Top

Reis op maat Lombok Rinjani tocht via Sembalun vallei

🕒 7 dagen

Vanaf € 341 p.p.

Informatie

Een reis naar het eiland Lombok is er altijd één om nooit te vergeten, zeker naar de Rinjani is een omgeving waar u zeker een keer geweest moet zijn in uw verblijf op Lombok.. Deze avontuurlijke trektocht is altijd te combineren met één van onze andere facetreizen om zo uw unieke droomreis samen te stellen.

Aanbevolen om mee te nemen:

– goede wandelschoenen

– regenjas

– dikke kleding

– toiletpapier

– EHBO set

Inclusief:

✔️ hotelaccommodatie in Senggigi op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt

✔️ transfer van de luchthaven naar uw hotel

✔️ transfer van uw hotel naar de luchthaven

✔️ervaren gids voor de trektocht

✔️ drager (één per persoon)

✔️ maaltijden en mineraal water tijdens de trektocht

✔️ benodigdheden voor de trektocht, zoals: tenten, warme slaapzakken, matras

✔️ vergunning Rinjani National Park

Exclusief:

❌ internationaal ticket

❌ calamiteitenfonds 2,50 per boeking

❌ reserveringskosten 35,- per boeking

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1 SENGGIGI
Na aankomst op de luchthaven heeft u een transfer naar uw accommodatie.

 

 

 

 

 

 

DAG 2 SENGGIGI – SEMBALUN LAWANG
Allereerst vindt de rit plaats naar het Kingly Park en het heilige water Narmada. Vervolgens gaat u naar het dorp Loyok waar u getuige kan zijn van de manier waarop bamboe bewerkt wordt. Daarna gaat u naar het dorp Pringgasela, het dorp van de handweverij. Onderweg naar de Sembalun Vallei ziet u prachtige rijstvelden in het dorp Sapit. Daarna komt u aan in Sembalun Lawang waar u zult overnachten in een hotel of een lokale woning.

 

 

 

 

 

 

DAG 3 SEMBALUN LAWANG – PELAWANGAN II CRATER RIM
Na een vroeg ontbijt zult u naar het kantoor van de parkwachters gaan om u aan te melden, waarna een uitstekende gids en een aantal wachters u zullen leiden naar Pelawangan II, bekend als Pelawangan Sembalun. Deze tocht zal zo’n zes à acht uur duren waarbij u het tropisch regenwoud en de savanne passeert. De lunch vindt plaats tijdens de tocht. Het diner en de overnachting vin den plaats op het kamp. Vanaf hier heeft u een geweldig uitzicht.

 

 

 

 

 

 

DAG 4 MOUNTAIN PEAK – CRATER’S RIM
U zult vroeg in de ochtend opstaan, om ongeveer 03.00 uur waarna u verder zal trekken naar Mountain Peakvoor een fantastisch uitzicht. De getrain de trekkers onder u kunnen een vier uur durende wandeling maken naar de top, anderen kunnen een tocht van een uur maken. Vanaf hier kunt u bij helder weer in het oosten de Mount Tambora op het eiland Sumbawa zien en in het westen de Mount Agung op Bali. Het is mogelijk om op de top van de berg te ontbijten waarna u verder gaat naar het Crater’s Rim Meer waar lunch en diner zullen plaatsvin den. De overnachting vindt plaats in een tent.

 

 

 

 

 

 

DAG 5 LAKE CRATER – PELAWANGAN I – SENARU
Na het ontbijt op het kamp, zult u een drie uur durende wandeling maken naar Pelawangan I Crater Rim, bekend als de Pelawangan Senaru voor een prachtig uitzicht. Op deze plek zult u een nieuw gevormde berg tegenkomen, de Gunung Baru. Hier is het mogelijk om een hete bronrivier, Goa Susu, en de gouden fontein te bezoeken. De lunch zal plaatsvin den op kamp II. Het diner en de overnachting in Senaru.

 

 

 

 

 

 

DAG 6 SENGGIGI
Na het ontbijt wordt er naar Senggigi gereden. Onderweg brengt u een bezoek aan Segenter, het traditionele Sasak dorp. Ook zult u Pusuk bezoeken, het apenregenwoud. Wanneer u aankomt in Senggigi kunt u inchecken in uw hotel. Hierbij eindigt de service.

 

 

 

 

 

 

DAG 7 SENGGIGI
U heeft een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht terug naar Nederland.

Prijzen

2 – 3 personen: € 528 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 447 ,- p.p.

6 personen: € 303 ,- p.p.

1 pers. toeslag: € 78 ,- 

Galerij

You don't have permission to register