Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 30 september 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 30 september 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

  1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan zullen wij uw (aan)betaling zo spoedig mogelijk retourneren.
    Dit geldt alleen in het geval van Corona maatregelen wanneer Smaragd Reizen de reis annuleert.
  2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
  3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
  4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
  5. Voor reizen na 30 september 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Rondreis Sumatra: Fantastisch Sumatra in 16 dagen

vanaf € 1.056 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 16 dagen
Reiscode
Dag 1 Medan
Welkom op de internationale luchthaven van Medan. U krijgt een transfer naar uw hotel. In de middag maakt u per gemotoriseerde becak een excursie naar o.a. Paleis van de Sultan, de grote moskee, Chinese tempel en de oude wijk Kesawan met verschillende huizen uit de Hollandse periode.
Dag 2 Tangkahan
Na het ontbijt rijdt u via Binjai en Tanjung Pura naar Tangkahan. Tijdens de tocht worden verschillende dorpjes gepasseerd waar u de dagelijkse activiteiten van de bevolking ziet. Bij aankomst in Tangkahan, gelegen in het Leuser Nationaal Park, gaat u naar een eenvoudige Guesthouse. In de middag bent u in de gelegenheid om een wandeling te maken langs de rivier en misschien ziet u wel olifanten die een bad nemen.
Dag 3 Tangkahan-Olifant safari
Vandaag maakt u een wandeling langs de rivier en vervolgens een trekking per olifant door het tropisch regenwoud waarbij de rivier wordt overgestoken. Tijdens de tocht ziet u de uitbundige flora en fauna van het bos. Na de tocht kunt u zwemmen in de rivier, zitten op het strand vol met vlinders of een douche nemen onder de jungle waterval.
Dag 4 Bukit Lawang
Na uw ontbijt rijdt u achter op de motorfiets naar Bukit Lawang, het uitgangspunt om een bezoek te brengen aan de orang oetans. Tijdens de rit wordt er gestopt bij diverse plantages van palmolie, rubber en cacao.
Dag 5 Bukit Lawang – wild water rafting
Na het ontbijt volgt een transfer naar de Wampu-rivier waar u uw wildwaterrafting avontuur begint. Een ideale gelegenheid om de vogels en het wild aan de oevers te kunnen gadeslaan. In de rivier zijn twee ongevaarlijke stroomversnellingen. Na uw raftingervaring is er gelegenheid om te douchen en staat de lunch voor u gereed. Op de terug tocht naar uw hotel is er nog een koffiestop.
Dag 6 Bukit Lawang – Leuser Park trekking
In de ochtend maakt u een wandeling langs de rivier oever en steekt u de rivier over per traditionele kano. Er volgt een wandeling in het regenwoud waarbij u tijdens de voedertijd de orang oetan ziet. Na deze kennismaking vervolgt u de trektocht in het Leuser Nationaal Park en ziet u de vele soorten flora en fauna, en geniet u van de zang van de vogels en de siamang (zwarte gibbon). Overnacht wordt in een tent of schuilhut.
Dag 7 Berastagi
Na uw ontbijt vertrekt u naar het bergplaatsje Berastagi. Tijdens de tour rijdt u door de hooglanden van de Batak Karo en wordt er een stop gemaakt bij de Sembahe rivier en de Sukulikapwaterval.
Dag 8 Samosir
Na ontbijt rijdt u naar het eiland Samosir, gelegen in het Tobameer. Tijdens de tocht bezoekt u onderweg de Sipisopiso-waterval, het Rumah Bolon Paleis van de Batak Simalungankoningen en heeft u een prachtig uitzicht over het Tobameer. Uiteindelijk arriveert u in Prapat en steekt het meer per veerpont over met bestemming het eiland Samosir.
Dag 9 Samosir
Na uw ontbijt volgt per brommer een tocht over Samosir. U bezoekt o.a. Ambarita (de vroegere executie plaats), Simanindo (culturele museum en dans), Pangururan (heetwaterbron), Sidohani (een meer boven in de heuvels) en Tomok (oude graven van de Sidabutarkoningen). Tijdens de excursie op het eiland zijn er diverse mogelijkheden om de Batak Toba te ontmoeten met hun dagelijkse aktiviteiten.
Dag 10 Samosir
Deze dag is vrij om te wandelen in de omgeving, zwemmen of een (optionele) boottocht op het meer.
Dag 11 Samosir – Sipirok
In de ochtend oversteek naar Prapat en rijdt u naar uw bestemming Sipirok. Tijdens de reis volgt een onderbreking bij een plantage van ananas, kruidnagel en koffie, bezoekt u de markt van Balige Sigur-gur, ziet de hete bronnen van Sipoholon en volgt er een wandeling langs de oever van de Sarulla-rivier.
Dag 12 Bukittinggi
Via het regenwoud van Rimba Panti naar Bukittinggi. Onderweg ziet u het kokosnoot plukken door een aap, bezoekt u een peper-, vanillle- en kaneeltuin, Purba Baru met zijn traditionele moslim school en bij Bonjol passeert u de denkbeeldige lijn van de evenaar. In de middag arriveert u in Bukittinggi, de hoofdstad van de Minangkabau.
Dag 13 Bukittinggi – Minangkabau tour
Deze dag staat in het teken van de Minangkabau-cultuur. Via Pandai Sikat rijdt u naar Batusangkar voor het traditionele weven en houtsnijwerk. In de nabijheid van Koto Baru ziet u de sawa’s en het Singkarakmeer. In Pagaruyung bezoekt u het oude koningspaleis van de Minangkabau vorsten. In Rao-Rao wordt nog koffie gebrand op de traditionele manier.
Dag 14 Bukittinggi – landelijke fietstocht
Na het ontbijt rijdt u naar het dorp Koto Baru. Hier begint uw fantastische fietstocht. U rijdt via smalle weggetjes naar de voet van de berg Merapi. Vanaf dit punt heeft u een fantastisch uitzicht over de prachtige omgeving, de sawa’s en Bukittinggi. Onderweg bezoekt u een smederij waar op ambachtelijke wijze messen en gereedschappen worden gemaakt. Tijdens uw fietstocht bezoekt u enkele dorpjes waar een nadere kennismaking met de bevolking en het dagelijkse leven u deelgenoot wordt. In de middag eindigt uw fietstocht en is er transfer naar uw hotel.
Dag 15 Bukittinggi
Na het ontbijt bezoekt u de bekende Sianokkloof, de Japanse tunnel, Fort de Kock, het museum en de plaatselijke markt.
Dag 16 Bukittinggi – luchthaven
U bent vrij tot aan het moment van uw transfer naar de luchthaven van Padang.

Prijzen

Pers. Prijs per persoon
2-3 € 1.551,-
4-5 € 1.170,-
6 € 1.056,-
1 pers. toeslag €    375,-

Inclusief

- hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer inclusief ontbijt
- vervoer in de vorm van een airconditioned busje inclusief chauffeur en  inclusief alle kosten van de chauffeur
- excursies & entreegelden zoals in het programma omschreven
- gids gedurende de trip
- tent- en camping benodigdheden dag 6
- lunch op dag 5 & 6 / diner dag 6
- oversteek per boot
- fiets- en brommerhuur

Exclusief

- internationaal vliegticket
- calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
- reserveringkosten € 35,- per boeking

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?