Top

Groepsreis Java en Bali overland

🕒 27 dagen

Vanaf € 2770 p.p.

Informatie

Zeer complete en gevarieerde reis, met intensief contact met de bevolking en bezoek aan de kleine nijverheid en industrie. Deze interessante reis door Java en Bali bestrijkt een klein, maar belangrijk deel van de archipel. Voor reizigers die voor de eerste maal Indonesië bezoeken of voor hen die na vele jaren het land willen herontdekken, vormt dit een prachtige introductie. Ook geroutineerde ‘Indonesiëgangers’ zullen tijdens deze reis verrassende en overweldigende indrukken opdoen, vooral door het intensieve contact met de bevolking en het vele reizen via de binnenwegen van Java.

✧ wandelen door dorpjes en sawah’s bij Linggarjati
✧ becaktocht door Pangandaran
✧ bezoek aan de koffieen kruidnagelplantage in Oost-Java
✧ treinreis door de bergen tussen Jember en Banyuwangi
✧ snorkelen bij deprachtige koraalriffen van Menjangan

Bijzonderheden:

Maximale groepsgrootte 18 personen

Vertrekgarantie bij minimaal 6 personen

Inclusief:

✔️ Internationale vlucht Amsterdam-Jakarta en Denpasar-Amsterdam

✔️ Luchthavenbelastingen & toeslagen

✔️ Hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt

✔️ Vervoer in de vorm van een airconditioned minibus inclusief chauffeur

✔️ Alle brandstofkosten

✔️ Alle tol- & parkeergelden

✔️ Nederlandssprekende reisbegeleider inclusief alle kosten van de reisbegeleider

✔️ Alle genoemde excursiegelden

✔️ Alle genoemde entreegelden

✔️ Overtocht Java-Bali

Exclusief:

❌ Fooien

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Reis- en annuleringsverzekering

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: AMSTERDAM
Vertrek vanaf Schiphol naar Jakarta.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: BOGOR
Aankomst op het vliegveld Sukarno-Hatta te Jakarta. De busjes brengen ons naar Bogor, het voormalige Buitenzorg. De rest van de dag vrij om bij te komen van de reis en te wennen aan het klimaat.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: BOGOR
Na het ontbijt bezoek aan de wereldberoemde plantentuin Kebun Raya. Na de lunch een prachtige wandeling via een pasar naar een desa (dorpje) waar wij een wayang-poppenmaker aan het werk zien.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: BOGOR
In de morgen brengen wij een bezoek aan een gongfabriekje en wandelen naar de waterval. Daarna bezoeken wij een dorpje waar wij thee gaan drinken en genieten van pisang goreng.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: BANDUNG
Vertrek naar Bandung via de spectaculaire Puncakpas langs prachtige vergezichten en met thee begroeide hellingen. Onderweg bezoeken wij een theeplantage en de theefabriek ‘Gunung Mas’ (niet op zondag en maandag).

 

 

 

 

 

 

DAG 6: BANDUNG
Na het ontbijt maken wij een tocht naar de Gouden Krater van Gunung Papandayan, zo geheten vanwege zijn gele zwavelafzetting.

 

 

 

 

 

 

DAG 7: BANDUNG
Het grootste deel van de dag vrij. In de namiddag wonen wij een voorstelling bij in de angklung-school, en ’s avonds brengen wij een bezoek aan textielcentrum Cihampelas.

 

 

 

 

 

 

DAG 8: KUNINGAN
Na het ontbijt vertrek naar Kuningan nabij het dorpje Linggarjati, aan de voet van de berg Cermai. Als het weer het toelaat nemen wij een niet-toeristische, adembenemende binnenweg. In de buurt van Leles rijden wij met de dokar (paard en wagen) naar een prachtig meer. Wij steken per bamboevlot over naar het bijzondere eiland Cangkuang.

 

 

 

 

 

 

DAG 9: KUNINGAN
Na het ontbijt bezoeken wij het historische gebouw Gedung Naskah. Hier werd de Ronde Tafelconferentie gehouden die leidde tot deonafhankelijkheid van Indonesië. Tijdens een wandeltocht door het dorpje Linggarjati en de prachtige sawah’s in de omgeving krijgt u volop gelegenheid kennis te maken met de bevolking.

 

 

 

 

 

 

DAG 10: PANGANDARAN
In de morgen vertrek naar Pangandaran, gelegen aan de zuidkust van Java. Onderweg bezoek aan het ambachtscentrum Raja Polah, waar artikelen van bamboe en pandanbladeren worden geproduceerd.

 

 

 

 

 

 

DAG 11: PANGANDARAN
Na het ontbijt maken wij een boottocht naar Batu Hiu voor een prachtig uitzicht vanaf de hoge kliffen op de woeste golven. ’s Middags bezoekn wij het natuurreservaat Cagar Alam Pananjung met z’n vele apen, herten en buffels.

 

 

 

 

 

 

DAG 12: WONOSOBO
Na het ontbijt vertrekken wij naar het hooggelegen en koele Wonosobo, een mooi en schoon plaatsje in de buurt van de Gunung Sundoro.

 

 

 

 

 

 

DAG 13: YOGYAKARTA
Ontbijten vertrek vroeg via het op 2000 meter hoog gelegen Diëng-plateau met z’n bijzondere Hindoetempels. In deze verlaten en indrukwekkende omgeving bezoeken wij ook de vulkanische modderpoelen van Sikidang en het schitterende veelkleurige bergmeer Telaga Warna. ’s Middags bezoek aan de Borobudur.

 

 

 

 

 

 

DAG 14: YOGYAKARTA
Na het ontbijt bezoeken wij de Kraton, het paleis van de sultan van Yogyakarta. ’s Middags vrij om gezellig te winkelen langs het hart van Yogya, Jalan Malioboro, of te ontspannen aan het zwembad van het hotel. ’s Avonds kunt u facultatief de prachtige Ramayana-dansvoorstelling bijwonen.

 

 

 

 

 

 

DAG 15: YOGYAKARTA
Na het ontbijt maken wij per becak (fietstaxi) een dag tour naar Kota Gede, centrum van de zilversmeden. Daarna bezoek aan een batikkerieen tot slot naar Taman Sari, het waterpaleis van de Sultan.

 

 

 

 

 

 

DAG 16: SARANGAN
Onderweg bezoek aan het hofstad Solo. Hier bezoeken wij de gezellige pasar Klewer. Ons einddoel is Sarangan, gelegen aan een meer.

 

 

 

 

 

 

DAG 17: MALANG
Na het ontbijt passeren wij vroeg in de morgen de grens tussen Midden- en Oost-Java, een prachtige route die vanuit de bergen afdaalt naar het laagland, waar o.a. suikerriet wordt verbouwd.

 

 

 

 

 

 

DAG 18: MALANG
Vanuit het hotel maken wij een nachtelijke tocht naar het hooggebergte rond de actieve vulkaan Bromo. Wij lopen het laatste stukje naar het hoogste punt om hier de zonsopkomst te bewonderen. Na afloop rijden wij naar Malang, waar geluncht kan worden bij ’Toko Oen’, al sinds 1934 een bekend restaurant annex banketbakkerij.

 

 

 

 

 

 

DAG 19: SURABAYA
Wij vertrekken naar de hoofdstad van Oost Java. Onderweg brengen wij een bezoek aan het huis van Sampoerna. Het bedrijf is zowel één van de oudste als één van de snelst groeiende kretekproducenten (tabak en kruidnagel) in Indonesië.

 

 

 

 

 

 

DAG 20: SURABAYA
Wij maken een stadstour langs het oude handelscentrum, waar diverse gebouwen nog herinneren aan de koloniale tijd, maar ook naar een hypermodern warenhuis. Als klap op de vuurpijl gaan wij naar ijssalon Zanggrandi, voor een veilig ijsje in vele tropische fruitsmaken.

 

 

 

 

 

 

DAG 21: BANYUWANGI
Vroeg in de morgen rijden wij naar Jember, waar wij de boemeltrein nemen naar Banyuwangi. Een prachtige rit door de bergen, gezellig tussen de bevolking boemelend van dorp naar dorp. Van Banyuwangi is het nog maar een klein eindje naar ons mooie bungalowpark aan de wateren van Straat Bali.

 

 

 

 

 

 

DAG 22: BANYUWANGI
Wij maken een adembenemende tocht naar een plantage waar rubber-,koffie- en cacaobomen verbouwd wordt. Tevens brengen wij een bezoek aan een huisvlijt waar men van bamboe de mooiste artikelen maken.

 

 

 

 

 

 

DAG 23: LEGIAN
Na het ontbijt steken wij bij Ketapang per veerboot Straat Bali over en per motorboot naar het onbewoonde eiland Menjangan. Hier wordt gesnorkeld; een uitrusting is ter plekke te huur. De prachtige onderwaterwereld zal diepe indruk op u maken. Na de lunch nemen wij een mooie binnenweg door de hooglanden van Bali. De reisdag eindigt in het rustige Legian, even ten noorden van Kuta.

 

 

 

 

 

 

DAG 24: LEGIAN
Na het ontbijt bezoek aan het grote tempelcomplex in Mengwi. Tot slot bezichtigen wij de beroemde slangentempel Tanah Lot, voor één van de mooiste zonsondergangen op Bali.

 

 

 

 

 

 

DAG 25: LEGIAN
Na het ontbijt wonen wij in Batubulan de Barongdans bij. Vervolgens doen wij Mas en Celuk aan, centra van houtsnijwerk en zilver- en goudsmeedkunst. Daarna door naar Pasar Seni, een gezellige markt waar u aantrekkelijk geprijsd houtsnijwerk aantreft. De rest van de dag is vrij. U kunt bijvoorbeeld naar het strand om te zonnen of een duik te nemen in de beroemde hoge golven.

 

 

 

 

 

 

DAG 26: LEGIAN
Vandaag nemen wij afscheid van Indonesië, een land dat u tijdens deze reis ongetwijfeld even onvergetelijk bent gaan vin den als wij. In de meeste gevallen is het vertrek pas ’s avonds. De hele dag is ter vrije besteding. Maar uiteindelijk is er geen ontkomen aan: wij vertrekken vanaf het vliegveld Ngurah Rai, vlakbij Denpasar, terug naar Nederland.

 

 

 

 

 

 

DAG 27: AMSTERDAM
Aankomst op Schiphol en einde van de reis.

Prijzen

Prijs per persoon: € 2470 ,-

1 persoonstoeslag: € 695 ,-

Bovenstaande tarieven zijn inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.

Galerij

You don't have permission to register