Top

Reis op maat: West Java, Ujung Kulon

🕒 8 dagen

Vanaf € 1398 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ ontbijt

✔️ 1 lunch

✔️ 1 diner

✔️ vervoer

✔️ excursiegelden

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: JAKARTA
Na aankomst op de luchthaven Soekarno Hatta heeft u een transfer naar uw hotel. De rest van de dag is vrij ter besteding.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: CARITA
Na het ontbijt rijdt u naar het plaatsje Carita in de provincie Banten. Na aankomst in Carita gaat u naar uw hotel waar u de rest van de dag vrij te besteden heeft. Carita is een klein plaatsje en ligt aan de westkust van Java aan Straat Sunda. Veel inwoners van Jakarta gaan hier in het weekend heen om te ontsnappen aan de hectiek van de stad. Het ligt aan verschillende stranden waardoor u diverse watersporten kunt ondernemen.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: UJUNG KULON, HANELEUM-CARITA
Vroeg in de ochtend vertrekt u naar Handeleum Island, gelegen in het Ujung Kulon Nationaal Park. Het National Park Ujung Kulon ligt aan de zuid-westelijke punt van Java en heeft een aantal eilanden voor de kust. In het nationaal park leven verschillende dieren, zoals neushoorns en panters, maar op de eilanden leven veel herten, apen, zwijnen en hagedissen. Vanuit Anyer vertrekt u met een boot in 2,5 uur naar Handeleum Island. Hier maakt u een unieke kanotocht over de Cigenterrivier door de mangroven. Er leven hier veel krokodillen, neushoornvogels, pythons en apen. Na de lunch vervolgt u de reis naar Peucang Island. Het eiland heeft een mooi wit zandstrand en er zijn prachtige koraalriffen rond het eiland. Het koraal wordt beschermd doordat het bij het National Park hoort.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: CARITA
Na het ontbijt maakt u een tocht door de jungle, waarbij u verschillende dieren kunt tegenkomen. Er leven op het eiland veel herten, vogels, apen en wilde zwijnen. Na de lunch vaart u in ongeveer 2,5 uur terug naar Carita.

 

DAG 5: PELABUHAN RATU
Op weg naar het domein van de godin van de Zuidzee, Nyai Loro Kidul. U verblijft in Pelabuhan Ratu, de vroegere Wijnkoopsbaai. De ruige kusten met hoge kliffen bieden verbluffende uitzichten op de woeste zee. Wees voorzichtig in het water en draag nooit groengele badkleding, want dat is de lievelingskleur van de godin en menig badgast schijnt al te zijn meegesleurd naar haar onderwaterpaleis!

 

 

 

 

 

 

DAG 6: SELABINTANA
Een korte reis brengt u naar het lieflijke bergdorpje Selabintana, niet ver van Sukabumi aan de voet van de Pangrango. De hellingen in deze omgeving zijn overdekt met theetuinen. Hier waren vroeger grote Nederlandse ondernemingen gevestigd.

 

 

 

 

 

 

DAG 7: SELABINTANA
Vandaag wandelt u door Kebun Raya in Cibodas. U vindt er zo’n 5.000 verschillende soorten planten en bloemen.

 

 

 

 

 

 

DAG 8: JAKARTA
Vanuit Selabintana rijdt u naar de luchthaven in Jakarta waar vandaan u vertrekt naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1536 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 1461 ,- p.p.

6 personen: € 1398 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 627 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register