Groepsreis: Molukken "Reis van mijn dromen"

vanaf € 2.935 p.p.
Type Groepsreis
Duur 24 dagen
Reiscode MOL01

Deze reis is VOL maar wachtlijst is mogelijk. Smaragd Reizen is alweer bezig met het ontwikkelen van een nieuwe reis met vertrek in 2019!
Na het overweldigende succes van de voorgaande reis organiseert Smaragd Reizen weer een reis naar de Molukken. Dit keer begint het avontuur op Ternate.

Indonesië kenner Amy Foss neemt u mee naar de eilanden groep Molukken. Beleef de historie en geniet van de prachtige stranden met de azuurblauwe zee met de beste snorkelplekken. Een reis naar de Molukken is avontuurlijk en is van 05 november t/m 28 november 2018.

Wat u moet weten:
* Wanneer u voor onderstaande reis kiest is flexibiliteit vereist. Wij zijn afhankelijk van de lokale weersomstandigheden, vluchten en boten. Uw reis kan ter plaatse veranderen.
* De tocht Ambon-Banda Neira-Ambon kan wisselen van snelboot, vlucht of per pelniboot
* In Ternate is de kwaliteit van gidsen matig. Wij gebruiken de beste gidsen die er zijn.
* U moet rekening houden met eenvoudige transportmiddelen


U kunt vast een optie nemen door ons te bellen 0228-312231 of door een e-mail te sturen naar info@smaragd-reizen.nl
Vermeld: Reis van mijn dromen

Voor meer informatie over Smaragd Reizen gaat u naar www.smaragd-reizen.nl

Dag 1 Amsterdam
Vertrek vanaf Schiphol.
Dag 2 Jakarta
Na aankomst op de luchthaven Soekarno Hatta worden wij naar onze accommodatie gebracht. In de avond vliegen wij door naar Ternate.
Dag 3 Ternate
Na aankomst op de luchthaven Babullah op Ternate hebben wij een transfer naar onze accommodatie. Na enige opfrissing gaan wij het kleine stadje verkennen. De stad Ternate ligt fraai aan zee en is leuk om er een dagje te verblijven. U zult zeker genieten van de bijzonder vriendelijke en enthousiaste lokale bevolking. Loop over de grote markt met de vele viskraampjes. Op het eiland vindt u de vulkaan Gamalama. Vulkanen in het noorden van de Molukken zijn nog voor een groot deel actief. Degene die deze vulkaan wil beklimmen kan dit in een uur of 5 doen.
Dag 4 Ternate
Vandaag wanen wij ons in de Koloniale tijd waar op Ternate de specerijen een belangrijke rol speelde. Wij bezoeken een kruidnagel- en nootmuskaat plantage. Daarna bezoeken wij Fort Oranje, het Portugese Fort Kayu Merah, het Kedaton museum en Fort Toloka in Dufa. Als laatste bezoeken wij het spectaculaire kratermeer Tolire Besar.
Dag 5 Ternate - Tidore
Een dagje naar Tidore waarbij u rekening moet houden met eenvoudige transportmiddelen. De tocht duurt ongeveer 20 minuten. In Rum zien wij nog de resten van een Spaans Fort en een gedenkplaats die ons herinnert aan de komst van de eerste Spanjaarden op het eiland in 1521. Qua grote is Tidore te vergelijken met Ternate, echter wonen er veel minder mensen. Op dit eiland bezoeken wij de Kedaton van de Sultan Tidore met daarna een bezoek aan de plaats waar krissen en zwaarden gemaakt worden. Bij Tidore Beach maken wij een strandwandeling voordat u met de boot terugkeert naar Ternate.
Dag 6 Ambon
In de middag een transfer naar de luchthaven voor de vlucht naar Ambon. Na aankomst op de luchthaven Pattimura hebben wij een transfer naar onze accommodatie in Ambon stad waar u ook de nieuwe Ambon brug passeert.
Dag 7 Ambon
Vertrek naar Naku forest met palmbomen waar het sap getapt wordt om palmsuiker van te maken. Hier kunnen wij zien hoe palmsuiker gemaakt wordt. In het dorp Tulehu zijn wij uitgenodigd bij een lokaal huis waar de vrouwen Amboncake maken ook wel Kasbi Tone genaamd. Het wordt gemaakt van cassave gemengd met bruine suiker en kokos waarna het gebakken wordt. Onder het genot van een kopje koffie of thee genieten wij van deze speciale cake. In de middag rijden wij naar Hunimua beach waar gelegenheid is om te zwemmen.
Dag 8 Ambon
Wij rijden naar het dorp Wanath met de oude houten huizen welke gebouwd zijn door de Butonese bevolking. Op dezelfde wijze en met de technieken als vroeger bouwen ze nog steeds hun eigen onderkomen. Daarna leren wij alle kneepjes van de culinaire Molukse keuken. Wij reizen door naar Hil en Kaitetu Village. Daar ontdekken wij de geheimen van het op lokale wijze bereiden ikan bakar colo colo en papeda. Dit gerecht is onze lunch. Daarna rijden we door naar Larike om Batulayar te zien en hoe ze kolak pisang maken. Dat is gekookte banaan gemengd met bruine suiker en kokosmelk. Vervolgens stoppen wij in het dorp Allang waar op traditionele wijze sago wordt gebakken. Voldaan van al het lekkers keren wij terug naar onze accommodatie.
Dag 9 Banda Neira
In de ochtend transfer naar de haven van Ambon Tulehu voor onze overtocht naar het eiland Banda Neira. Na aankomst lopen wij dwars door de pasar (markt) naar onze accommodatie, gelegen aan het water.
Dag 10 Banda Neira
Na het ontbijt begint onze eerste verkenning op Banda Neira. Al wandelend bezoeken wij de oude stad Neira met o.a. een zoek aan het Hatta huis, Fort Belgica en Nassau en een oude kerk. Na de lunch stappen wij op de boot richting het eiland Gunung Api waar nog de overblijfselen te zien zijn van fort Colombo. Daarna varen wij langs een smalle grot en gaten in de rotsen welke uitgesleten is door het water. Als het weer meezit genieten van een prachtige zonsondergang en een heerlijke vis BBQ diner bij het dorp Lautaka wat in een ver verleden een eigen eiland was.
Dag 11 Pulau Ay
In de morgen varen wij naar het eiland Run (Nailaka) waar naar hartenlust gesnorkeld wordt. Daarna varen wij naar Pulau Ay waar nog gigantisch grote kanariebomen staan die geplant zijn in de Nederlandse tijd. De kanarie bomen beschermen de nootmuskaatplantages tegen de wind en zee waardoor de kwaliteit van de Banda nootmuskaat goed bewaard blijft. Op het eiland maken wij een wandeltocht naar de nootmuskaat plantage dat stamt uit de Nederlandse tijd. De voorouders van de perkenier van den Broeke bouwden hun eerste plantage op het eiland, voordat zij verder zijn gaan uitbreiden naar Banda Besar eiland. Alle Nederlandse bezittingen zijn genationaliseerd en worden beheerd door een Indische coöperatie werk. Elke boer kan gelukkig profijt hebben uit deze eeuwenoude nootmuskaat plantage. Wij bezoeken de vele overblijfselen van de koloniale tijd zoals; het perkhuis Welvaren, de oude protestantse kerk en fort Revenge.
Dag 12 Pulau Hatta
Vertrek naar Banda Besar waar wij wandelen naar de dorpen Kumber, Spanciby en Walang. Hier bezoeken wij meneer van den Broecke in zijn perk. Deze man is de 13e generatie perkenier sinds de 17e eeuw. Banda is omgeven met kleine dorpjes langs de kust en een prachtige natuur. Daarna zetten wij onze verkenning voort naar Fort Concordia in het plaatsje Wayer. En tot slot varen wij naar het eiland Hatta, ooit bekend onder de naam Rozengain. Wij verblijven in verschillende onderkomen aan een prachtig wit zandstrand.
Dag 13 Banda Neira
Nog voordat wij terug varen naar Banda Neira wandelen wij door verschillende dorpjes en hebben volop de gelegenheid om te snorkelen in de prachtige wateren rondom Hatta.
Dag 14 Ambon
In de morgen lopen wij voor de laatste keer over de pasar op weg naar de haven waarvandaan de snelboot terug vaart naar Ambon. Na aankomst staat de bus weer klaar om ons naar de accommodatie te brengen .
Dag 15 Ambon
Na het ontbijt vertrek naar het dorp Air Salobar om de Oceanologie- en Ethnografie Museum te bezichtigen. Daarna gaan wij naar naar Latukolan Fishing Ground waar de lokale vissers net terugkomen met hun waar en deze verkopen aan de lokale huisvrouwen. De bewoners van Latuhalat roken hun eigen vis en laten zien hoe je op traditionele wijze kokosolie maakt.
Dag 16 Tual
Vertrek naar Kei kecil. Na aankomst op de luchthaven Damutubun in Langgur-Tual transfer naar onze accommodatie.
Dag 17 Tual
In de morgen bezoek aan de traditionale markt waar vooral de traditionele levensmiddelen te koop zijn. Het is altijd interessant een school te bezoeken en te ervaren hoe de studenten les krijgen met de weinig middelen die ze hebben, het vervaardigen van Enbal (knollen) en een traditioneel ijzersmederij.
Dag 18 Tual
Vandaag een prachtige dag vol nieuwe indrukken. Wij starten met een bezoek aan Taman Ziarah Makam uskup, de grotten van Hawang met de prachtige stalactieten, de zoetwaterbronnen van het dorp Evu, het zien van de zeewier teelt en eindigen bij Nurbloat beach om “hopelijk”te genieten van een prachtige zonsondergang.
Dag 19 Tual
Na een vroeg ontbijt vertrekken wij naar het Waren meer. Maar er staat ons meer te wachten. Vertrek naar het eiland Bair, wat door sommige ook mini Raja Ampat genoemd wordt, en waar wij een bezoek brengen aan het dorp Duroa.
Dag 20 Tual
Vertrek naar Gunung Kelanit en Bukit Masbait, de hoogste heuvel van Kei kecil, met de Katholieke standbeelden dat erg populair is bij de locale bevolking als bedevaartsoord plek. Het dorp Ohoidertawun beschikt over een mooie baai en in de rotsen zijn een aantal oude rotstekeningen met onbekende oorsprong.
Dag 21 Tual
Na een vroeg ontbijt varen wij naar Kei Besar. Met een speedboot bereiken wij dit eiland in een uur. Hoewel wij al verschillende keren aan ons glaasje sopi genipt hebben, zien wij hier het proces van het sap aftappen van de palmboom tot dit heerlijke vocht gedronken kan worden. In het dorp Wulurat an Waur vinden wij de ruïne van het stenen tijdperk.
Dag 22 Ambon
Vroeg in de morgen, met een ontbijtbox onder de arm, transfer naar de luchthaven voor onze vlucht naar Ambon. In Ambon is de dag vrij ter besteding.
Dag 23 Ambon
Wij nemen afscheid van het warme, mooie en vriendelijke Indonesië. In de meeste gevallen is het vertrek pas laat in de middag. De hele dag is ter vrije besteding en hebben wij de kamer tot vertrek tot ons beschikking. Maar uiteindelijk is er geen ontkomen aan: Wij vertrekken via Jakarta terug naar Nederland.
Dag 24 Amsterdam
Aankomst op Schiphol

Prijzen

Prijs per persoon  Eenpersoon toeslag
 € 2.935,-  € 499,-

Inclusief

 • hoofdvlucht Amsterdam-Jakarta-Ternate en Ambon-Jakarta-Amsterdam met Garuda Indonesia
 • binnenlandse vlucht Ternate-Ambon met Garuda Indonesia
 • binnenlandse vlucht Ambon-Tual met Garuda Indonesia
 • binnenlandse vlucht Tual-Ambon met Garuda Indonesia
 • luchthavenbelasting Schiphol € 32,-
 • luchthavenbelasting Indonesië € 23,-
 • brandstof- & veiligheidstoeslagen € 255,- (op dit moment)
 • accommodatie in Jakarta op basis van een tweepersoonskamer
 • accommodatie op alle eilanden op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt
 • vervoer van een bus inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur waar van toepassing
 • alle boottochten en overtochten
 • alle benzinekosten
 • alle excursiegelden zoals in de offerte omschreven
 • alle entreegelden zoals in de offerte omschreven
 • 3 lunches
 • BQQ diner
 • allerlei lekkernijen tijdens de reis
 • Nederlandse reisbegeleiding op alle eilanden inclusief alle kosten
 • Indonesische reisbegeleiding op alle eilanden inclusief alle kosten

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • reis- en annuleringsverzekering
 • verplichte bijdrage calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
 • reserveringskosten € 35,00 per boeking

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?