Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Trektocht Sumatra: Kubu: Nomaden in het regenwoud in 7 dagen

vanaf € 567 p.p.
Type Trektocht
Duur 7 dagen
Reiscode 016
Dag 1: Bukittinggi
Na aankomst op de Internationale luchthaven Minangkabau heeft u transfer naar uw hotel. Onderweg stopt u bij de dorpjes Kiambang en Pandai Sikat om de traditionele houtsnijwerken en weverij te bezoeken.
Dag 2: Kersik Tuo
In de morgen rijdt u via Muara Labuh naar Sungai Penuh. Onderweg stopt u bij de meren Diatas en Diwabah en in het Minangkabau dorpje Seribu Rumah Gadang maakt u kennis met de lokale bevolking. Voordat u Sungai Penuh binnen rijdt bezoekt u de waterval Telun Berasap en de theeplantage Kayu Aro.
Dag 3: Kersik Tuo
U rijdt naar het Lake Gunung Tujuh nationale park. Het enorme en mysterieuze meer Tujuh ligt op 1.995 m boven de zeespiegel en wordt omringd door primair regenwoud en 7 heuvels. De ongerepte omgeving van het meer staat bekend als de habitat van de tijgers, olifanten, primaten, endemische vogels van Sumatra als mede onderzoek ruimte voor de “kleine man” die leven in de jungle rond het meer. Hier maakt u een trektocht en gaat op verkenning in de prachtige omgeving met haar exotische planten. Een eenvoudige picknick lunch wordt geserveerd aan de oever van het meer.
Dag 4: Bangko
Na het ontbijt bezoek aan het Kerinci meer, de warmwaterbronnen Simerup en de historische moskee met een gigantische trommel. Daarna rijdt u via het tropische regenwoud met alle flora en fauna naar Bangko.
Dag 5: Bangko
U rijdt naar het regenwoud voor de trektocht naar het leefgebied van de Kubu stam. U gaat op zoek naar de Kubu bevolking en ervaart hun cultuur en hun dagelijkse traditionele leven. Houdt u er rekening mee dat dit een stevige wandeling is.
Dag 6: Padang
In de morgen rijdt u via de Trans Sumatra Highway en de Anay Vallei naar Padang. Hierbij passeert u de Muara Bungo en de Sungai Dareh rivier. Onderweg bezoekt u het Singkarak meer en u stopt bij de Anay waterval.
Dag 7: Padang
U heeft een transfer naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 824,- € 624,- € 567,- € 210,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma vermeld
 • entreegelden zoals in het programma vermeld
 • 1x lunch
 • gids inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?