Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Trekking Molukken: Trekking naar de stammen van Zuid Seram in 5 dagen

vanaf € 231 p.p.
Type Trektocht
Duur 5 dagen
Reiscode 078
Dag 1: Hatumete
Vertrek vanaf de haven Tulehu Ambon per snelboot naar Amahai op Seram. In Masohi slaat u alles in wat u aan voedsel nodig heeft voor uw tocht naar de verschillende bevolkingsstammen. U vervolgt uw weg naar het dorp Sepa met de traditionele huizen. In Yalahatan ziet u het stampen van sago tot meel waar papeda van gemaakt wordt. In de middag rijdt u naar het strand Batu Mari. Eenmaal aangekomen bij uw verblijf in Hatumete kunt u zwemmen in de Makariki rivier.
Dag 2: Usali
Vanuit Hatumete maakt u een wandeltocht door het beboste gebied waar u het proces van sopi (traditionele alcoholhoudende drank) kan meemaken en proeven. De tocht gaat langs verschillende plantages van kruidnagel, cacao en nootmuskaat. Voordat u het dorp Sinahari bereikt wandelt u door een bamboebos met bamboe van jaren en jaren oud. In Sinahari staan slechts 3 huizen waar wel 3 tot 4 gezinnen wonen. Hier wordt voor u de lunch klaargemaakt. De dag eindigt in het dorp Usali waar u verblijft bij de lokale bevolking met als geloof animisme.
Dag: 3 Piliana
Na een heerlijk ontbijt wandelt u naar Lossa. De tocht gaat dwars door de rivier het bos in. U kunt verschillende dieren tegenkomen zoals de kakatoe Seram, te herkennen aan de oranje kleur, de burung Nuri, hornbill vogel en de kuskus (buidelrat). U verblijft in Piliana, het grootste dorp van Zuid Seram gelegen op de heuvel Binaya, wat al iets gemoderniseerd is.
Dag 4: Hatumete
In de morgen helpt u mee met de dagelijkse activiteiten en maakt u samen de lunch klaar. Hierna wandelt u naar beneden totdat u bij het Ninifala meer komt, ook wel water Piliana genoemd. Als u het aandurft kunt u een duik nemen in het ijskoude water. Met de brommer rijdt u naar Hatumete voor uw overnachting.
Dag 5: Amahai
Na het ontbijt vertrek naar Amahai voor uw tocht naar Ambon.

Prijzen

 

2-3 personen 4-5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 500,- € 310,- € 231,- n.v.t

Inclusief

 • Hotelaccommodatie
 • Ontbijt
 • 4 lunches
 • 4 diners
 • Vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • Excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • Entreegelden zoals in het programma omschreven

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?