Top

Reis op maat Molukken: Pulau Buru

🕒 9 dagen

Vanaf € 799 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ hotelaccommodatie

✔️ ontbijt

✔️ 1x diner

✔️ vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ alle brandstofkosten

✔️ alle parkeergelden

✔️ excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ gids tijdens de excursiedagen inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

DAG 1: AMBON
Na aankomst op de luchthaven van Ambon heeft u een transfer naar uw accommodatie.

 

DAG 2: AMBON
Vertrek naar Naku forest met palmbomen waar het sap getapt wordt om palmsuiker van te maken. In het dorp Tulehu bent u uitgenodigd bij een lokaal huis waar de vrouwen Amboncake maken, ook wel genaamd Kasbi Tone. Het wordt gemaakt van cassave gemengd met bruine suiker en kokos waarna het gebakken wordt. Onder het genot van een kopje koffie of thee geniet u van deze speciale cake. In de middag rijdt u naar Natsepa Beach waar u heerlijke rujak kunt eten. In de avond maakt u uw bedje gereed en vertrekt u per ferry naar het eiland Buru.

 

DAG 3: NAMLEA
Vroeg in de morgen wordt u gewekt door de kapitein. De boot arriveert in de haven van Pulau Buru. U kunt beter wachten tot bijna iedereen van de boot is dus kan er nog even gedoezeld worden. Eenmaal van boord heeft u een transfer naar uw accommodatie. Na het ontbijt nog de mogelijkheid om even te rusten. In de middag maakt u kennis met de vriendelijke en gastvrije bevolking van Buru. U gaat op bezoek bij een gezin waar u van allerlei lekkers geniet. Van sago tumbu koekjes tot aan heerlijke cendo.

 

DAG 4: NAMLEA
In de morgen maakt u een wandeling over de markt waar van alles en nog wat aangeboden wordt maar vooral de verse vis. Verschillende soorten en maten. Ideaal voor de barbecue dus worden alle
ingrediënten en de prachtige vissoorten ingeslagen. U verkent de omgeving met een bezoek aan de Japanse bunker, de airstrip uit de tweede wereldoorlog en u ziet het proces van kaya putih. ’s Avonds geniet u van een overheerlijke barbecue diner.

 

DAG 5: KAIELY
Een uurtje met de ferry brengt u naar de andere kant van het eiland. U meert aan in Kaiely waar u achter op de brommer naar uw gastgezin gebracht wordt waar u verblijft. Maak kennis met de bewoners van het dorp en de loslopende geiten.

 

DAG 6: KAYELI
In de morgen vaart u naar het dorp Waela Pia waar u een behoorlijke klim maakt om het meer bovenop de heuvel te bereiken. In de middag vaart u naar het strand Laruba waar u kunt snorkelen. U vaart terug naar Kayeli.

 

DAG 7: NAMLEA
Na het ontbijt, klaargemaakt door uw “gastmoeder”, maakt u een boottocht naar de mangrovebossen waar vele vogels hun nestjes maken. Daarna bezoekt u het schildpadden observatiecentrum. U neemt afscheid van uw gastgezin en gaat aan boord van de ferry die u naar Namlea brengt. In de avond vaart u terug naar Ambon

 

DAG 8: AMBON
Vroeg in de ochtend arriveert u in Ambon. Uw chauffeur brengt u naar uw accommodatie. De rest van de dag vrij ter beschikking.

 

DAG 9: AMBON
U heeft een transfer naar de luchthaven Pattimura voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen € 998 ,- p.p.

4 – 5 personen € 845 ,- p.p.

6 personen € 855 ,- p.p.

1 persoonstoeslag € 225 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register