Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Smaragd Reizen annuleert alle reizen tot en met 15 juli 2020

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 15 juli 2020 niet door te laten gaan. Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 15 juli 2020 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip, maar maximaal 1 jaar later. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 30 september 2021 en geboekt voor 23 april 2020 (met uitzondering van 08 juli – 06 augustus en 18 – 24 december 2020) kunnen worden omgezet. De reis moet ook voltooid zijn op 30 juli 2021.
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 15 juli 2020 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Leuser National Park & Pulau Weh

vanaf € 1.221 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 16 dagen
Reiscode 008
Dag 13: Pulau Weh
U heeft een transfer naar de haven van Banda Aceh. Hoewel Banda Aceh meer dan 5 kilometer van de kust is verwijdert ziet u, naarmate u de haven nadert, nog sporen van wat de tsunami heeft verwoest. Vanaf de gloednieuwe haven vertrekt u per snelboot naar Pulau Weh. Na aankomst kunt u lekker genieten van zon, zee en strand.
Dag 14 & 15: Pulau Weh
Deze dagen zijn vrij ter besteding. Op Pulau Weh kunt u uitstekend snorkelen, duiken of het eiland verkennen.
Dag 16: Banda Aceh
U heeft een transfer naar de haven voor de tocht per ferry naar Banda Aceh. Bij de haven van Banda Aceh wacht uw chauffeur om u naar de luchthaven te brengen voor uw volgende bestemming.
Dag 1: Medan
Na aankomst op de luchthaven Kuala Namu in Medan wordt u opgewacht door uw gids en chauffeur voor de transfer naar uw hotel. De middag is vrij ter besteding.
Dag 2: Tangkahan
Na het ontbijt maakt u een stadstour naar het Paleis van de Sultan, de Chinese tempel en de grote moskee. Daarna rijdt u via Binjai en Tanjung Pura naar Tangkahan. Onderweg kunt u in de dorpen kennis maken met de dagelijkse bezigheden van de lokale bevolking. Aankomst in Tangkahan (deel van het Leuser Nationale Park).
Dag 3: Tangkahan
U maakt een wandeling naar de rivier, waar u meehelpt de olifanten te wassen. U vervolgt de tocht op de rug van een olifant en trekt door het tropische regenwoud waar u kennis maakt met de uitbundige flora en fauna. Daarna gaat u per rubberband een tocht over de rivier maken tot aan de Buluh waterval waar u heerlijk kunt zwemmen.
Dag 4: Bukit Lawang
Vandaag rijdt u per Jeep naar Bukit Lawang en stopt u bij verschillende plantages van rubber, cacao en palmolie. Na aankomst in Bukit Lawang is de rest van de dag vrij ter besteding.
Dag 5: Bukit Lawang
U wandelt dwars door het regenwoud op zoek naar de orang oetan. Het is een 3 uur durende trektocht en geschikt voor alle leeftijden. Tijdens uw tocht geniet u van de diversiteit van flora en fauna en wellicht ontmoet u de zwarte gibbons of de langstaart makaken.
Dag 6: Berastagi
Na het ontbijt rijdt u naar Berastagi. Berastagi is bekend om zijn groenten en fruit. Onderweg stopt u bij de Sembahe rivier. Bij aankomst in Berastagi bezoek aan Taman Alam Lumbhini waar de Replica van de Shwedagon Pagoda te zien is en bezoekt u de fruitmarkt en Gundaling heuvel.
Dag 7: Berastagi - Sibayak
Vroeg in de ochtend ontmoet u uw gids die u begeleidt bij het beklimmen van de vulkaan. Vanaf de voet van de vulkaan begint uw tocht naar de top van de vulkaan. Na aankomst heeft u een prachtig panoramisch uitzicht over de omgeving. Nadat u weer naar beneden bent gelopen komt u aan bij de warmwaterbronnen van Lau Debuk-Debuk waar u heerlijk kunt genieten en bijkomen van de klim.
Dag 8: Ketambe
Na het ontbijt rijdt u naar Ketambe. Onderweg bezoekt u een traditioneel Batak Karo dorpje in Lingga. Na aankomst check in bij een eenvoudige guesthouse, gelegen aan de oever van de Alas Rivier.
Dag 9: Ketambe
U begint aan uw trektocht met de kans om verschillende wilde dieren te spotten zoals; wilde zwijnen, orang oetans, zwarte gibbons, exotische salamanders, slangen en diverse vogels. Samen met uw gids geniet u van een picknick lunch voordat u nog dieper de jungle in gaat.
Dag 10: Takengon
De weg gaat door het ondoordringbare binnenland van Atjeh. U slingert door de bergen waar u uitzicht heeft op de dorpen, valleien met rijstvelden en stukken ongerept regenwoud. Dit is geen weg voor watjes! Soms zijn er delen van wegen, dat door aardverschuivingen en zware regenval, weggespoeld is. Na een mooie, zware en lange rit komt u aan in Tankengon.
Dag 11: Takengon
Vroeg opstaan naar het uitkijkpunt waar u de zon over het Tawar & Takengon meer ziet opkomen. Door het bos loopt u naar de koffieplantages met aansluitend een bezoek aan de markt om kennis te maken met de vriendelijke lokale bevolking. Hier leven de Gayo, een etnische minderheid met een eigen taal en cultuur.
Dag 12: Banda Aceh
Via bochtige wegen verlaat u de hooglanden en rijdt u naar de kust. In de namiddag komt u aan in Banda Aceh. U ziet meteen dat alles er weer als nieuw uitziet. Na de verwoestende tsunami in 2004 hebben zij met man en macht gewerkt aan de wederopbouw en restauratie van de stad.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 1.643,- € 1.317,- € 1.221,- € 458,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt en 1x lunch
 • vervoer inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • overtocht Parapat-Samosir-Parapat
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • gids inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?