Trekking Molukken: Trekking naar de stammen van Zuid Seram in 5 dagen

vanaf € 231 p.p.
Type Trektocht
Duur 5 dagen
Reiscode 078
Dag 1: Hatumete
Vertrek vanaf de haven Tulehu Ambon per snelboot naar Amahai op Seram. In Masohi slaat u alles in wat u aan voedsel nodig heeft voor uw tocht naar de verschillende bevolkingsstammen. U vervolgt uw weg naar het dorp Sepa met de traditionele huizen. In Yalahatan ziet u het stampen van sago tot meel waar papeda van gemaakt wordt. In de middag rijdt u naar het strand Batu Mari. Eenmaal aangekomen bij uw verblijf in Hatumete kunt u zwemmen in de Makariki rivier.
Dag 2: Usali
Vanuit Hatumete maakt u een wandeltocht door het beboste gebied waar u het proces van sopi (traditionele alcoholhoudende drank) kan meemaken en proeven. De tocht gaat langs verschillende plantages van kruidnagel, cacao en nootmuskaat. Voordat u het dorp Sinahari bereikt wandelt u door een bamboebos met bamboe van jaren en jaren oud. In Sinahari staan slechts 3 huizen waar wel 3 tot 4 gezinnen wonen. Hier wordt voor u de lunch klaargemaakt. De dag eindigt in het dorp Usali waar u verblijft bij de lokale bevolking met als geloof animisme.
Dag: 3 Piliana
Na een heerlijk ontbijt wandelt u naar Lossa. De tocht gaat dwars door de rivier het bos in. U kunt verschillende dieren tegenkomen zoals de kakatoe Seram, te herkennen aan de oranje kleur, de burung Nuri, hornbill vogel en de kuskus (buidelrat). U verblijft in Piliana, het grootste dorp van Zuid Seram gelegen op de heuvel Binaya, wat al iets gemoderniseerd is.
Dag 4: Hatumete
In de morgen helpt u mee met de dagelijkse activiteiten en maakt u samen de lunch klaar. Hierna wandelt u naar beneden totdat u bij het Ninifala meer komt, ook wel water Piliana genoemd. Als u het aandurft kunt u een duik nemen in het ijskoude water. Met de brommer rijdt u naar Hatumete voor uw overnachting.
Dag 5: Amahai
Na het ontbijt vertrek naar Amahai voor uw tocht naar Ambon.

Prijzen

 

2-3 personen 4-5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 500,- € 310,- € 231,- n.v.t

Inclusief

  • Hotelaccommodatie
  • Ontbijt
  • 4 lunches
  • 4 diners
  • Vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
  • Excursiegelden zoals in het programma omschreven
  • Entreegelden zoals in het programma omschreven

Exclusief

  • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
  • uitgaven van persoonlijke aard
  • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?