Top

Reis op maat: Sumatra

🕒 15 dagen

Vanaf € 841 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie op basis van een tweepersoonskamer + ontbijt

✔️ vervoer in de vorm van een airconditioned-busje inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ excursies zoals in het programma omschreven

✔️ entreegelden

✔️ vergunning Sibayak vulkaan

✔️ gids gedurende de reis inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ internationaal ticket

❌ calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

❌ reserveringskosten € 35,- per boeking

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: MEDAN
Na aankomst op de luchthaven Kuala Namu staan uw gids en chauffeur op u te wachten voor een transfer naar uw hotel. Nadat u bent ingecheckt in uw hotel maakt u een stadstour naar het Paleis van de Sultan, de grote moskee Raya en het oude centrum van Medan.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: BOHOROK
Voordat u Medan verlaat bezoekt u bakkerij Majestyk waar wij u kennis laten maken met de Indonesische koekjes (zoet en hartig). Daarna rijdt u van Medan naar Bohorok om er het rehabilitatiecentrum te bezoeken van de orang oetans. Onderweg stopt u bij een rubber- en palmplantage. U maakt een wandeling naar de dorpjes rondom het hotel.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: BOHOROK TREKKING
Na het ontbijt maakt u een tocht naar het oerwoud voor een jungle trek naar de voederplaats van de Orang Utans. Dat gebeurt onder andere per traditionele kano. Hierna vervolgt u een drie uur durende trekking in het Leuser National Park om de Orang Utans te zien in hun eigen omgeving. Er zijn diverse apen, zoals de langstaart makaak, zwarte gibbon, hagedissen en andere dieren. Na terugkomst in het hotel, is de rest van de dag vrij.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: BERASTAGI
Vandaag rijdt u naar Berastagi met een stop bij de Sembahe rivier. U bezoekt de onbekende Sukulikap Waterval. Tevens bezoekt u de fruitmarkt en Batak Karo, een authentiek traditioneel dorpje bij Peceren.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: TOUR SIBAYAK BEKLIMMEN-BERASTAGI
Vroeg in de ochtend beklimt u de Sibayak vulkaan om vanaf vanuit de top te kunnen genieten van een prachtig uitzicht. Na het verkennen van de Sibayak vulkaan wandelt u naar beneden naar Lau Dubuk Dubuk om te zwemmen in de warmwaterbaden gevuld met geneeskrachtig water uit een warmwaterbron. Daarna gaat u naar het hotel in Berastagi waar u de rest van de dag ter vrije beschikking heeft. Voor de “niet klimmers” is er de mogelijkheid een wandeling te maken door dorpen en landerijen waar u het dagelijks leven van de Batak Karo meemaakt tijdens het verbouwen van groenten en rijst of het plukken van fruit tijdens de oogsttijd.

 

 

 

 

 

 

DAG 6: SAMOSIR
Na het ontbijt rijdt u naar Parapat voor de oversteek naar het eiland Samosir, gelegen in het Tobameer. Onderweg bezoekt u de Sipisopiso waterval, Rumah Bolon oftewel Long House, dit is het oude paleis van de Batakkoningen van Simalungun. Voor een prachtig uitzicht over het Tobameer gaat u naar Simarjarunjung. Per veerpont steekt u de wateren van het Tobameer over naar uw hotel op Samosir.

 

 

 

 

 

 

DAG 7: SAMOSIR PER BROMMER
Vandaag verkent u het gebied van de Toba Batak bevolking per brommer. De rit gaat naar de top van de Samosir heuvel waar u geniet van een prachtig uitzicht over het Sidahonimeer, waar verschillende Batakdorpen en -scholen, -weverijen en ander activiteiten bezocht worden.

 

 

 

 

 

 

DAG 8: SAMOSIR
Vandaag is vrij te besteden om heerlijk te relaxen, zwemmen, zonnebaden of een wandelingen te maken door het dorp.

 

 

 

 

 

 

DAG 9: SAMOSIR – SIPIROK
Na het ontbijt gaat u terug naar Parapat om vandaar uit naar Sipirok te rijden. Onderweg wordt o.a. gestopt bij een ananas-, kruidnagel- en koffieplantage. In Balige Sigurgur bezoekt u de lokale markt en in Sipoholon de heetwaterbronnen. Voordat u aankomst in Sipirok maakt u een wandeling langs de oever van de Sarulla rivier en de prachtige terrasvormige rijstvelden.

 

 

 

 

 

 

DAG 10: SIPIROK – BUKITTINGGI
Bij het verlaten van Sipirok passeert u het regenwoud van Rimba Panti waar een stop wordt gemaakt om de apen te aanschouwen bij het plukken van kokosnoten en een bezoek aan de tuinen waar peper, vanille, mint en kaneel verbouwd worden. In Bonjol passeert u de evenaar. In de namiddag aankomst in Bukittinggi, de stad van de Minangkabau.

 

 

 

 

 

 

DAG 11: BUKITTINGGI – MINANGKABAU TOUR
In de ochtend vertrekt u naar Batu Sangkar dat beschouwd wordt als “het” centrum van de Minangkabau-cultuur. In het plaatsje staan een aantal mooie rumah adats, waaronder een traditionele vergaderruimte. Bij Rao-Rao stopt u voor een authentiek Minangkabau dorp en ziet u traditionele koffie maling. Via Padang Panjang rijdt u terug naar Bukittinggi om in Pandai Sikat, huisvlijt van weverij en houtsnijwerk te bezichtigen.

 

 

 

 

 

 

DAG 12: BUKITTINGGI – TREKKING PUNCAK LAWANG – MANINJAU
Na het ontbijt rijdt u naar Puncak Lawang. Hier bezoekt u de suikerrietplantage en bekijkt u de productie van bruinesuiker dat op traditionele wijze geproduceerd wordt. Puncak Lawang is tevens de plaats waar uw trektocht naar Maninjau begint. U loopt door de oerwouden van Lawang neerwaarts naar het Maninjau-meer. U zult genieten van een heerlijk kopje koffie bij een origineel koffiehuis in de jungle.

 

 

 

 

 

 

DAG 13 & 14: MANINJAU
Vandaag heeft u de gelegenheid om te zwemmen in het Maninjau-meer, te wandelen of te fietsen in de omgeving van het meer voor uw laatste overnachting van deze reis.

 

DAG 15: MANINJAU – PADANG
Vandaag heeft u een transfer naar de luchthaven Minangkabau voor de vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1205 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 936 ,- P.P.

6 personen: € 841 ,- p.p.

1 pers. toeslag: € 331 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register