Top

Reis op maat: Namibië, Botswana & Zimbabwe selfdrive

🕒 8 dagen

Reis van dag tot dag

Dag 1: Windhoek
Aankomst in Windhoek waar u uw huurauto in ontvangst neemt en naar uw accommodatie rijdt. Windhoek is een aantrekkelijke, kleine en drukke stad die omgeven wordt door heuvels.

 

Dag 2: Grootfontein
Na het ontbijt, rijdt u via Okahandja en Otjiwarongo naar Grootfontein. In de middag kunt u zich ontspannen aan het zwembad of in een van de ruime kamers. U kunt ook deelnemen aan een sundowner rit die u naar de top van de berg rijdt met een 360 graden panorama. Voor de meer avontuurlijker aangelegde onder u is het ook mogelijk om de Ghaub grotten te bezoeken.

 

Dag 3: Rundu
Van Grootfontein rijdt u naar uw Lodge aan de Okavango rivier ten oosten van Rundu. Onderweg kunt u de Hoba meteoriet bewonderen. De werelds grootste meteoriet ligt op het grondgebied van de Hobaboerderij, ten noorden van Grootfontein. De steen is ontdekt in 1920, weegt ongeveer 60 ton en heeft een globale afmeting van 2,95 bij 2,84 meter.

 

Dag 4: Bagani
Na het ontbijt rijdt u naar Bagani. Iets ten zuiden van Bagani kuntu de Popa waterval zien die in feite een stroomversnelling is in de Okavango. Uw lodge is gelegen aan de oever van de Kwando rivier inhet West Caprivi Game Park. Alhoewel “wild” aanwezig is, kunt u niet veel zien omdat u verplicht op de gebaande wegen dient te blijven.

 

Dag 5: Chobe National Park
In de morgen rijdt u via Katima Mulilo en steekt u de grens met Botswana over. U verblijft in het Chobe National Park. Hier zijn prachtige safari’s te maken in open jeeps.

 

Dag 6: Chobe National Park
Vandaag bent u vrij om op eigen gelegenheid het Chobe National Parkte verkennen. Chobe is het 2de grootste nationale park van Botswana en beslaat een 11.000 vierkante kilometer. Het is een uitstekend park met een variëteit aan dieren, en de diversiteit aan biotopen zoals struikgewas, Mopane bos, moeras en rivieren. De Chobe rivier wordt regelmatig bezocht door olifanten, nijlpaarden, buffels, giraffe, zebra’s, jakhalzen en antilopen. Een riviertrip geeft u een goed perspectief op het gebied en haar wilde dieren.

 

Dag 7: Victoria Falls
Na het ontbijt rijdt u via Kazangula en steekt u de grens met Zimbabwe over. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Victoria watervallen, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen, is de grootste oppervlakte aan “vallend” water.

 

Dag 8: Victoria Falls
Na ontbijt, rijdt u naar de internationale luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Galerij

You don't have permission to register