Top

Bekijk hieronder welke landen groen, geel of oranje gekleurd zijn

Hongkong SAR:
De kleurcode voor Hongkong SAR is groen. Reizen naar Hongkong SAR is zeer beperkt mogelijk en er zijn strenge toelatingseisen. Reizigers uit Nederland worden alleen toegelaten als ze aan de volgende voorwaarden voldoen: een geldige verblijfsvergunning voor Hongkong SAR, of een geldig werk- of studievisum voor Hongkong SAR én in het bezit zijn van een bewijs van volledige vaccinatie. Na een verblijf in Hongkong SAR hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in (thuis)quarantaine te gaan. U moet een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit Hongkong SAR.

Namibië:
U kunt reizen naar Namibië. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.

Australië:
De kleurcode voor Australië is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Er geldt een algemeen inreis- en uitreisverbod voor Australië. Alleen Australische staatsburgers en inwoners met een permanente verblijfsvergunning en hun naaste familieleden worden toegelaten. Overige reizigers alleen bij uitzondering en met speciale toestemming. Toeristen worden niet toegelaten. Bij aankomst in Australië moeten alle reizigers, meestal op eigen kosten, 14 dagen in verplichte quarantaine in door de lokale overheid aangewezen hotels. Een doorreis daarna via luchthaventransit is toegestaan. Lokale uitbraken van besmettingen kunnen leiden tot binnenlandse reisbeperkingen.

Indonesië:
De kleurcode van het reisadvies voor Indonesië is gedeeltelijk rood en oranje. Er zijn veiligheidsrisico’s in de oranje en rode gebieden. Indonesië is door het coronavirus een hoogrisicogebied. De autoriteiten van Indonesië hebben nog steeds de grenzen gesloten voor alle reizigers. U moet als u vanuit Indonesië naar Nederland reist een coronabewijs laten zien.

Maleisië:
De kleurcode voor Maleisië is oranje. Het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Maleisië als dat noodzakelijk is. Als u vanuit Maleisië naar Nederland reist, moet u een coronabewijs laten zien.

Nieuw-Zeeland:
De kleurcode voor Nieuw-Zeeland is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Er geldt een algemeen inreisverbod voor Nieuw-Zeeland. Toeristische reizen zijn verboden. Alleen reizigers met de Nieuw-Zeelandse nationaliteit en reizigers die een geldige permanente verblijfsvergunning voor Nieuw-Zeeland hebben, worden toegelaten. Voor vertrek naar Nieuw-Zeeland moet u een negatief PCR-COVID-19-testresultaat laten zien én een bewijs van bevestigde reservering in een quarantainehotel van de lokale overheid (ontvangen voucher via Managed Isolation Allocation system). Bij aankomst in Nieuw-Zeeland volgt verplicht 14 dagen verblijf in het quarantainehotel.

Sri Lanka:
De kleurcode voor Sri Lanka is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Sri Lanka als dat noodzakelijk is. Toeristische reizen zijn geen noodzakelijke reizen. Als u moet reizen dan hoeft u bij aankomst in Sri Lanka niet in quarantaine als u kunt aantonen dat u volledig gevaccineerd bent.

Singapore:
De kleurcode voor Singapore is oranje. Singapore is een zeerhoogrisicogebied. U moet zich, als u vanuit Singapore naar Nederland reist, voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent of een herstelbewijs heeft). U moet bij thuiskomst in Nederland verplicht in (thuis)quarantaine (behalve als u volledig gevaccineerd bent) en u moet ook een quarantaineverklaring bij u hebben.

Thailand:
De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is voor het grootste deel oranje en rood. Het land is door het coronavirus tot 19 november 2021 een zeerhoogrisicogebied. Vanaf 19 november 2021 is Thailand een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Thailand als dat noodzakelijk is. Tot 19 november 2021 moet u zich als u vanuit Thailand naar Nederland reist voor vertrek laten testen (ook als u gevaccineerd bent) en moet u ook een quarantaineverklaring bij u hebben. Bij thuiskomst moet u verplicht 10 dagen in (thuis)quarantaine (u hoeft niet in quarantaine als u volledig gevaccineerd bent). Vanaf 19 november 2021 moet u als u vanuit Thailand naar Nederland reist een coronabewijs laten zien.

Vietnam:
De kleurcode voor Vietnam is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Er geldt een inreisverbod voor alle buitenlandse reizigers. Alleen investeerders, experts, hooggekwalificeerde werknemers, managers en hun familieleden en buitenlandse studenten kunnen inreizen met speciale toestemming en bevestiging van de Vietnamese overheid. Toeristen worden niet toegelaten. Er gelden strenge test- en quarantaineverplichtingen bij aankomst. Als u vanuit Vietnam naar Nederland reist, heeft u een coronabewijs nodig.

Zuid-Afrika:
De kleurcode van Zuid-Afrika is oranje, want het land is door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar Zuid-Afrika als het noodzakelijk is. Als u vanuit Zuid-Afrika naar Nederland reist moet u een coronabewijs laten zien.

China:
De kleurcode voor China is oranje. Dit komt omdat reizigers uit Nederland het land niet in mogen. Er geldt een algemeen inreisverbod voor bijna alle buitenlanders voor reizen naar China. Dit geldt niet voor reizigers die een Chinese geldige verblijfsvergunning (voor werk, persoonlijke redenen of familiereünie) hebben of reizigers die een geldig visum voor China hebben, afgegeven na 28 maart 2020. Neem voor uw vertrek naar China altijd contact op met de Chinese ambassade in Den Haag. Er zijn strenge inreis- en quarantaineregels (inclusief verschillende COVID-19-testen) in China, informeer u goed voor u op reis gaat. Na een verblijf in China hoeft u bij terugkeer in Nederland niet in thuisquarantaine te gaan. U moet een coronabewijs laten zien als u terugkomt uit China.

Malediven:
De kleurcode voor de Maldiven is oranje, want de Maldiven zijn door het coronavirus een hoogrisicogebied. Reis alleen naar de Maldiven als dat noodzakelijk is. Toeristische reizen zijn niet noodzakelijk. Moet u voor een noodzakelijke reis naar de Maldiven? Dan gelden er inreismaatregelen. Als u vanuit de Maldiven naar Nederland reist, heeft u een coronabewijs (vaccinatiebewijs, testbewijs of Europees herstelbewijs) nodig. U hoeft niet in quarantaine bij aankomst in Nederland.

You don't have permission to register