Mekong Cruise - Ontdek Laos

vanaf € 1.700 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 10 dagen
Reiscode
Ontdek de prachtige omgeving van de Mekong Rivier op deze unieke cruise van de Gouden Triangel in Thailand naar Luang Prabang en verder naar het zuiden naar de hoofdstad van Laos, Vientiane en door naar har hart van Laos. Reis langs de voorheen onbereikbare gebieden van Zuidoost Azië haar spannendste rivier. Ontdek Vientiane en het Luang Prabang dorp, dat op de UNESCO werelderfgoed lijst staat. Bezoek kleurvolle marktjes en ervaar het traditionele manier van leven van de inwoners van Laos. Ontspan aan boord van het exclusieve schip en geniet van de ongerepte natuur langs de machtige Mekong rivier. De Mekong rivier is één van de moeilijkste rivieren in de wereld om op te navigeren, met verschillende waterniveaus en vele zand banken. Uw getrainde kapitein weet de rivier net zo goed als zijn broekzak en zal u in alle comfort door de vele stroomversnellingen en zandbanken navigeren.

 

Uw route: Gouden Triangel-Huay Xay- Pak Tha –PakBeng-Pak Ou – Luang Prabang – Kuang Si – Tha Deua – PakLay – Vientiane

Vertrekdata:
29 SEP - 08 OCT 15
04 OCT - 13 OCT 15 
20 OCT - 29 OCT 15 
25 OCT - 03 NOV 15
04 NOV - 15 NOV 15 
24 NOV - 03 DEC 15

 

Tour Highlights:
- De machtige bovenste gedeelte van de Mekong river
- Luang Prabang met haar talloze tempels, kloosters en architectuur
- Ervaar de traditionele stijl van leven voor de inwoners van Thailand en Laos
- Pha That Luang Boeddhistische Tempel in Vientiane
- Pak Ou grotten in de Mekong
- Watervallen bij Kuang Si waar u heerlijk kunt zwemmen in de natuurlijke zwembaden
- De Gouden triangel, met zijn beroemde geschiedenis, waar Thailand, Myanmar en Laos elkaar kruisen.
- Zonsondergang bij Luang Prabang
Dag 1: de Gouden Triangel
U wordt vandaag opgehaald van het Chaing Rai Vliegveld of bij uw hotel en wordt u naar de beroemde Gouden Triangel gebracht. Uw tour start hier met een bezoek aan het gouden stambeeld van Boeddha in de nieuwe “Hall of Opium”. Dit fascinerende museum wat gesponsord wordt door de koninklijke familie laat zien wat voor impact opiumgebruik heeft gemaakt in de geschiedenis van handel en gezondheid. Daarna is het tijd om het exclusieve cruise schip te bemannen. Vestig uzelf in de comfortabele cabine en maak uzelf klaar voor een tien daagse cruise.
Dag 2: de Gouden Triangel – Huay Xay – Pak Tha
Deze ochtend vertrekt u van de Gouden Triangel naar een dorp in Laos genaamd Huay Xay op de grens van Thailand en Laos waar u officieel de democratische republiek Laos binnenkomt. Uw schip brengt u stroomopwaarts naar het noorden waar u een klein dorpje bezoekt genaamd Pak Tha. Hier pakt u een sloep naar de Namtha-rivier waar u een ethische minderheid bezoekt van de Khmu.
Dag 3: Pakbeng
De rivier zijn verkeer groeit wanneer u door een gebied in komt die alleen toegankelijk is per boot. Hier ontdekt u sommige prachtige landschappen die tevens ongerept zijn. De kracht van de Mekong rivier laat uw cruise echt voelen als en expeditie vandaag, geniet van de prachtige omgeving. Later komt u aan in Pakbeng, een dorp dat wordt gebruikt als een markt voor de gehele regio.
Dag 4: Pak Ou – Luang Prabang
De beroemde Pak Ou grotten gedecoreerd met duizenden kleine boeddhabeeldjes is de highlight van vandaag. Na een korte wandeling door de jungle komt u aan in een dorp in Laos, waar u kunt zien hoe de lokale likeur Lao-Lao is gemaakt op traditionele wijze. Laat in de middag komt u aan in Luang Prabang, voorheen de hoofdstad van Laos, nu een werelderfgoed. U ziet de prachtige stad inclusief de beroemde Wat Xient Thong-tempel en geniet van de stad zijn unieke atmosfeer. Na een korte wandeling op de Phou Si heuvel wordt u beloond door een zonsondergang over de Mekong en Khan rivieren met omringende bergen. Geniet in de avond van een wandeling langs de Mekong of bezoek de kleurrijke markt van de Hmong bevolking. Luang Prabang biedt vele opties om te dineren.
Dag 5: Luang Prabang
Ontbijt aan boord. Vandaag verblijft uw schip in Luang Prabang, terwijl u een volledige dag het bijzondere dorp aan het ontdekken bent. In de ochtend heeft u een tour naar het Nationale Museum, de Wat Sene-tempel en andere bezienswaardigheden. Het dorp zijn atmosfeer is niet alleen gevormd door zijn vele tempels maar ook door de Franse architectuur die in de koloniale tijd werd ingebracht. Na de lunch heeft u tijd voor uzelf om het dorp te verkennen. In de avond geniet u van een traditionele Bazi-ceremonie tijdens het diner en bekijkt u traditionele dansen.
Dag 6: Luang Prabang
Vroeg in de ochtend bent u getuigen van het traditioneel geven van aalmoezen aan de monniken die in het oranje gekleed zijn. Ontbijt is geserveerd aan boord van het schip. Na een paar uur stroomafwaarts te hebben gevaren gaat u verder per bus naar de beroemde Kuang Si Falls waar u kunt genieten van de natuurlijke zwembaden. U luncht in een klein dorpje voordat u weer aan boord gaat van het schip. Daarna gaat u verder naar het zuiden door de Keng Luang stroomversnellingen.
Dag 7: Tha Deua – Pak Lay
Vandaag ziet u hoe het schip langs de Sayaboury provincie gaat en de grootste bouwplaats van Laos tegenkomt, de bouw van de Sayaboury dam. Discussieer de toekomst van de Mekong na een presentatie die wordt gegeven op het schip. In de middag komt u aan in het dorpje Pak Lay waar u na een korte wandeling bij het Ban Donkhai dorp komt waar u een grot dichtbij bezoekt wat weinig reizigers gezien hebben.
Dag 8: Mekong
Geniet van uw uitzicht van de prachtige Mekong-rivier voordat uw schip aanlegt, vandaag kunt u genieten van alle rust.
Dag 9: Vientiane
Vandaag reist u verder langs de “moeder van al het water”, zoals de Mekong bekend staat in Laos en Thailand. U komt aan in Vientiane waar u de Pha That Luang-tempel ziet, het nationale symbool van Laos en de Arc de Triomphe. Deze avond is uw laatste diner op het schip samen met uw reisgenoten, Crew en kapitein.
Dag 10: Vientiane
Na het ontbijt neemt u afscheid van de bemanning van het schip terwijl u uitcheckt en het schip verlaat. U heeft een transfer van het schip naar het vliegveld voor uw volgende bestemming.

Prijzen

Prijs per persoon per Periode Juli-sept 2015 Oct-Dec 2015
Twin Classic € 1.700,- € 2.120,-
Eenpersoonstoeslag €    640,- €    835,-
Twin Superior € 2.210,- € 2.755,-
Eenpersoonstoeslag €    850,- € 1.100,-
Twin Deluxe met balkon € 2.540,- € 3.180,-
Eenpersoonstoeslag € 1.030,- € 1.270,-

Inclusief

  • 9 overnachtingen op het cruise schip
  • Engels of Frans sprekende gids
  • Entreegelden
  • Excursies
  • Tours en transfers
  • Maaltijden Zoals is aangegeven
  • Koffie, thee en tafelwater
  • Presentaties
De Mekong Explorer bestaat uit:
- Twee verdiepingen bestaand uit 16 cabines in drie verschillende soorten
- Alle cabines hebben een twee bedden, douche, toilet en airco.
- Groot zonnedek op de bovenste verdieping
- Restaurant/bar

Exclusief

- Internationale vluchten
- Maaltijden die niet staan aangegeven
- Visum
- Persoonlijke uitgaven
- Fooi
- Alcoholische en frisdranken
- Verzekeringen.

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?