Top

Groepsreis Trans Sulawesi

🕒 25 dagen

Vanaf € 3035 p.p.

Informatie

Deze spectaculaire reis brengt u overland van het uiterste noorden naar het zuidelijkste puntje van Sulawesi, het voormalige Celebes. De reis gaat door zeer afwisselende landschappen, langs kleine dorpjes van uiteenlopende bevolkingsgroepen, langs meren, zeeën, bergen, valleien en onaangetast regenwoud. wie naar Sulawesi gaat, waant zich zo nu en dan een ontdekkingsreiziger in een grotendeels ongerept gebied waar nog maar weinig toeristen zijn geweest. De Trans-Sulawesireiziger dient er rekening mee te houden dat de accommodatie onderweg soms zeer eenvoudig is.

Highlights

  • snorkelen bij Bunaken en Tanjung Karang
  • de cultuur van Minahasa en Tana Toraja
  • verblijf aan het prachtige Poso-meer
  • op bezoek in een drijvend huis bij Sengkang

Bijzonderheden:

  • Maximale groepsgrootte 18 personen
  • Vertrekgarantie bij minimaal 6 personen

Inclusief:

✔️ Internationale vlucht Amsterdam-Manado en Jakarta-Amsterdam

✔️ Binnenlandse vlucht Makassar-Jakarta

✔️ Luchthavenbelastingen & toeslagen

✔️ Hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt

✔️ Alle ontbijten

✔️ Vervoer in de vorm van een airconditioned minibus inclusief chauffeur

✔️ Alle brandstofkosten

✔️ Alle parkeergelden

✔️ Nederlandssprekende reisbegeleider inclusief alle kosten van de reisbegeleider

✔️ Alle genoemde excursiegelden

✔️ Alle genoemde entreegelden

Exclusief:

❌ Fee National park Bunaken

❌ Fooien

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Reis- en annuleringsverzekering

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: AMSTERDAM
Vlucht vanaf Schiphol via Singapore naar Manado, de levendige hoofdstad van Noord-Sulawesi.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: MANADO
Na aankomst op de luchthaven Sam Ratulangi worden wij naar ons hotel in de stad gebracht, waar ’s avonds de eerste Indonesische maaltijd wordt gebruikt.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: MANADO
Na het ontbijt maken wij een stadstour met bezoek aan het monument van Sam Ratulangi, een historische held en de grote Chinese tempel Ban Hian Kiong. Vanaf de bovenverdieping van dit boeddhistische, confucianistische heiligdom hebben wij een geweldig uitzicht over de stad. Daarna rijden wij naar de lokale markt Bershati en de havenwaar, onder andere, de vissers aankomen om hun waar te lossen. Hiervandaan varen wij naar het eiland Bunaken. Hier gaan wij genieten van de onderwaterwereld met prachtige vissen en koraal. Snorkelapparatuur is aanwezig.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: MANADO
Vandaag gaan wij op ontdekkingstocht door de Minahasa. De Christelijke Minahasa bevolking staat bekend om haar vrolijke en extraverte natuur. De streek is zeer vruchtbaar, getooid met bergen en heuvels. Uitgestrekte kokos- en kruidnagelplantages domineren het landschap. Wij bezoeken de bloemenstad Tomohon, de Japanse grotten en het prachtige Tondano-meer. Als laatste rijden wij naar de Kali waterval waarbij het water met een intense kracht naar beneden komt.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: KOTAMABAGU
Een schitterende tocht brengt ons, via Amurang, naar het plaatsje Kotamobagu. Wij passeren kokosplantages en de Gunung Ambang. Onderweg picknicklunch aan de oevers van het Moatmeer.

 

 

 

 

 

 

DAG 6: GORONTALO
De reis voert ons langs de prachtige oostkust, met voortdurend mooie vergezichten op de stranden en de zee. Gorontalo zelf is een gezellig stadje, met veel gebouwen uit de Nederlandse tijd.

 

 

 

 

 

 

DAG 7: GORONTALO
Vrije dag. U kunt een ritje maken met paard-en-wagen door de stad,naar de markt en haven.

 

 

 

 

 

 

DAG 8: MOUTONG
Langs de westkust reizen wij door allerlei interessante kleine kampongsen kokosplantages naar het kleine plaatsje Moutong. Wij stoppen bij Fort Otanaha waar wij een prachtig uitzicht hebben over het Limbotomeer en de stad Gorontalo. Wij overnachten in een eenvoudige accommodatie.

 

 

 

 

 

 

DAG 9: PALU
U verlaat Noord-Sulawesi tijdens een lange, maar boeiende tocht die dwars door verlaten gebieden langs de westkust voert. Ergens halverwege passeren wij de evenaar. Bij Toboli steken wij over naar Palu, de hoofdstad van Centraal Sulawesi. Deze rit voert door het aan de rand van Natuurpark Lore Lindu gelegen gebergte. Dit gebied staat plaatselijk bekend als Kebun Kopi, omdat hier vroeger veel koffie- ondernemingen gevestigd waren.

 

 

 

 

 

 

DAG 10: PALU
Vandaag gaan wij naar het Dombu gebied dat op een hoogte van ca. 1500 meter is gelegen. Er wordt een stop gemaakt bij de Palu rivier en bij de top van de Mantantimali met fantastisch uitzicht over de Paluvallei. Wij maken een wandeling naar het dorp van de Daa stam. Enkele woningen zijn in de bomen gebouwd. Tijdens het bezoek aan de Daa, wordt de lunch gebruikt met de meegebrachte lunchbox. De wandeling wordt vervolgd met een ca. 3 uur durende tocht naar het dorp Wayu.

 

 

 

 

 

 

 

DAG 11: TENTENA
Een prachtige tocht brengt ons naar de noordkant van het schone en diepe Posomeer. Hier verblijven wij in ons bungalowparkje dat aan de waterkant ligt. Onderweg maken wij nog interessante stops.

 

 

 

 

 

 

DAG 12: TENTENA
’s Ochtends bezoeken wij onder andere de uit 12 trappen opgebouwde waterval Wera Salopa, die midden in het regenwoud ligt. De middag is vrij.

 

 

 

 

 

 

DAG 13: PENDOLO
In de morgen rijdt u langs de oostkant van het Posomeer naar het dorpje Pendolo. Hier overnacht u voordat u op weg gaat naar Torajaland. Wij overnachten in een eenvoudige accommodatie.

 

 

 

 

 

 

DAG 14: TANA TORAJA
Een lange reisdag brengt ons naar het hart van Tana Toraja. Hier wonende Sa’dan Toraja, wier leven nog altijd wordt bepaald door de eeuwenoude traditie van rituelen, de aluk to dolo of ‘riten der voorouderen’. Door een kunstgreep van de regering werd deze manier van leven een door de staat erkende godsdienst, waarvan vooral de grootse en fascinerende dodenrituelen wereldberoemd zijn geworden.

 

 

 

 

 

 

DAG 15-17: TANA TORAJA
In drie dagen nemen wij rustig de tijd om wandelend en per minibus de boeiende wereld van de Toraja te ontdekken. Wij bezoeken kleine dorpjes om de Tongkonan-familiehuizen te bekijken, de traditionele rijstschuren, de prachtige plaatselijke weefkunst en natuurlijk de hangende graven en de rotsgraven die door rijen manshoge poppen bewaakt worden. Vanaf hoge, uit de rotsen gehakte, galerijen kijken deze tau-tau uit op hun nakomelingen.

 

 

 

 

 

 

DAG 18: SENGKANG
Een dag vol excursies. Een mooie rit brengt ons via Makale, Enrekang en Pare-Pare onder meer naar de ‘erotische berg’ Butu Kabobong.

 

 

 

 

 

 

DAG 19: SENGKANG
Tocht naar de oever van het meer waar wij in een lange, smalle boot een vaartocht maken over het mysterieuze Tempe-meer, waar wij een bezoek brengen aan een drijvend huis waar wij genieten van versgebakken pisang goreng. Daarna bezoeken wij de zijdeweverij van Sengkang, waar wij het zijdeproces kunnen zien van rups tot handgeweven ikat sarong. de zijde wordt in de kleine dorpjes geverfd en geweven tot doeken in prachtige kleuren en motieven.

 

 

 

 

 

 

DAG 20: BIRA
Vandaag gaan wij op weg naar het vissersplaatsje Bira aan het zuidelijkste puntje. In Soppeng zien wij duizenden vliegende honden hangen in bijna elke grote boom. er wordt door de lokale bevolking geloofd wanneer de vliegende honden wegtrekken er zich problemen zullen voordoen in het gebied. In Tanah Beru maken wij een stop bij de traditionele scheepsbouwers. Al eeuwen lang is de omgeving van Birahet centrum van de bouw van de beroemde Buginese schepen, die de handelsvloot van Indonesië vormen.

 

 

 

 

 

 

DAG 21: BIRA
Wij varen naar de kleine eilandjes voor de kust van Bira. Wij bezoeken de Buginese dorpjes waar de bevolking de traditionele sorongs weven die gebruikt worden voor speciale feesten. Daarna is er gelegenheid voor snorkelen en genieten wij van een BBQ lunch.

 

 

 

 

 

 

DAG 22: MAKASSAR
Wij rijden langs de zuidkust naar Makassar, hoofdstad van Sulawesi. ‘s Avonds is het er altijd gezellig druk. Onderweg passeren wij vissershuizen, Buginese dorpen en prachtige rijstvelden.

 

 

 

 

 

 

DAG 23: MAKASSAR
Na het ontbijt maken wij een interessante stadsrondrit langs de pittoreske haven Paotere en de oude Nederlandse vesting Fort Rotterdam, waarin nu diverse musea gehuisvest zijn. Tevens bezoeken wij het winkelhart Sumba Opu. ’s Middags bent u vrij.

 

 

 

 

 

 

DAG 24: MAKASSAR
Transfer naar het vliegveld voor de terugreis naar Amsterdam.

 

 

 

 

 

 

DAG 25: AMSTERDAM
Aankomst in Nederland en einde van uw reis.

Prijzen

Prijs per persoon: € 2780 ,-

1 persoonstoeslag: € 610 ,-

Bovenstaande tarieven zijn inclusief luchthavenbelastingen en toeslagen.

Galerij

You don't have permission to register