Top

Reis op maat: Spectaculaire beleving op West- en midden Java

🕒 17 dagen

Vanaf € 1085 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ Accommodatie op basis van een tweepersoonskamer + ontbijt

✔️ Vervoer in de vorm van een airconditioned-busje inclusief chauffeur en

✔️ inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ Excursies zoals in het programma omschreven

✔️ Entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ Vergunningen Gunung Halimun, Nusa Kambangan

✔️ Jeep

✔️ Boot Nusa Kambangan

✔️ Gids gedurende de reis inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ Internationaal ticket

❌ Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

❌ Reserveringskosten € 35,- per boeking

Reis van dag tot dag

 

DAG 1: BOGOR
Na aankomst op het vliegveld Soekarno-Hatta in Jakarta rijdt u naar Bogor, het voormalige Buitenzorg. De rest van de dag vrij ter besteding.

 

DAG 2: BOGOR
U bezoekt de plantentuin, Kebun Raya. Hierna maakt u een wandeling over de fruitmarkt om er heerlijk exotisch fruit te proeven. Tevens koopt u groente, vlees en alle ingrediënten die u nodig heeft voor uw kookles. ‘s Middags brengt u een bezoek aan een wayang golek poppenmaker in de desa voor een eerste kennismaking met de bevolking en een primitieve tahufabriek. Aansluitend wordt u naar het huis van de lokale mensen gebracht waar u les krijgt in het bereiden van Indonesische/Javaanse gerechten. Tegen etenstijd geniet u van uw welverdiende eigen bereide maaltijd.

 

DAG 3: BOGOR
Na het ontbijt rijdt u via Ciawi naar de nog onbekende waterval Cilembar. Om hier te komen maakt u een stevige, maar prachtige wandeling door het regenwoud. Uw inspanning wordt beloond wanneer u de waterval bereikt. Vergeet niet uw zwemspullen mee te nemen (niet in het weekend en op feestdagen).

 

DAG 4: GUNUNG HALIMUN NATIONAL PARK
Na het ontbijt rijdt u via Cipeuteuy naar het Gunung Halimun National Park. In dit dorpje wisselt u het busje in voor een jeep, omdat de wegen slecht begaanbaar zijn. U rijdt richting het dorpje Citalahab. U verblijft bij de lokale bevolking waar u ook geniet van de lunch en het diner. In de namiddag bezoekt u een theeplantage.

 

DAG 5: GUNUNG HALIMUN NATIONAL PARK
Na het ontbijt maakt u een trektocht, via de theeplantages en dorpjes, naar de Cipiit waterval, deze tocht duurt ongeveer 3 uur. De lunch wordt genuttigd in een dorpje. Nadat u bent bijgekomen en genoten heeft van de lunch, vervolgt u uw trektocht door het bos van het Gunung Halimun Nationaal Park tot aan de waterval Cikudapeah. Hierna terug naar het dorp voor het diner en overnachting.

 

DAG 6: BANDUNG
Via de Puncakpas rijdt u naar Bandung. Onderweg brengt u een bezoek aan een theeplantage van Gunung Mas. Bij Padalarang kunt u genieten van kelapa muda (jonge kokosnoot).

 

DAG 7: BANDUNG
In de morgen brengt u een bezoek aan Kopi Aroma gelegen in het centrum van Bandung. Hier wordt nog op traditionele wijze de koffie verwerkt. Daarna wandelt u door het oude Bandung zoals de Bragaweg (Jalan Braga) en langs het Savoy Homann Hotel. In de middag is er volop de gelegenheid om te winkelen aan de alun alun.

 

DAG 8: BANDUNG
Bezoek aan de Gouden Krater van Gunung Papandayan, zo geheten vanwege zijn gele zwavelafzetting met een hoogte van 2622 meter. Een wandeling te midden van de mistige, sissende modderpoelen van Papandayan is een onvergetelijke ervaring.

 

DAG 9: CILACAP
Na het ontbijt rijdt u via het prachtige Preanger gebied, ook wel de ‘Tuin van Java’ genoemd, met zijn vele terrasvormige rijstvelden naar Cilacap.

 

DAG 10: CILACAP/NUSA KAMBANGAN RESERVERE
Na het ontbijt vertrekt u naar het Nusa Kambangan Reserve. Dit is een enorm natuurreservaat met grote stukken ongerept oerwoud. Tevens vindt u er ruïnes van het koninkrijk van de Galuh. Aan het eind van de dag keert u terug naar Cilacap.

 

DAG 11: WONOSOBO
Vroeg in de morgen vervolgt u uw route naar het hooggelegen Wonosobo in de buurt van de Gunung Sundoro. Wanneer de tijd het toelaat kunt u in de middag een bezoek brengen aan de gezellige pasar (markt).

 

DAG 12: YOGYAKARTA
Vandaag rijdt u naar één van de gezelligste steden op de route, Yogyakarta. Onderweg brengt u een bezoek aan het op 2000 meter hoogte gelegen Diëng-plateau met zijn bijzondere Hindoetempels. In deze verlaten en indrukwekkende omgeving bezoekt u ook de vulkanische modderpoelen van Sikidang en het schitterende veelkleurige bergmeer Telaga Warna.

 

DAG 13: YOGYARKARTA
Vrij ter beschikking. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Borobudur of de Prambanan tempel.

 

DAG 14: YOGYAKARTA
Vroeg in de morgen (06.30 uur) brengt u een bezoek aan pasar Patuk. Een markt waar u volop Indonesische koekjes kunt krijgen (zoet & hartig), waar de onde onde en de Lapis Surabaya nog warm zijn. U laat het busje voor wat het is. U brengt een bezoek aan de Kraton van de Sultan, een batikkerie en een zilversmederij. U maakt een becaktour (fietstaxi) omdat dit de beste manier is om Yogyakarta te bekijken.

 

DAG 15: YOGYAKARTA
In de ochtend staat er een sportieve excursie op het programma; een mooie fietstocht naar de kampung (het platteland). Tijdens deze fietstocht geniet u van de mooie omgeving en ziet de lokale mensen op de sawah’s werken.

 

DAG 16: YOGYAKARTA
Vandaag volgt u een batikcursus waar u de kneepjes van het vak leert. U maakt onder begeleiding uw eigen batikkleed. De rest van de middag vrij ter besteding.

 

DAG 17: YOGYAKARTA
Na het ontbijt heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1688 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 1207 ,- p.p.

6 personen: € 1064 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 551 ,- p.p.

Er geldt een hoogseizoenstoeslag tot aan 2 weken na het

Suikerfeest.

Galerij

You don't have permission to register