Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Trektocht Sumatra: Leuser National Park expeditie in 9 dagen

vanaf € 676 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 9 dagen
Reiscode 012
Dag 1: Medan
Transfer naar het hotel en de rest van de dag vrij te besteden.
Dag 2: Bukit Lawang
Na het ontbijt maakt u per gemotoriseerde becak een stadsrondrit met bezoek aan het Paleis van de sultan, de Grote moskee en de Chinese tempel. Daarna rijdt u naar Bukit Lawang met onderweg stop bij een palmolieplantage.
Dag 3: Trektocht Leuser National Park
Vroeg in de morgen bereidt u zich voor op uw jungle expeditie. Na ongeveer 10 minuten bereikt u de poort van het Leuser National Park waar uw trektocht begint. Tijdens de tocht ziet u een verscheidenheid aan flora en fauna, waaronder verschillende vogels, apen, wilde zwijnen en wilde orchideeën en zeker niet te vergeten de orang oetans. In de avond aankomst bij de Landak rivier waar uw gids uw maaltijd klaarmaakt. Overnachting in een tent.
Dag 4: Trektocht Leuser National Park
Deze dag wandelt u door het oerwoud en dit duurt ± 6 á 7 uur. Tijdens de tocht ziet u grotten en mogelijk vleermuizen en slangen. De tocht gaat langs oude houtkapplaatsen. Een omgevallen boomstam die deels ontdaan is van zijn takken en schors, levert een zitplaats op die u kunt gebruiken als rustpunt.
Dag 5: Trektocht Leuser National Park
U start met het beklimmen van een steile heuvel. In het regenseizoen kan het pad naar boven enigszins glad zijn maar kunt u zich aan de bomen langs het pad vast houden. Terug in het “kamp” kunt u in enkele minuten lopen naar de waterval om u op te frissen. Het stroompje mondt uiteindelijk uit in de Buluh rivier.
Dag 6: Tangkahan
Na het ontbijt is er nog gelegenheid om te ontspannen in het “Leuser National Park”. Uiteindelijk start u een ± 2 uur durende wandeltocht naar Tangkahan. Verblijf in een eenvoudige guesthouse.
Dag 7: Tangkahan
U wandelt naar de oever van de rivier waar u meehelpt de olifanten te wassen. Daarna maakt u op de rug van de olifant een tocht langs de rivier en door het regenwoud. Na de tocht kunt u zwemmen in de rivier, zitten op het strand vol met vlinders of een douche nemen onder de jungle waterval.
Dag 8: Medan
Na het ontbijt rijdt u naar Medan. ‘s Middags geniet u van een traditionele massage.
Dag 9: Medan
Na ontbijt vrij tot aan het tijdstip van uw transfer naar de luchthaven van Medan.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 950,- € 776,- € 676,- € 174,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • 3x lunch
 • 3x diner
 • camping equipment tijdens het verblijf in het regenwoud
 • gids inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?