Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 maart 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 maart 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip. U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 maart 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Duikvakantie Molukken: Duiken bij de Molukken in 20 dagen

vanaf € 2.545 p.p.
Type Duikvakantie
Duur 20 dagen
Reiscode 081
Dag 1: Ambon
Na aankomst op de luchthaven Pattimura heeft een transfer naar uw accommodatie.
Dag 2: Saparua
Vroeg in de morgen heeft u een transfer naar de haven Tulehu waarvandaan uw snelboot naar Saparua vertrekt. In ongeveer 1-2 uur bereikt u het eiland en heeft u een transfer naar uw accommodatie
Dag 3-6: Saparua
Deze dagen verblijft u op Saparua waar u prachtige duiken gaat maken bij de locaties Itawaka, Nusalaut en Molana. Tijdens uw verblijf is er een dag gereserveerd voor een tour over het eiland. Twee keer per week is er marktdag in Saparua waar de bevolking, ook van de buureilanden, hun waar verkopen en hun boodschappen doen. Hier is alles te vinden zoals sagomeel, handgemaakte manden en verse tonijn. U bezoekt het dorp Booi, met zijn vele trappen, waar u het eiland Nusalaut kunt zien, het dorp Haria met het huis van Pattimura, het dorp Ouw voor de pottenbakkerij en Fort Duurstede uit 169
Dag 7: Ambon
U heeft een transfer naar de boot voor uw overtocht naar Ambon. Na aankomst in de haven Tulehu heeft u een transfer naar uw accommodatie. De rest van de dag vrij ter beschikking.
Dag 8: Banda Neira
In de ochtend transfer naar de haven Tulehu voor uw overtocht naar Banda Neira. Na aankomst loopt u naar uw bestemming gelegen aan het water.
Dag 9-12: Banda Neira
Verblijf op Banda Neira. Vanuit dit eiland maakt u duiken bij de verschillende eilanden zoals Banda Besar, Pulau Pisang en Pulo Karaka of voor de iets verder liggende bestemmingen zoals Pulau Nailaka, Pulau Rhun of Pulo Ay.
Dag 13: Pulau Hatta
In de morgen vaart u naar het paradijselijke eiland Hatta. Hier verblijft u 2 nachten. Het is heerlijk vertoeven bij uw bungalow gelegen aan het strand.
Dag 14: Pulau Hatta
Vandaag maakt u kennis met uw dive master. Met hem gaat u de prachtige, misschien wel de prachtigste, wateren rondom Hatta verkennen.
Dag 15: Banda Neira
U vaart terug naar Banda Neira. In de middag maakt u onder begeleiding van een lokale gids een stadstour over het fascinerende eiland.
Dag 16: Ambon
U loopt naar de haven waar de snelboot aangemeerd is en waarvandaan u de overtocht maakt naar Ambon. Na aankomst in de haven Tulehu heeft u een transfer naar uw accommodatie.
Dag 17-18: Ambon
Verblijf in Ambon. Deze dagen maakt u 3 duiken en een nachtduik.
Dag 19: Ambon
In de morgen gaat u met uw gastgezin naar de markt. Hier koopt u groente, vlees en alle ingrediënten die u nodig heeft voor uw kookavontuur. Daarna wordt u naar het huis van de lokale mensen gebracht waar u samen Indonesische/ Molukse gerechten bereid. Tegen etenstijd geniet u van uw welverdiende eigen bereide maaltijd.
Dag 20: Ambon
Transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 2.793,- € 2.577,- € 2.545,- € 403,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer
 • 25 duiken + 2 nachtduiken
 • uitrusting
 • transfers
 • snelboot Ambon - Saparua

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?