Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Trektocht Molukken: De stammen van Noord Seram in 6 dagen

vanaf € 723 p.p.
Type Trektocht
Duur 6 dagen
Reiscode 077

Voor deze reis is een goede conditie vereist

Dag 1: Huaulu
Vanaf Saparua: Heel vroeg in de ochtend wordt u opgehaald en naar de steiger van het dorp Ihamahu gebracht. Hiervandaan gaat u per speedboot naar de zuidkust van Ceram, naar het dorp Amahai. Binnen 10 minuten bent u in de hoofdstad van het eiland Seram, Masohi. Hiervandaan vertrekt u naar het traditionele dorp Huaulu. U overnacht bij de lokale bevolking thuis.
Dag 2: Trektocht Roho
Na het ontbijt begint u aan uw trektocht door de jungle van het Manusela National Park. Het park is omgeven door rode en witte merantibomen. Na de lunch gaat u verder door het park naar het dorp Roho waar u bij de lokale bevolking thuis overnacht.
Dag 3: Trektocht Kanike
U vervolgt uw trektocht door de tropische bossen waar tevens prachtige orchideeën groeien en bloeien. U loopt tot aan de rivier waar u niets anders hoort dan de geluiden van de vogels. Ontbijt in de vroege ochtend dan trekking parcours door tropische bossen, waar u lokale orchideeën en vogels kunt zien. Lunch onderweg. Vervolg uw tocht door de kleine rivier waar u de vogels hoort en prachtige vlinders kan bewonderen langs de weg naar Kanike. Overnachting in een lokaal huis.
Dag 4 & 5: Trektocht
Trekking naar de gebieden Kanike, Roho en Huaulu. Tijdens de trektocht komt u langs dorpjes met huizen op palen. Maar houdt u van natuur dan kunt u oog in oog komen te staan met de neushoornvogels, buidelrat ook genaamd kuskus of watervallen en eucalyptus planten. Houdt u van cultuur dan maakt u kennis met verschillende etnische bevolkingsgroepen. Overnachting bij de lokale bevolking of in een tent.
Dag 6: Seram
Vroeg in de ochtend vervolgt u uw route naar Huaulu. Eenmaal aangekomen in Huaulu nuttigt u een heerlijk kopje koffie of thee voordat u naar uw volgende bestemming reist.

Prijzen

 

2-3 personen 4-5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 825,- € 779,- € 723,- n.v.t

Inclusief

 • Hotelaccommodatie
 • Alle maaltijden
 • Vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • Excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • Entreegelden zoals in het programma omschreven

Exclusief

 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?