Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Trektocht Soenda Eilanden, Tambora gebergte, 7 dagen

vanaf € 482 p.p.
Type Trektocht
Duur 7 dagen
Reiscode 048
Dag 1: Senggigi
Na aankomst op de luchthaven van Mataram heeft u een transfer naar uw accommodatie.
Dag 2: Sumbawa Besar
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de haven Lombok gelegen in het oosten van dit eiland. Per veerpont vaart u over de Alas Baaij naar de haven Pototano. Onderweg naar Sumbawa Besar bezoekt u de plek historische locatie van de hindoe en het paleis van de Sultan.
Dag 3: Pancasila
In de morgen rijdt u naar het dorpje Pancasila aan de voet van de berg Tambora. De tocht gaat via Dompu, een klein stadje, en langs prachtige landschap van bergketens, Savanah en boerderijen waar de boeren duizenden koeien houden in de vrije natuur. U overnacht bijeen familie in Pancasila.
Dag 4: Mount Tambora Kamp 2
Na het ontbijt dat klaargemaakt is door uw gastgezin bereidt u zich voor op de beklimming van Mount Tombora. U doorkruist het dichte beboste gebied naar kamp 2 waar u midden in het regenwoud overnacht. Hier kunt u de wilde dieren zien zoals wilde kippen, vogels en herten. Sumbawa is het thuis van verschillende soorten herten.
Dag 5: Tambora Top
Vroeg opstaan en tegen half vier in de nacht gaat de trekking (3-4 uur) verder naar de top van de berg. Bij aankomst op de top geniet u van de spectaculaire zonsopkomst en de lava van de vulkaan Tambora. Na nog van het panorama genoten te hebben, gaat het weer naar beneden. In Kamp 5 is er het ontbijt en wandelt u verder naar beneden en transfer naar Kadindi voor overnachting bij een familie.
Dag 6: Bima
Vandaag rijdt u via Dompu terug naar Bima. De tocht gaat langs een bergachtige weg en savanne gebied.
Dag 7: Bima
Transfer naar de luchthaven Muhammad Salahuddin van Bima, voor uw volgende vlucht.

Prijzen

2-3 Personen 4-5 Personen 6 Personen 1 persoonstoeslag
€ 810,- € 553,- € 482,- € 77,-

Inclusief

  • Volpension
  • Vervoer
  • Excursiegelden

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?