Top

Trekking Molukken: Naar de stammen van Zuid Seram

🕒 5 dagen

Vanaf € 231 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Hotelaccommodatie

✔️ Ontbijt

✔️ 4 lunches

✔️ 4 diners

✔️Vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ Excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ Entreegelden zoals in het programma omschreven

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

 

Reis van dag tot dag

 

DAG 1: HATUMETE
Vertrek vanaf de haven Tulehu Ambon per snelboot naar Amahai op Seram. In Masohi slaat u alles in wat u aan voedsel nodig heeft voor uw tocht naar de verschillende bevolkingsstammen. U vervolgt uw weg naar het dorp Sepa met de traditionele huizen. In Yalahatan ziet u het stampen van sago tot meel waar papeda van gemaakt wordt. In de middag rijdt u naar het strand Batu Mari. Eenmaal aangekomen bij uw verblijf in Hatumete kunt u zwemmen in de Makariki rivier.

 

DAG 2: USALI
Vanuit Hatumete maakt u een wandeltocht door het beboste gebied waar u het proces van sopi (traditionele alcoholhoudende drank) kan meemaken en proeven. De tocht gaat langs verschillende plantages van kruidnagel, cacao en nootmuskaat. Voordat u het dorp Sinahari bereikt wandelt u door een bamboebos met bamboe van jaren en jaren oud. In Sinahari staan slechts 3 huizen waar wel 3 tot 4 gezinnen wonen. Hier wordt voor u de lunch klaargemaakt. De dag eindigt in het dorp Usali waar u verblijft bij de lokale bevolking met als geloof animisme.

 

DAG: 3 PILIANA
Na een heerlijk ontbijt wandelt u naar Lossa. De tocht gaat dwars door de rivier het bos in. U kunt verschillende dieren tegenkomen zoals de kakatoe Seram, te herkennen aan de oranje kleur, de burung Nuri, hornbill vogel en de kuskus (buidelrat). U verblijft in Piliana, het grootste dorp van Zuid Seram gelegen op de heuvel Binaya, wat al iets gemoderniseerd is.

 

DAG 4: HATUMETE
In de morgen helpt u mee met de dagelijkse activiteiten en maakt u samen de lunch klaar. Hierna wandelt u naar beneden totdat u bij het Ninifala meer komt, ook wel water Piliana genoemd. Als u het aandurft kunt u een duik nemen in het ijskoude water. Met de brommer rijdt u naar Hatumete voor uw overnachting.

 

DAG 5: AMAHAI
Na het ontbijt vertrek naar Amahai voor uw tocht naar Ambon.

Prijzen

2 – 3 personen € 500 ,- p.p.

4 – 5 personen € 310 ,- p.p.

6 personen € 231 ,- p.p.

1 persoonstoeslag n.v.t.

Galerij

trekking molukken zuid seram 5 dagen smaragd reizen
trekking molukken zuid seram 5 dagen smaragd reizen
trekking molukken zuid seram 5 dagen smaragd reizen
trekking molukken zuid seram 5 dagen smaragd reizen
You don't have permission to register