Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Trektocht Sumatra: Kerinci Seblat National Park in 7 dagen

vanaf € 562 p.p.
Type Trektocht
Duur 7 dagen
Reiscode 015
Dag 1: Bukittinggi
Na aankomst op de internationale luchthaven Minangkabau rijdt u naar Bukittinggi. Onderweg stopt u bij de Anay vallei waterval en bezoekt u het dorp Pandai Sikat waar u het traditionele handweven en houtsnijwerken kunt aanschouwen. Wanneer u aankomt in Bukittinggi maakt u een stadstour met een bezoek aan Sianok Canyon en Fort De Kock.
Dag 2: Kersik Tuo
In de morgen rijdt u via Muara Labuh naar Sungai Penuh. Onderweg stopt u bij de meren Diatas en Diwabah en in het Minangkabau dorpje Seribu Rumah Gadang maakt u kennis met de lokale bevolking. Voordat u Sungai Penuh binnen rijdt bezoekt u de waterval Telun Berasap en de theeplantage Kayu Aro.
Dag 3: Danau Gunung Tujuh Trekking
In de morgen rijdt u naar Danau Gunung Tujuh Nationaal Park. Het Tujuhmeer is een gigantisch, mysterieus meer gelegen op 1995 meter boven het zeeniveau en omgeven door primair regenwoud en zeven heuvels. Het gebied om het meer is bekend als de woonplaats van de Sumatraanse tijgers, olifanten en vogels.
Dag 4: Kersik Tuo
U rijdt naar het dorpje Pauh Tinggi waarvandaan u wandelt naar Rawa Bento, het startpunt om de Sangir rivier te verkennen. U vaart met een traditionele kano naar het prachtige mangrove gebied. Tijdens deze fantastische tocht heeft u de mogelijkheid om diverse vogels, wilde waterbuffels, verschillende soorten reptielen, vlinders en apen te zien. Na deze ervaring loopt u via de rijstvelden naar het dorp Tiga Jaya waarvandaan u terug rijdt naar Kersik Tuo.
Dag 5: Kersik Tuo
Na het ontbijt een makkelijke dag om te genieten van de sfeer rond het gebied van Kerinci Seblat Nationaal park. Excursies worden gedaan om Kayu Aro Thee plantage, verken de rivier om getuige te zijn van de activiteiten van de lokale bevolking.
Dag 6: Padang
Na het ontbijt rijdt u via Painan naar Padang. U passeert het tropisch regenwoud van Sumatra zoals het Muara Sako woud dat voor een deel bestaat uit het Kerinci Seblat Nationaal Park. Onderweg stopt u bij Bungas Beach.
Dag 7: Padang
U heeft een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 848,- € 634,- € 562,- € 200,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • 1x lunch
 • gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?