Top

Groepsreis: Bali, Sumatra, Java

🕒 26 dagen

Vanaf € 2895 p.p.

Informatie

Deze prachtige reis combineert het mooiste van deze zo verschillende eilanden tot een harmonieus programma, en biedt een perfecte balans tussen intensief reizen door overweldigend natuurschoon, het ondergaan van het grote culturele en historische erfgoed en de vrijheid om er in alle rust van te genieten.

✧ jungle-tocht naar het orang oetan-opvangcentrum
✧ logeren op een idyllisch eilandje bij Sibolga en aan het mystieke Maninjaumeer
✧ per dokar naar het meer van Leles en met een bamboevlot naar Cangkuang
✧ snorkelen in de zeetuinen van Menjangan

Bijzonderheden:

Maximale groepsgrootte 18 personen

Vertrekgarantie bij minimaal 6 personen

Inclusief:

✔️ Internationale vlucht Amsterdam-Jakarta en Denpasar-Amsterdam

✔️ Binnenlandse vlucht Padang-Jakarta

✔️ Binnenlandse vlucht Yogykarta-Denpasar

✔️ Luchthavenbelastingen & toeslagen

✔️ Hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt

✔️ Vervoer in de vorm van een airconditioned minibus inclusief chauffeur

✔️ Alle brandstofkosten

✔️ Alle tol- & parkeergelden

✔️ Nederlandssprekende reisbegeleider inclusief alle kosten van de reisbegeleider

✔️ Alle genoemde excursiegelden

✔️ Alle genoemde entreegelden

Exclusief:

❌ Fooien

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Reis- en annuleringsverzekering

Reis van dag tot dag

DAG 1: AMSTERDAM
Vlucht van Amsterdam naar Medan, de belangrijkste stad van Noord-Sumatra.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: MEDAN
Bij aankomst transfer naar het hotel in Medan waar u kennis maakt met uw Nederlandssprekende gids. Deze interessante stad ademt hier en daar nog de sfeer van vervlogen dagen, toen de belangrijke planters er over de beschaduwde lanen wandelden.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: BOHOROK
Onderweg naar Bukit Lawang maakt u een stop bij een traditionele markt bij Kuala en reist u langs rubber- en olieplantages. Ons hotel in Bukit Lawang ligt aan de oevers van de snelstromende rivier Bohorok aan de rand van het grote equatoriale oerwoudreservaat Gunung Leuser.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: BOHOROK
Vandaag maken wij niet alleen een junglewandeling naar het opvangcentrum waar jonge orang oetans, die in de steek gelaten zijn of in gevangenschap geboren zijn, worden geleerd om zelfstandig in hun natuurlijke omgeving te leven maar gaan wij nog dieper het Leuser National Park in om het tropisch regenwoud te verkennen met de mogelijkheid orang oetans in het wild te zien en andere apen zoals de Thomas Leaf apen, zwarte gibbons en ander soort flora en fauna.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: BERASTAGI
U rijdt door de Karo Hooglanden naar de schitterende waterval Sikulikap en door naar de hooggelegen stad Berastagi. Het weldadige klimaat maakt de stad tot het groente-, fruit- en bloemencentrum van Noord-Sumatra. Op de kleurrijke markten ziet u hoe de producten van het land door de Batakvrouwen wordt verkocht en kunt u proeven van het exotische fruit.

 

 

 

 

 

 

DAG 6: SAMOSIR
Vroeg vertrek naar het enorme kratermeer Toba, het diepste meer ter wereld. Wij varen naar het eiland Samosir, waar wij verblijven in ons hotel op het schiereiland Tuktuk.

 

 

 

 

 

 

DAG 7: SAMOSIR
Vandaag verkennen wij het eiland. Wij bezoeken de dorpjes Ambaritaen Tomok, waar de sarcofagen van de Toba Batak-koningen staan, en wij maken een voorstelling mee van Batakse dansen en rituelen. In de namiddag kunt u lekker luieren en zwemmen in het schone, koele water van het Tobameer.

 

 

 

 

 

 

DAG 8: SIPIROK
Vroeg in de ochtend steken wij per veerpont over naar Prapat. Onderweg maken wij een stop bij een ananas-, kruidnagel- en koffieplantage. In Balige Sigur-gur bezoek aan de plaatselijke markt en wij stoppen bij de spectaculaire heet water bronnen van Sipoholon.

 

 

 

 

 

 

DAG 9: BUKITTINGI
Wij beginnen vroeg aan een lange, maar schitterende reisdag naar het culturele centrum van de Minangkabau. De afwisselende tocht, die met de vele stops onderweg de hele dag in beslag zal nemen, voert over bergketens en door het uitgestrekte Sumatraanse regenwoud. Bij het plaatsje Bonjol passeren wij de evenaar.

 

 

 

 

 

 

DAG 10: BUKITTINGGI
Een dag vol cultuur van de Minangkabau bevolking. Onderweg maken wij een stop bij het authentieke Minangkabau dorpje Rao Rao waar wij het koffie malen op traditionele wijze meemaken. Na aankomst bij Batu Sangkar rijden wij naar Pagaruyung en bezoekt het dorp Pandai Sikat om het traditionele Minagkabau hand weven en houtsnijden te bekijken.

 

 

 

 

 

 

DAG 11: BUKITTINGGI
Na het ontbijt heeft u tijd voor u zelf. Daarna bezoeken wij de traditionele markt waar wij u uitleggen op welke manier u het beste kan onderhandelen en waar u de juiste koopjes kunt vin den.Vervolgens gaan wij inkopen doen waarbij wij ingrediënten kopen voor het bereiden van de traditionele koekjes en lekkernijen. Aansluitend brengen wij u naar een lokale dorp waar wij les krijgen in het maken van de traditionele snoeperijen en betrokken worden bij het gehele proces.

 

 

 

 

 

 

DAG 12: BUKITTINGGI
Stadstour door Bukittinggi. Wij bezoeken het oude bolwerk Fort de Kock en Ngarai Sianok, beter bekend als het Karbouwengat, en het natuurreservaat in de indrukwekkende Harau-kloof.

 

 

 

 

 

 

DAG 13: BOGOR
Van het fascinerende Sumatra vliegen wij naar het culturele Java waar onze reisbegeleider op ons wacht. Na aankomst op de luchthaven van Jakarta reizen wij direct door naar het koele Bogor, het voormalige buitenzorg, dat ook wel de ‘regenstad’ wordt genoemd.

 

 

 

 

 

 

DAG 14: BOGOR
Wandeling door Kebun Raya, voorheen ‘s Lands Plantentuin, en over de fruitmarkt in de buurt; vervolgens naar de kampung Lebak Kantin, waar wij kennismaken met de Sundanese bevolking van West-Java, en een bezoek brengt aan een wayang golek-poppenmaker en een kleine tahufabriek.

 

 

 

 

 

 

DAG 15: BANDUNG
Over de beroemde Puncak-pas gaat de reis door de ‘theelanden van Java’. Wij bezoeken de theeplantage en -fabriek Gunung Mas, waar wij van plukken tot theezakje kunnen zien waar ons dagelijkse kopje thee vandaan komt. De reis gaat door naar Bandung, het ‘Parijs van het Verre Oosten’.

 

 

 

 

 

 

DAG 16: BANDUNG
Bezoek aan Ciwidey en Kawah Putih. Ciwidey staat bekend om zijn ijzersmeden. Van oude metalen worden voornamelijk landbouwgereedschappen gesmeed. Wij maken een wandeling om KawahPutih, een vulkanische krater met een prachtig turkoois kratermeer.

 

 

 

 

 

 

DAG 17: PANGANDARAN
Via schitterende binnenwegen door de Preanger, de ‘Tuin van Java’, bereiken wij het dorpje Leles waar wij per dokar worden vervoerd naar het met lelies bedekte meer. Per bamboevlot steken wij over naar het bijzondere eiland Cangkuang. De reis eindigt in het vissersplaatsje Pangandaran aan de zuidkust van Java.

 

DAG 18: PANGANDARAN
Wij maken een boottocht over de smaragdgroene rivier, Green Canyon, omringd door ongerepte natuur. Wij varen tot aan de stroomversnellingen. In de namiddag gaan wij onder leiding van een gids het natuurreservaat Cagar Alam Penanjung verkennen. Deze gids spreekt de taal van het oerwoud en kan dieren naar zich toe lokken.

 

 

 

 

 

 

DAG 19: YOGYAKARTA
Lange, maar boeiende reisdag naar de sultanstad Yogyakarta, onze laatste bestemming op Java.

 

 

 

 

 

 

DAG 20: YOGYAKARTA
Vrije ochtend om bij te komen van de lange rit. ’s Middags bezoek aan de Borobudur, het grootste boeddhistische monument ter wereld. ’s Avonds kunt u eventueel de beroemde Ramayana-voorstelling bezoeken.

 

 

 

 

 

 

DAG 21: YOGYAKARTA
Vandaag een unieke tocht per becak naar Kota Gede voor een bezoek aan de zilversmeden en batikkerieën. Na afloop heeft u de rest van de dag vrij om te genieten van de gezellige drukte rond de JalanMalioboro, het winkelhart van Yogya, vlakbij het hotel. U kunt natuurlijk ook de Kraton bezoeken, het paleis van de regerende sultan.

 

 

 

 

 

 

DAG 22: SANUR
Vandaag vliegen wij naar Bali met aansluitend transfer naar ons hotel in Sanur, een rustige plaats aan de zuid- oostkant van Bali.

 

 

 

 

 

 

DAG 23: SANUR
Wij rijden het kunstenaarsdorpje Ubud waar wij een bezoek brengen aan de kleurrijke markt waar de lokale bevolking zijn producten verkoopt tegen onderhandelings- (tawar) tarieven. Daarna bezoeken wij de tempel Goa Gajah, beter bekend als de olifantentempel.

 

 

 

 

 

 

DAG 24: SANUR
Wij nemen een spectaculaire binnenweg door de hooglanden. Hier zien wij, naast verbluffende vergezichten, ook het traditionele Balinese leven in kleine dorpjes onderweg. De reis eindigt in Legian aan de westkust. In de namiddag bezoeken wij de heilige slangentempel Tanah Lot om de spectaculaire zonsondergang te zien.

 

 

 

 

 

 

DAG 25: SANUR
Transfer naar de luchthaven van Denpasar voor de vlucht naar Nederland.

 

 

 

 

 

 

DAG 26: AMSTERDAM
Aankomst op Schiphol en einde van de reis.

Prijzen

Prijs per persoon: € 2545 ,-

1 persoonstoeslag: € 699 ,-

Bovenstaande tarieven zijn inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.

Galerij

You don't have permission to register