Top

Bekijk hieronder de reisadviezen
vanuit de overheid

Australië:

 • Reizigers hoeven geen coronavaccinatiebewijs te laten zien om Australië in te reizen,
 • Reizigers hoeven geen ‘Digital Passenger Declaration’ meer in te vullen,
 • Niet-gevaccineerde reizigers hoeven geen inreisuitzondering meer voorafgaand aan te vragen.
 • Buitenlandse reizigers moeten wel een visum hebben om Australië in te mogen reizen.
 • Controleer vooraf de testvereisten als u niet rechtstreeks vanuit
 • Nederland naar Australië reist, maar via een ander land.

Nieuw-Zeeland:

Hoewel reizigers geen coronavaccinatiebewijs, corona-herstelbewijs of een negatieve PCR-testbewijs hoeven te laten zien, is het raadzaam om toch uw bewijs van inenting tegen corona of een herstelbewijs van corona mee te nemen naar Nieuw-Zeeland. Ook kan het zijn dat de vliegmaatschappij of reisorganisatie hierom vraagt.

Komt u per vliegtuig aan in Nieuw-Zeeland, dan raadt de overheid van Nieuw-Zeeland u aan een sneltest te doen, om te laten zien dat u geen coronabesmetting heeft.

Singapore:
U kunt met uw CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) Singapore inreizen. Het is raadzaam om uw vaccinatie-, herstel- of testbewijs ook uit te printen en op papier mee te nemen.

Hong Kong SAR

Alle reizigers van 12 jaar en ouder, die niet-ingezetenen zijn van Hongkong SAR, moeten in het bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie tegen corona (COVID-19).
Volledig gevaccineerd betekent in de meeste gevallen: 3 vaccinatieprikken voor iedereen van 12 jaar en ouder en 2 prikken voor iedereen tussen 5 en 12 jaar. * Het is raadzaam om uw corona-vaccinatiebewijs mee te nemen naar Hongkong SAR. Ook kan het zijn dat de vliegmaatschappij hierom vraagt. 
Alle reizigers, ongeacht leeftijd, moeten voor vertrek naar Hongkong SAR een online gezondheidsverklaring hebben ingevuld. 
Alle reizigers moeten voor vertrek naar Hongkong SAR een antigeen-zelftest (Rapid Anti-Gen Test RAT) afnemen. Het negatieve testresultaat moet u binnen 24 uur voor uw geplande vertrek naar Hongkong SAR vermelden in de gezondheidsverklaring. Nadat u de volledige gezondheidsverklaring hebt ingediend en deze in orde is bevonden, maakt het systeem een groene QR-code aan, die als bewijs geldt dat u Hongkong SAR mag inreizen. Volg de instructies op de website.
Let op: Kinderen jonger dan 3 jaar hoeven geen antigeen-zelftestbewijs te hebben.
Let op: Reizigers die in Hongkong SAR alleen overstappen hebben geen antigeen-zelftestbewijs nodig.

Indonesië:

De kleurcode is voor het grootste deel van Indonesië geel, behalve gebieden in de provincies Papoea, West-Papoea, Midden-Sulawesi, Midden-Java en het eiland Bali. U kunt reizen naar geel gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Momenteel zijn er in Indonesië weinig restricties.

De basismaatregelen zoals 1,5 meter afstand en handen wassen zijn nog steeds van kracht. Het dragen van een mondkapje buiten is niet meer verplicht; binnen openbare ruimten wel.

Het kan voorkomen dat u bij de toegang tot winkels of malls uw (internationale) vaccinatie- en testbewijzen moet laten zien. Dit kan met de papieren versie van uw internationale coronavaccinatie- en testbewijzen, het gele boekje of via de Indonesische Peduli Lindungi-app.

Namibië:
De kleurcode van het reisadvies voor Namibië is geel. U kunt reizen, maar let op: er zijn risico’s en er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.

Maleisië:

 • U hoeft geen corona-vaccinatiebewijs of negatief PCR-testresultaat te laten zien.
 • U hoeft bij aankomst niet in quarantaine te gaan.
  U moet de app “MySejahtera” op uw mobiele telefoon gedownload en geactiveerd hebben (mag voor vertrek of bij aankomst) om uw COVID-19-status te laten zien tijdens uw verblijf in Maleisië. Deze status kan gecontroleerd worden bij aankomst.

Als u tijdens uw verblijf positief test op COVID-19 dan moet u 7 dagen in quarantaine gaan en op dag 4, 5 of 6 (na aankomst) een PCR-test doen. Bij een negatief testresultaat mag u uw quarantaine verlaten.

U moet een mondkapje dragen als u:

 • Positief test op COVID-19 en u naar het ziekenhuis gaat voor een medisch onderzoek,
 • Het openbaar vervoer gebruikt,
 • Een gezondheidscentrum bezoekt zoals een ziekenhuis of kliniek.

Thailand:

Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden voor Thailand. U heeft geen corona-vaccinatiebewijs nodig omThailand in te mogen reizen.

Vietnam:

Hoewel reizigers geen coronavaccinatiebewijs, corona-herstelbewijs of een negatieve PCR-testbewijs hoeven te laten zien, is het raadzaam om toch uw bewijs van inenting tegen corona of een herstelbewijs van corona mee te nemen naar Vietnam.

Ook kan het zijn dat de vliegmaatschappij hierom vraagt.

Het dragen van een mondkapje op straat, in winkels en in taxi’s is verplicht.

Zuid-Afrika:

Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden in Zuid-Afrika. U hoeft geen coronabewijs te laten zien als u naar Zuid-Afrika reist.

Als u voor vertrek uit Zuid-Afrika positief test op COVID-19 kunt u niet vliegen.

Malediven:

Om de Maldiven in te mogen reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van de Maldiven heeft ingesteld.

Lees de actuele informatie over de inreisvoorwaarden op de websites van de overheid van de Maldiven IMUGA en de Immigratiedienst (informatie in het Engels).

China:

China is, onder voorwaarden, toegankelijk voor de volgende reizigers:

 • Reizigers die een geldige Chinese verblijfsvergunning hebben. Let op: dit geldt alleen voor Nederlanders met een geldige Chinese verblijfsvergunning als ze vanuit Nederland of ander goedgekeurd land naar China reizen voor het krijgen van een nieuw visum. Neem altijd voor vertrek naar China contact op met de Chinese ambassade in Den Haag.
 • Reizigers die een geldig visum voor China hebben.
  De toelatingseisen voor buitenlandse reizigers kunnen regelmatig wijzigen.

Reizen in het binnenland van China is niet makkelijk. Reizigers moeten zich regelmatig laten testen. Per stad of provincie zijn andere Health Apps van toepassing. Als tijdens een verblijf in een bepaalde streek een besmettingsgeval wordt ontdekt, kan dit verregaande gevolgen hebben voor de reiziger, waarbij het soms niet direct mogelijk is terug naar huis te reizen.

Sri Lanka:

Reizigers hoeven geen coronavaccinatiebewijs, corona-herstelbewijs of een negatief PCR-testbewijs voor vertrek naar en bij aankomst in Sri Lanka te laten zien.

Het is raadzaam om toch uw bewijs van inenting tegen corona of een herstelbewijs van corona mee te nemen naar Sri Lanka. Ook kan het zijn dat de vliegmaatschappij hierom vraagt.

You don't have permission to register