Top
Java,
het eiland
van verscheidenheid

Tussen Bali en Sumatra ligt het drukst bevolkte eiland van de wereld: Java. Het Indonesische eiland is ongeveer drie keer zo groot als Nederland, telt 135 miljoen inwoners en biedt plaats aan veel bekende toeristische attracties. Attracties zoals prachtige natuur, culturele steden en eeuwenoude tempels zijn echte toeristentrekkers. Hier leest u aan welke activiteiten u absoluut moet deelnemen wanneer u Java bezoekt.

Actie en adrenaline in de veelzijdige natuur

Op Java vind je een aantal wereldberoemde vulkanen, zoals Mount Bromo. Het is mogelijk om de vulkaan te beklimmen en te genieten van het prachtige uitzicht bovenop Mount Bromo. Met Smaragd Reizen kan je de vulkaan ‘s nachts beklimmen, zodat de top wordt bereikt tijdens zonsopgang. Dit maakt het uitzicht nog spectaculairder.

Java beschikt naast vulkanen ook over uitgestrekte jungle en oerwouden. In de Green Valley van Pangandaran kan men in verschillende watervallen bodyboarden en van hoge rotsen springen. Bij Goa Pindul (vlakbij Yogyakarta) worden bezoekers door verschillende grotten geleid, waarbij zij door krappe ruimtes kruipen en op een band over het water door de grotten glijden.

Shoppen in Yogyakarta

Yogyakarta is misschien wel de meest karakteristieke stad van Java. Men kan voor een paar euro met een privé-Riksja (een fietstaxi) met chauffeur de hele stad ontdekken. De highlight van Yogyakarta is de Malioboro Street. Hier kunnen je heerlijk eten, drinken en shoppen. Ook aan gezellige muziek is hier geen gebrek.

Cultuur snuiven in de beroemde eeuwenoude tempels

De Borobudur Tempel, Prambanan Tempel en de Dieng Plateau mag je niet overslaan. De Borobudur Tempel ligt tussen twee vulkanen in en is de meest bijzondere tempel van Java. Hij werd gebouwd in de 8ste en 9de eeuw, maar lag eeuwenlang onder een laag vulkanische as en was overwoekerd door jungle. Pas in de 20ste eeuw werd de tempel gerenoveerd. Momenteel is de Borobudur een UNESCO World Heritage Site en ziet men de tempel als één van de zeven wereldwonderen.

Ontdek de veelzijdigheid van Java nu zelf

Bent u benieuwd geworden naar al deze bijzondere trekpleisters op Java? Bij Smaragd Reizen kunt u kiezen uit verschillende groepsreizen, facetreizen of stopovers. Daarnaast stellen wij ook reizen geheel op basis van uw wensen samen. Bekijk snel de reizen die wij aanbieden naar Java, of neem contact met ons op door te bellen naar 0228 312 231 of te mailen naar info@smaragd-reizen.nl.

You don't have permission to register