Top

Trektocht door het leefgebied van de Sumatraanse tijger

🕒 8 dagen

Vanaf € 605 p.p.

Informatie

Kerinci Seblat  is nog nauwelijks ontwikkeld. Op enkele uitzonderingen na is de accommodatie er tijdens de trektochten in het oerwoud eenvoudig tot uiterst primitief te noemen.  Ga er niet vanuit dat er overal een handdoek of toiletpapier aanwezig is. Tijdens de trektochten verblijft u enkele nachten in een tent of schuilhut midden in het regenwoud.  Om deze fantastische trektocht te maken heeft u een goede conditie nodig en gevoel voor avontuur.

Inclusief:

✔️ Accommodatie

✔️ Eigen Auto

✔️ Dagelijks Ontbijt

✔️ Trektochten

✔️ Entreegelden

✔️ Jungle trekking

✔️ Fietstocht in Bukittingi

✔️ Engels sprekende gids

Exclusief:

❌ Luchthavenbelasting

❌ Verzekering

❌ Donaties

❌ Fooien

❌ Lunch en Diner (behalve gedurende jungle trekking)

❌ En alle persoonlijke uitgaven

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1 KERSIK TUO
Na het ontbijt rijdt u via Painan naar Kersik Tuo. Onderweg stopt u bij Bungas Beach en passeert u het tropisch regenwoud van Sumatra zoals het Muara Sako woud wat voor een deel bestaat uit het Kerinci Seblat Nationaal Park. Vervolgens brengt u een bezoek aan de heetwaterbronnen van Semurup en aan het Kerincimeer in Sungai Penuh.

 

 

 

 

 

 

DAG 2 RAWA LADEH PANJANG / MUARA SAKO
In de ochtend de vertrek van Kersik Tuo in ca. 1,5 uur naar Rawa Ladeh Panjang. Vanaf dit punt begint de trektocht langs de plantage en de rand van het woud. De kans bestaat dat u kennismaakt met herten, apen, reptielen en de diversiteit aan vogels. Tegen de middag wandelt u het woud binnen en vervolgt u uw route naar het kamp voor u overnachting.

 

 

 

 

 

 

DAG 3 KERINCI SEBLAT NATIONAL PARK
In de ochtend gaat u dieper en dieper het regenwoud in om de rijke flora en fauna van Kerinci Seblat te verkennen. Dit is het gebied aan de Sumatra tijger. Met wat geluk vindt u misschien de pootafdruk van dit majestueuze dier of wellicht van een ander dier. In de middag bereikt u Danau Sakti waar u overnacht.

 

 

 

 

 

 

DAG 4 KERINCI SEBLAT NATIONAL PARK
Op deze dag gaat de trekking door het dichte tropische bos van het Nationaal Park Kerinci Seblat. U passeert diverse rivieren en afhankelijk van uw interesse zal de gids het programma aan uw wensen aan passen. In de middag gaat u terug naar Danau Sakti voor de overnachting.

 

 

 

 

 

 

DAG 5 KERSIK TUO
In de ochtend gaat u via een andere route terug naar de rand van het bos om uit te komen in Rawa Ladeh Panjang. Hier staat uw chauffeur op u te wachten om u naar Kersik Tuo te brengen.

 

 

 

 

 

 

DAG 6 BUKITTINGGI
U rijdt via Muara Labuh naar Bukittinggi. Onderweg bezoekt u de Telun Berasap Waterval en passeert u de Kayu Aro theeplantage. Ook brengt u een bezoek aan het dorp Seribu Rumah Gadang, een uniek dorp waar u traditionele Minangkabau huizen kunt vinden. Vervolgens stopt u bij het Diatas Meer en het Dibawah Meer. U passeert Sitinjau laut, bekend om het uitzicht en u bezoekt het Singakarakmeer.

 

DAG 7 BUKITTINGGI
Het ontbijt rijdt u naar het dorp Koto Baru. Hier begint uw fantastische fietstocht. U rijdt via smalle weggetjes naar de voet van de berg Merapi. Vanaf dit punt heeft u een fantastisch uitzicht over de prachtige omgeving, de sawa’s en Bukittinggi. Onderweg bezoekt u een smederij waar op ambachtelijke wijze messen en gereedschappen worden gemaakt. Tijdens uw fietstocht bezoekt u enkele dorpjes waar een nadere kennismaking met de bevolking en het dagelijkse leven u deelgenoot wordt. In de middag eindigt uw fietstocht en is er transfer naar uw hotel.

 

 

 

 

 

 

DAG 8 PADANG
Na het ontbijt vertrekt u naar de luchthaven Padang voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 821 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 634 ,- p.p.

6 personen: € 607 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 85 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register