Top

Bekijk hieronder de reisadviezen
vanuit de overheid

Australië:

 • De kleurcode van het reisadvies voor Australië is groen.
  De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
 • U kunt onder bepaalde voorwaarden reizen naar Australië, maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Nieuw-Zeeland:

 • De kleurcode voor Nieuw-Zeeland is groen.
 • De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland.
 • U kunt naar Nieuw-Zeeland reizen, maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Singapore:
De kleurcode van het reisadvies voor Singapore is groen. De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. U kunt reizen naar Singapore, maar er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland.

Hongkong SAR:
De kleurcode van het reisadvies voor Hongkong SAR is geel. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland door de stijging van de coronabesmettingen. Bereid uw reis daarom goed voor.

Indonesië:

De kleurcode is voor het grootste deel van Indonesië geel, behalve gebieden in de provincies Papoea, West-Papoea, Midden-Sulawesi, Midden-Java en het eiland Bali. U kunt reizen naar geel gebied. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Namibië:
De kleurcode van het reisadvies voor Namibië is geel. U kunt reizen, maar let op: er zijn risico’s en er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.

Maleisië:

De kleurcode voor Maleisië is geel voor het hele Maleisische schiereiland en het grootste deel van Sabah en Sarawak. De eilanden voor de oostkust van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna (Sabah) hebben de kleurcode oranje.

Thailand:

De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is voor het grootste deel geel. U kunt reizen naar het gele gebied. De veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid daarom uw reis goed voor.

Vietnam:

Het reisadvies voor Vietnam is geel. Vanaf 15 maart 2022 heeft Vietnam de grenzen heropend voor buitenlandse reizigers. Reizigers moeten een visum voor Vietnam hebben. Er zijn geen quarantaineverplichtingen meer.

Zuid-Afrika:

De kleurcode van het reisadvies voor Zuid-Afrika is geel. U kunt reizen naar Zuid-Afrika. Let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland door corona.

Malediven:

De kleurcode voor de Malediven is geel. Nieuwe inreisvoorwaarden zijn van kracht; volledig gevaccineerde reizigers hoeven geen negatief PCR-testresultaat te laten zien. De ambassade kan niet voorkomen dat u in quarantaine moet als u positief test tijdens uw verblijf in de Malediven, bijvoorbeeld voor uw terugreis naar Nederland. U bent zelf verantwoordelijk voor het verlengen van uw visum en het veranderen van uw ticket en alle extra kosten.

China:

 • De kleurcode van het reisadvies voor de rest van China is geel. Let op: De veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.
 • U kunt niet zomaar naar China reizen. Er zijn inreisbeperkingen voor reizigers uit Nederland en er zijn inreisvoorwaarden. Neem vooraf contact op met de ambassade van China.

Indonesië:
De kleurcode voor de centrale hooglanden in de provincie Papoea en West-Papoea, in de gebieden (kabupaten) Poso, Sigi en Parigi Moutong, gebieden rond het meer van Tentena en rond het meer van Poso in de provincie Midden-Sulawesi is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze gebieden op vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is en mogelijk is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.

Maleisië:
De kleurcode van de eilanden voor de oostelijke kuststrook van Sabah en de eilanden ten oosten en zuiden van de stad Semporna is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar deze eilanden met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.

Thailand: 
De kleurcode voor de provincie Songkhla in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar is oranje. Dit betekent dat het nu niet veilig is om naar de provincie Songkhla en het grensgebied met Myanmar met vakantie te gaan. Ga alleen als het nodig is, bijvoorbeeld voor familiebezoek bij overlijden, ernstige ziekte of ongeval van een familielid. Of als u voor uw werk ergens bij moet zijn.

China:

De kleurcode voor de provincie Jilin en de stad Shanghai is oranje. Reis alleen als het strikt noodzakelijk is naar de provincie Jilin en de stad Shanghai. Daarnaast raadt het ministerie aan om te overwegen uw noodzakelijke reizen naar Shanghai en provincie Jilin voorlopig uit te stellen. Gaat u toch? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor. Het ministerie van Buitenlandse Zaken kan u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Sri Lanka:

 • De kleurcode van het reisadvies voor Sri Lanka is oranje.
 • Het ministerie van Buitenlandse Zaken raadt alle niet-noodzakelijke reizen naar Sri Lanka af. Gaat u toch? Dan is dit uw eigen verantwoordelijkheid. Bereid u goed voor.

Indonesië

De kleurcode voor de vulkanen Mount Merapi in de provincie Midden-Java en Mount Agung op het eiland Bali is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naar deze vulkanen te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naar toe.

Thailand: 
De kleurcode voor de provincies Yala, Narathiwat en Pattani in zuid-Thailand en het grensgebied met Myanmar tussen Mae Sai en Laos is rood. Dit betekent dat het te gevaarlijk is om naar de zuidelijke grensprovincies Yala, Narathiwat en Pattanite en de streek ten noorden van Thailand aan de grens met Myanmar in de staat Shan (de Gouden Driehoek), het grensgebied tussen Mae Sai en Laos te reizen. Wat uw situatie ook is: ga er niet naartoe.

You don't have permission to register