit meer is 450 meter diep en bestaat al zo’n 75.000 jaar. De Danau Toba is ontstaan na de uitbarsting van de Toba vulkaan in het noorden van Sumatra. In het midden van het meer ligt een klein eilandje, Pulau Weh. Dit eilandje is uitermate geschikt voor duikactiviteiten, aangezien de onderwaterwereld rond het eiland adembenemend mooi is.

Op reis naar Sumatra

Wilt u de natuur van Sumatra zelf ontdekken? Wij bieden verschillende reizen aan naar dit prachtige eiland. Bij ons kunt u kiezen uit groepsreizen, facetreizen en trektochten, maar wij stellen ook op maat gemaakte reizen voor u samen. Meer informatie over onze Indonesië reizen en excursies vindt u op onze website.

You don't have permission to register