Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Kalimantan: De Mahakam in 6 dagen

vanaf € 710 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 6 dagen
Reiscode 067
Dag 1: Balikpapan
Aankomst in Balikpapan, bekend als de oliestad en toegangspoort tot het land van de Dayaks. Met een bevolking van meer dan 400.000 inwoners, waarvan de meeste nieuwkomers zijn, heeft Balikpapan zich ontwikkeld tot een hoeksteen in de economie van Indonesië. Na aankomst vertrek naar Harapan Baru waar uw huisboot in de Mahakam rivier ligt te wachten. De faciliteiten zijn eenvoudig maar doelgericht. Het benedendek is zowel eetruimte als slaapplaats.
Dag 2: Tanjung Isuy – Mahakam rivier
In het dorp Muara Muntai aan de Mahakam, maakt u een wandeling. Per gemotoriseerde kano steekt u het Jempang meer over en gaat u op bezoek bij het Dayak dorp Tanjung Isuy waar u hartelijk wordt verwelkomt. In de middag terugvaart per gemotoriseerde kano over het meer en weer aan boord gaan van de huisboot, die dan opstoomt naar Melak.
Dag 3: Tering
Na het ontbijt naar Kersik Luway met zijn orchideeënbos. In Pepas Eheng ziet u een oud langhuis waarin 32 gezinnen wonen. U bent getuige van hun dagelijkse activiteiten. Na terugkomst op de huisboot die afgemeerd ligt in Melak, geniet u van een heerlijk diner.
Dag 4: Melak
Per gemotoriseerde kano gaat het naar het kleine dorp Gemuruh. U maakt kennis met de gebruiken en traditie van deze bewoners en hun manier van overleven in het woud. Na de lunch gaat het weer terug naar de huisboot die verder de rivier afzakt.
Dag 5: Balikpapan
Vroeg in de morgen arriveert u in Tenggarong en bezoekt u het museum dat gevestigd is in het oude Sultan Paleis van Kutai Kertanegara met zijn vorstelijke Dayak tentoonstelling. Terug naar de huisboot voor de tocht naar Harapan Baru waar u een transfer heeft naar uw accommodatie in Balikpapan.
Dag 6: Balikpapan
Na het ontbijt transfer naar de luchthaven voor uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.134,- € 858,- € 710,- € 97,-

Inclusief

 • hotelaccommodatie
 • bootovernachtingen
 • alle maaltijden
 • vervoer inclusief chauffeur
 • excursiegelden
 • entreegelden

Exclusief

 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?