Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sumatra: Tobameer in 5 dagen

vanaf € 348 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 5 dagen
Reiscode 009
Dag 1: Medan
Na aankomst op de luchthaven van Medan heeft u een transfer naar uw accommodatie. In de middag excursie naar o.a. het paleis van de sultan,de grote moskee, Chinese tempel en de oude wijk Kesawan met verschillende huizen uit de Hollandse periode.
Dag 2: Samosir
Via de nostalgische plantage route rijdt u naar Parapat waar u per veerpont oversteekt naar het eiland Samosir gelegen in het Tobameer. U verblijft in het plaatsje Tuktuk.
Dag 3: Samosir
Na het ontbijt volgt een excursie naar verschillende Batak Tobadorpjes. Tomok met zijn oude graven van de Sidabutar-koningen. Ambarita met zijn executie plaats van de Sialangan-koningen. Simanindo met traditionele Toba Batak-dansen en in Pangururan ziet u de heetwaterbronnen.
Dag 4: Berastagi
Na uw ontbijt gaat u met de veerpont terug naar Parapat. Daar vandaan gaat u naar Simarjarunjung vanwaar u een fantastisch uitzicht hebt over het Tobameer. Onderweg een bezoek aan de Sipiso-Pisowaterval, de longhouse van de Simalungun koningen en het traditioneel Batak Karo dorp in Dokan.
Dag 5: Medan
In de ochtend vertrek richting de luchtaven van Medan voor het vervolg van uw reis. Tijdens de rit wordt een stop gemaakt bij de Sembahe rivier en ziet u de activiteiten van de lokale bevolking.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 490,- € 376,- € 348,- € 158,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • overtocht Parapat-Samosir-Parapat
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • gids inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?