Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Smaragd Reizen annuleert alle reizen tot en met 31 oktober 2020

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 oktober 2020 niet door te laten gaan. Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 oktober 2020 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip, maar maximaal 1 jaar later. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 oktober 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 oktober 2020 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Namibië, Botswana en Zimbabwe selfdrive

Type Reis op maat (facetreis)
Duur 8 dagen
Reiscode -
Dag 1: Windhoek
Aankomst in Windhoek waar u uw huurauto in ontvangst neemt en naar uw accommodatie rijdt. Windhoek is een aantrekkelijke, kleine en drukke stad die omgeven wordt door heuvels.
Dag 2: Grootfontein
Na het ontbijt, rijdt u via Okahandja en Otjiwarongo naar Grootfontein. In de middag kunt u zich ontspannen aan het zwembad of in een van de ruime kamers. U kunt ook deelnemen aan een sundowner rit die u naar de top van de berg rijdt met een 360 graden panorama. Voor de meer avontuurlijker aangelegde onder u is het ook mogelijk om de Ghaub grotten te bezoeken.
Dag 3: Rundu
Van Grootfontein rijdt u naar uw Lodge aan de Okavango rivier ten oosten van Rundu. Onderweg kunt u de Hoba meteoriet bewonderen. De werelds grootste meteoriet ligt op het grondgebied van de Hobaboerderij, ten noorden van Grootfontein. De steen is ontdekt in 1920, weegt ongeveer 60 ton en heeft een globale afmeting van 2,95 bij 2,84 meter.
Dag 4: Bagani
Na het ontbijt rijdt u naar Bagani. Iets ten zuiden van Bagani kuntu de Popa waterval zien die in feite een stroomversnelling is in de Okavango. Uw lodge is gelegen aan de oever van de Kwando rivier inhet West Caprivi Game Park. Alhoewel “wild” aanwezig is, kunt u niet veel zien omdat u verplicht op de gebaande wegen dient te blijven.
Dag 5: Chobe National Park
In de morgen rijdt u via Katima Mulilo en steekt u de grens met Botswana over. U verblijft in het Chobe National Park. Hier zijn prachtige safari’s te maken in open jeeps.
Dag 6: Chobe National Park
Vandaag bent u vrij om op eigen gelegenheid het Chobe National Parkte verkennen. Chobe is het 2de grootste nationale park van Botswana en beslaat een 11.000 vierkante kilometer. Het is een uitstekend park met een variëteit aan dieren, en de diversiteit aan biotopen zoals struikgewas, Mopane bos, moeras en rivieren. De Chobe rivier wordt regelmatig bezocht door olifanten, nijlpaarden, buffels, giraffe, zebra’s, jakhalzen en antilopen. Een riviertrip geeft u een goed perspectief op het gebied en haar wilde dieren.
Dag 7: Victoria Falls
Na het ontbijt rijdt u via Kazangula en steekt u de grens met Zimbabwe over. In de middag kunt u een bezoek brengen aan de Victoria watervallen, een van de zeven natuurlijke wereldwonderen, is de grootste oppervlakte aan “vallend” water.
Dag 8: Victoria Falls
Na ontbijt, rijdt u naar de internationale luchthaven voor uwvlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?