Top

Reis op maat Kalimantan: De Mahakam

🕒 6 dagen

Vanaf € 710 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ hotelaccommodatie

✔️ bootovernachtingen

✔️ alle maaltijden

✔️ vervoer inclusief chauffeur

✔️ excursiegelden

✔️ entreegelden

Exclusief:

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: BALIKPAPAN
Aankomst in Balikpapan, bekend als de oliestad en toegangspoort tot het land van de Dayaks. Met een bevolking van meer dan 400.000 inwoners, waarvan de meeste nieuwkomers zijn, heeft Balikpapan zich ontwikkeld tot een hoeksteen in de economie van Indonesië. Na aankomst vertrek naar Harapan Baru waar uw huisboot in de Mahakam rivier ligt te wachten. De faciliteiten zijn eenvoudig maar doelgericht. Het benedendek is zowel eetruimte als slaapplaats.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: TANJUNG ISUY – MAHAKAM RIVIER
In het dorp Muara Muntai aan de Mahakam, maakt u een wandeling. Per gemotoriseerde kano steekt u het Jempang meer over en gaat u op bezoek bij het Dayak dorp Tanjung Isuy waar u hartelijk wordt verwelkomt. In de middag terugvaart per gemotoriseerde kano over het meer en weer aan boord gaan van de huisboot, die dan opstoomt naar Melak.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: TERING
Na het ontbijt naar Kersik Luway met zijn orchideeënbos. In Pepas Eheng ziet u een oud langhuis waarin 32 gezinnen wonen. U bent getuige van hun dagelijkse activiteiten. Na terugkomst op de huisboot die afgemeerd ligt in Melak, geniet u van een heerlijk diner.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: MELAK
Per gemotoriseerde kano gaat het naar het kleine dorp Gemuruh. U maakt kennis met de gebruiken en traditie van deze bewoners en hun manier van overleven in het woud. Na de lunch gaat het weer terug naar de huisboot die verder de rivier afzakt.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: BALIKPAPAN
Vroeg in de morgen arriveert u in Tenggarong en bezoekt u het museum dat gevestigd is in het oude Sultan Paleis van Kutai Kertanegara met zijn vorstelijke Dayak tentoonstelling. Terug naar de huisboot voor de tocht naar Harapan Baru waar u een transfer heeft naar uw accommodatie in Balikpapan.

 

 

 

 

 

 

DAG 6: BALIKPAPAN
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1134 ,-

4 -5 personen: € 858 ,-

6 personen: € 710 ,-

1 persoonstoeslag: € 97 ,-

Galerij

You don't have permission to register