Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sumatra: Natuurlijke betovering van Sumatra in 19 dagen

vanaf € 1.838 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 18 dagen
Reiscode 011
Dag 1: Medan
Aankomst in Medan. U heeft een transfer naar uw hotel en vervolgens een stadstour. Daarbij bezoekt u de grote moskee, het paleis van de Sultan, de Chinese tempel en een lokale markt.
Dag 2: Tangkahan
Na het ontbijt rijdt u via Binjai, Tanjung Pura naar Tangkahan. Onderweg kunt u in de dorpen kennis maken met de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking. Aankomst in Tangkahan (deel van het Leuser Nationale Park) en check in bij een eenvoudige guesthouse.
Dag 3: Tangkahan
Na het ontbijt, een wandeling naar de rivier. U vervolgt de tocht op de rug van een olifant en trekt door het tropische regenwoud. U maakt kennis met de uitbundige flora en fauna. Daarna maakt u een trektocht naar de 10 meter hoge Gelugur Waterfall. In de middag ervaart u de mogelijkheid tot het zien van honderden vlinders op het strand aan de rivier, de lokale bevolking die zich bezighouden met het vangen van vis en de olifanten zien baden in de rivier.
Dag 4: Bukit Lawang
Vandaag rijdt u per jeep naar Bukit Lawang en stopt bij verschillende plantages voor rubber, cacao en palmolie. Na aankomst in Bukit Lawang, check-in in het hotel en rest van de middag vrij.
Dag 5: Bukit Lawang
In de ochtend wandelt u door de jungle, het leefgebied van de orang oetans. Nog dieper het regenwoud in geniet u van de diversiteit van flora en fauna en kunt u de zwarte gibbons of langstaart makaken ontmoeten.
Dag 6: Berastagi
In de morgen rijdt u naar Berastagi. Berastagi is bekend om zijn groenten en fruit. Onderweg stopt u bij de Sembahe rivier. Bij aankomst in Berastagi bezoek aan Taman Alam Lumbhini waar de Replica van de Shwedagon Pagoda te zien is en bezoekt u de fruitmarkt en Gundaling heuvel.
Dag 7: Samosir
Vandaag rijdt u naar Parapat. Tijdens de rit bezoekt u o.a. de Sipiso-piso waterval en heeft u een prachtig uitzicht over het Tobameer. U ziet een traditioneel Batak Karo dorp in Dokan en het oude koningspaleis van de Batak Simalungun koningen in Simarjarunjung. Bij aankomst in Parapat scheept u in op de ferry voor de oversteek naar het bekende Samosir eiland.
Dag 8: Samosir
Deze dag rijdt u per brommer over het eiland met mogelijkheden om verschillende Toba Batak dorpen te bezoeken en het landelijke leven van de bevolking te ervaren. Of, u kiest voor een begeleide wandeling in de oerwoud van Samosir met de keuze om diverse dorpjes te bezoeken.
Dag 9: Samosir
Vandaag een vrije dag om naar eigen inzicht te benutten. Bijvoorbeeld zwemmen, alleen relaxen, een wandeling door het dorp of optioneel een rondvaart op het meer.
Dag 10: Sipirok
In de ochtend verlaat u het hotel en steekt u per veerpont over naar Parapat. Onderweg maakt u een stop bij een ananas-, kruidnagel- en koffieplantage. In Balige Sigur-gur bezoek aan de plaatselijke markt. De reis vervolgend wordt er een stop gemaakt en wandelt u naar de spectaculaire heetwaterbronnen van Sipoholon. Met een natuur- en sawawandeling langs de Sarulla rivier eindigt u de dag.
Dag 11: Bukittinggi
Van Sipirok gaat de reis naar Bukittinggi. Onderweg rijdt u langs het tropische regenwoud van Rimba Panti. Langs de weg stop bij een kleine tuinderij van peper, vanille en kaneel. In Bonjol wordt de evenaar lijn gepasseerd. In de middag komt u aan in het pittoreske Bukittinggi met zijn typische Minangkabau bouwstijl, traditie en cultuur.
Dag 12: Bukittinggi
Na het ontbijt vertrek naar Payakumbuh om het bekende Harau vallei te bezoeken met zijn waterval, rijstvelden en traditionele dorp. Weer teruggekeerd in Bukittinggi, een bezoek aan de Sianok Canyon, Fort de Kock, museum en markt. In de avond woont u een optreden bij van de Minangkabau bestaande uit dansen en muzikale optreden van deze bevolkingsgroep.
Dag 13: Bukittinggi
Vandaag rijdt u via Tabek Patah naar Batu Sangkar. Onderweg verschillende stops, o.a. Rao-Rao met zijn traditionele huizen en een eenvoudige koffiebranderij. In Pagaruyung volgt een bezoek aan een replica van het historische paleis van het Minangkabau koninkrijk. Op de terugweg naar Bukittinggi, rijdt u via Padang Panjang naar het Pandai Sikat dorp om kennis te nemen van het traditionele weven en houtsnijden.
Dag 14: Bukittinggi
U bezoekt verschillende dorpjes en maakt u kennis met de dagelijkse activiteiten en werkzaamheden van de lokale bevolking. Bij één van de bewoners thuis, kunt u proeven van de zelf gebakken tapioca of gebakken banaan.
Dag 15 : Bukittinggi
Na het ontbijt rijdt u naar Puncak Lawang. Onderweg stopt u in Koto Gadang om de traditionele zilverwerken te zien. Vanaf Puncak Lawang wandelt u naar Maninjau langs het oerwoud naar beneden naar Maninjau meer. U maakt een koffiestop bij een traditionele koffieshop in het oerwoud. Tijdens uw tocht krijgt u de kans om door het rijstveld en dorp te lopen. U arriveert in Maninjau en kunt genieten van de natuur van het meer. U rijdt terug naar Bukittinggi.
Dag 16: Pulau Cubadak
Na ontbijt rijdt u via Anay Padang Panjang naar Padang met een stop bij de Anay waterval. Bij de haven stapt u op de boot met bestemming het eiland Cubadak.
Dag 17 & 18: Pulau Cubadak
Vrije dag om te genieten van zon, zee en strand. U kunt rondom het kleine eiland wandelen of fietsen. Activiteiten zoals zwemmen, snorkelen of met een kajak de zee op zijn mogelijk.
Dag 19: Pulau Cubadak
Na het ontbijt transfer per boot naar Padang en vervolgens naar het vliegveld Minangkabau van Padang.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 2.224,- € 1.919,- € 1.838,- € 1.399,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • overtocht Parapat-Samosir-Parapat
 • overtocht Padang-Cubadak Island-Padang
 • gids inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?