Top

Trektocht Soenda Eilanden: Tambora gebergte

🕒 7 dagen

Vanaf € 482 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Volpension

✔️ Vervoer

✔️ Excursiegelden

Reis van dag tot dag

 

DAG 1: SENGGIGI
Na aankomst op de luchthaven van Mataram heeft u een transfer naar uw accommodatie.

 

DAG 2: SUMBAWA BESAR
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven Lombok gelegen in het oosten van dit eiland. Per veerpont vaart u over de Alas Baaij naar de haven Pototano. Onderweg naar Sumbawa Besar bezoekt u de plek historische locatie van de hindoe en het paleis van de Sultan.

 

DAG 3: PANCASILA
In de morgen rijdt u naar het dorpje Pancasila aan de voet van de berg Tambora. De tocht gaat via Dompu, een klein stadje, en langs prachtige landschap van bergketens, Savanah en boerderijen waar de boeren duizenden koeien houden in de vrije natuur. U overnacht bijeen familie in Pancasila.

 

DAG 4: MOUNT TAMBORA KAMP 2
Na het ontbijt dat klaargemaakt is door uw gastgezin bereidt u zich voor op de beklimming van Mount Tombora. U doorkruist het dichte beboste gebied naar kamp 2 waar u midden in het regenwoud overnacht. Hier kunt u de wilde dieren zien zoals wilde kippen, vogels en herten. Sumbawa is het thuis van verschillende soorten herten.

 

DAG 5: TAMBORA TOP
Vroeg opstaan en tegen half vier in de nacht gaat de trekking (3-4 uur) verder naar de top van de berg. Bij aankomst op de top geniet u van de spectaculaire zonsopkomst en de lava van de vulkaan Tambora. Na nog van het panorama genoten te hebben, gaat het weer naar beneden. In Kamp 5 is er het ontbijt en wandelt u verder naar beneden en transfer naar Kadindi voor overnachting bij een familie.

 

DAG 6: BIMA
Vandaag rijdt u via Dompu terug naar Bima. De tocht gaat langs een bergachtige weg en savanne gebied.

 

DAG 7: BIMA
Transfer naar de luchthaven Muhammad Salahuddin van Bima, voor uw volgende vlucht.

Prijzen

2 – 3 personen: € 810 ,-

4 – 5 personen: € 553 ,-

6 personen: € 482 ,-

1 persoonstoeslag: € 77 ,-

Galerij

trektocht soenda eilanden tambora gebergte 7 dagen smaragd reizen
You don't have permission to register