Top

Trektocht Sumatra: Kubu Nomaden in het regenwoud

🕒 7 dagen

Vanaf € 567 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie

✔️ ontbijt

✔️ vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ alle brandstofkosten

✔️ alle parkeergelden

✔️ excursiegelden zoals in het programma vermeld

✔️ entreegelden zoals in het programma vermeld

✔️ 1x lunch

✔️ gids inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: BUKITTINGGI
Na aankomst op de Internationale luchthaven Minangkabau heeft u transfer naar uw hotel. Onderweg stopt u bij de dorpjes Kiambang en Pandai Sikat om de traditionele houtsnijwerken en weverij te bezoeken.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: KERSIK TUO
In de morgen rijdt u via Muara Labuh naar Sungai Penuh. Onderweg stopt u bij de meren Diatas en Diwabah en in het Minangkabau dorpje Seribu Rumah Gadang maakt u kennis met de lokale bevolking. Voordat u Sungai Penuh binnen rijdt bezoekt u de waterval Telun Berasap en de theeplantage Kayu Aro.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: KERSIK TUO
U rijdt naar het Lake Gunung Tujuh nationale park. Het enorme en mysterieuze meer Tujuh ligt op 1.995 m boven de zeespiegel en wordt omringd door primair regenwoud en 7 heuvels. De ongerepte omgeving van het meer staat bekend als de habitat van de tijgers, olifanten, primaten, endemische vogels van Sumatra als mede onderzoek ruimte voor de “kleine man” die leven in de jungle rond het meer. Hier maakt u een trektocht en gaat op verkenning in de prachtige omgeving met haar exotische planten. Een eenvoudige picknick lunch wordt geserveerd aan de oever van het meer.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: BANGKO
Na het ontbijt bezoek aan het Kerinci meer, de warmwaterbronnen Simerup en de historische moskee met een gigantische trommel. Daarna rijdt u via het tropische regenwoud met alle flora en fauna naar Bangko.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: BANGKO
U rijdt naar het regenwoud voor de trektocht naar het leefgebied van de Kubu stam. U gaat op zoek naar de Kubu bevolking en ervaart hun cultuur en hun dagelijkse traditionele leven. Houdt u er rekening mee dat dit een stevige wandeling is.

 

 

 

 

 

 

DAG 6: PADANG
In de morgen rijdt u via de Trans Sumatra Highway en de Anay Vallei naar Padang. Hierbij passeert u de Muara Bungo en de Sungai Dareh rivier. Onderweg bezoekt u het Singkarak meer en u stopt bij de Anay waterval.

 

 

 

 

 

 

DAG 7: PADANG
U heeft een transfer naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 824 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 624 ,- p.p.

6 personen: € 567 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 210 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register