Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Groepsreis Indonesie: Sumatra, Java & Bali in 26 dagen

vanaf € 2.545 p.p.
Type Groepsreis naar Azië, Afrika en Oceanië
Duur 26 dagen
Reiscode SJB-01

Deze prachtige reis combineert het mooiste van deze zo verschillende eilanden tot een harmonieus programma en biedt een perfect balans tussen intensief reizen door overweldigend natuurschoon, het ondergaan van het grote culturele en historisch erfgoed en de vrijheid om er in alle rust van te genieten.   

✧ jungle-tocht naar het orang oetan-opvangcentrum
✧ logeren op een idyllisch eilandje bij Sibolga en aan het mystieke Maninjaumeer
✧ per dokar naar het meer van Leles en met een bamboevlot naar Cangkuang
✧ Balinese culture bezoek Tanah Lot tempel

Dag 1: Amsterdam
Vlucht van Amsterdam naar Medan, de belangrijkste stad van Noord-Sumatra.
Dag 2: Medan
Bij aankomst transfer naar het hotel in Medan waar u kennis maakt met onze Nederlandssprekende gids. Deze interessante stad ademt hier en daar nog de sfeer van vervlogen dagen, toen de belangrijke planters over de beschaduwde lanen wandelden.
Dag 3: Bukit Lawang
Na het ontbijt maken wij een stadstour naar het Paleis van de Sultan, de Chinese tempel en de grote moskee. Onderweg naar Bukit Lawang stoppen wij bij een traditionele markt bij Kuala en reist u verder langs rubber- en olieplantages.
Dag 4: Bukit Lawang
Vandaag gaan wij diep het Leuser National Park in om het tropische regenwoud te verkennen en met de mogelijkheid orang oetans in het wild te zien.De kans is groot dat wij ook de Thomas Leafapen, zwarte gibbons en ander soort flora en fauna tegenkomen.
Dag 5: Berastagi
Wij rijden door de Karo Hooglanden naar de hooggelegen stad Berastagi. Het weldadige klimaat maakt de stad tot het groente-, fruit- en bloemencentrum van Noord-Sumatra. Op de kleurrijke markten zien wij hoe de producten van het land door de Batakvrouwen worden verkocht en kunnen wij proeven van het exotische fruit.
Dag 6: Samosir
Vroeg vertrek naar het enorme kratermeer Toba, het grootste meer in Zuidoost-Azië. Wij varen naar het eiland Samosir, waar wij verblijven in ons hotel op het schiereiland Tuktuk.
Dag 7: Samosir
Vandaag verkennen wij het
eiland. Wij bezoeken de dorpjes Ambarita en Tomok, waar de sarcofagen van de Toba Batakkoningen staan. Wij maken een voorstelling mee van Batakse dansen en rituelen.
Dag 8: Sipirok
Vroeg in de ochtend steken wij per veerpont over naar Prapat. Onderweg maken wij een stop bij een ananas-, kruidnagel- en koffieplantage. In Balige Sigur-gur bezoek aan de plaatselijke markt en wij stoppen bij de spectaculaire heetwaterbronnen van Sipoholon.
Dag 9: Bukittingi
Wij beginnen vroeg aan een lange, maar schitterende reisdag naar het culturele centrum van de Minangkabau. De afwisselende tocht, die met de vele stops onderweg de hele dag in beslag zal nemen, voert over bergketens en door het uitgestrekte Sumatraanse regenwoud. Bij het plaatsje Bonjol passeert u de evenaar.
Dag 10: Bukittinggi
Een dag vol cultuur van de Minangkabaubevolking. Onderweg maken wij een stop bij het authentiek Minangkabaudorpje Rao Rao waar wij het koffiemalen op traditionele wijze meemaken. Na aankomst bij Batu Sangkar rijden wij naar Pagaruyung en bezoeken het dorp Pandai Sikat om het traditionele Minagkabau handweven en houtsnijden te bekijken.
Dag 11: Bukittinggi
Na het ontbijt heeft u tijd voor u zelf. Daarna bezoeken wij de traditionele markt waar wij u uitleggen op welke manier u het beste kan onderhandelen en waar u de juiste koopjes kunt vinden. Vervolgens gaan wij inkopen doen waarbij wij ingrediënten kopen voor het bereiden van de traditionele koekjes en lekkernijen. Aansluitend brengen wij u naar een lokale dorp waar wij les krijgen in het maken van de traditionele snoeperijen en betrokken worden bij het gehele proces.
Dag 12: Bukittinggi
Stadstour door Bukittinggi. Wij bezoeken het oude bolwerk Fort de Kock, Ngarai Sianok, beter bekend als het Karbouwengat, en het natuurreservaat in de indrukwekkende Harau-kloof.
Dag 13: Bogor
Van het fascinerende Sumatra vliegen wij naar het culturele Java waar onze reisbegeleider op ons wacht. Na aankomst op de luchthaven van Jakarta reizen wij direct door naar het koele Bogor, het voormalige buitenzorg, dat ook wel de “regenstad” wordt genoemd.
Dag 14: Bogor
Wandeling door Kebun Raya, voorheen ’s Lands Plantentuin en over de fruitmarkt in de buurt. Vervolgens naar de kampung Lebak Kantin, waar wij kennismaken met de Sundanese bevolking van West-Java, en een bezoek brengen aan een wayang golek-poppenmaker en een kleine tahufabriek.
Dag 15: Bandung
Over de beroemde Puncak-pas gaat de reis door de ‘thee landen van Java’. Wij bezoeken de theeplantage en -fabriek Gunung Mas, waar wij van plukken tot theezakje kunnen zien waar ons dagelijkse kopje thee vandaan komt. De reis gaat door naar Bandung, het ‘Parijs van het Verre Oosten’.
Dag 16: Bandung
Bezoek aan Ciwidey en Kawah Putih. Ciwidey staat bekend om zijn ijzersmeden. Van oude metalen worden voornamelijk landbouwgereedschappen gesmeed. Wij maken een wandeling om Kawah Putih, een vulkanische krater met een prachtig turkoois kratermeer.
Dag 17: Pangandaran
Via schitterende binnenwegen door de Preanger, de ‘Tuin van Java’, bereiken wij het dorpje Leles waar wij per dokar worden vervoerd naar het met lelies bedekte meer. Per bamboevlot steken wij over naar het bijzondere eiland Cangkuang. De reis eindigt in het vissersplaatsje Pangandaran aan de zuidkust van Java.
Dag 18: Pangandaran
Wij maken een boottocht over de smaragdgroene rivier, Green Canyon, omringd door ongerepte natuur. Wij varen tot aan de stroomversnellingen. In de namiddag gaan wij onder leiding van een gids het natuurreservaat Cagar Alam Penanjung verkennen. Deze gids spreekt de taal van het oerwoud en kan dieren naar zich toe lokken.
Dag 19: Yogyakarta
Lange, maar boeiende reisdag naar de sultanstad Yogyakarta, onze laatste bestemming op Java.
Dag 20: Yogyakarta
Vrije ochtend om bij te komen van de lange rit. ’s Middags bezoek aan de Borobudur, het grootste boeddhistische monument ter wereld. ’s Avonds kunt u eventueel de beroemde Ramayana-voorstelling bezoeken.
Dag 21: Yogyakarta
Vandaag een unieke tocht per becak naar Kota Gede voor een bezoek aan de zilversmeden en batikkerieën. Na afloop heeft u de rest van de dag vrij om te genieten van de gezellige drukte rond de Jalan Malioboro, het winkelhart van Yogya, vlakbij het hotel.
Dag 22: Sanur
Wij vliegen naar Bali met aansluitend transfer naar ons hotel in Sanur, een rustige badplaats aan de zuidoostkust.
Dag 23: Sanur
Wij rijden het kunstenaarsdorpje Ubud waar wij een bezoek brengen aan de kleurrijke markt waar de lokale bevolking zijn producten verkoopt tegen onderhandelings (tawar) tarieven. Daarna bezoeken wij de tempel Goa Gajah, beter bekend als de olifantentempel.
Dag 24: Sanur
Wij nemen een spectaculaire binnenweg door de hooglanden. Hier zien wij, naast verbluffende vergezichten, ook het traditionele Balinese leven in kleine dorpjes onderweg. In de namiddag bezoeken wij de heilige slangentempel Tanah Lot om de spectaculaire zonsondergang te zien.
Dag 25: Sanur
Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor de vlucht naar Nederland.
Dag 26: Amsterdam
Aankomst op Schiphol en einde van de reis.

Prijzen

vertrek prijs 1 persoonstoeslag
10 februari 2020 €2.545,- € 699,-
20 maart 2020 €2.545,-
06 april 2020 (ramadan vanaf 23 april) €2.545,-
25 mei 2020 €2.545,-
24 augustus 2020 €2.545,-
14 september 2020 €2.545,-
19 oktober 2020 €2.545,-
09 november 2020 €2.545,-


 
Bovenstaande tarieven zijn inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.

Inclusief

 • Internationale vlucht Amsterdam-Jakarta en Denpasar-Amsterdam
 • Binnenlandse vlucht Padang-Jakarta
 • Binnenlandse vlucht Yogykarta-Denpasar
 • Luchthavenbelastingen & toeslagen
 • Hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt
 • Vervoer in de vorm van een airconditioned minibus inclusief chauffeur
 • Alle brandstofkosten
 • Alle tol- & parkeergelden
 • Nederlandssprekende reisbegeleider inclusief alle kosten van de reisbegeleider
 • Alle genoemde excursiegelden
 • Alle genoemde entreegelden

Bijzonderheden:

 • Maximale groepsgrootte 18 personen
 • Vertrekgarantie bij minimaal 6 personen

Exclusief

 • fooien
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • reis- en annuleringsverzekering
 • visum Indonesië

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?