Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Smaragd Reizen annuleert alle reizen tot en met 28 februari 2021

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 28 februari 2021 niet door te laten gaan. Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 28 februari 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip, maar maximaal 1 jaar later. Wij bieden hiervoor het SGR-Corona Voucher aan. Dit houdt in dat het bedrag wat u al heeft voldaan onder het garantiefonds blijft vallen. De extra informatie vindt u terug op de volgende link https://www.sgr.nl/news/sgr-en-anvr-corona-voucher-bij-annulering-of-omboeking/ Deze voucher kunt u dan gebruiken voor de nieuwe datum en kan tot uiterlijk een jaar naar uitgifte worden afgegeven. Voor sommige luchtvaartmaatschappijen geldt dat er wel eventueel tariefverschil moet worden bijbetaald als u de datum wijzigt en de nieuwe datum moet worden bepaald voor uw huidige vertrekdatum.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 oktober 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 28 februari 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Fantastisch Kerinci Seblat

vanaf € 897 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 14 dagen
Reiscode

Een trektocht door de mooie natuur van het Kerinci Seblat National Park staat centraal bij deze tour. Laat u verrassen door het divers aan wild wat u zal tegenkomen. En laat u versteld staan door het indrukwekkende oerwoudleven.

Maak kennis met de Kerinci bevolking en aanschouw hen traditionele dorpen. U zult geïnspireerd raken door de Kubustam die nog zo primitief leven. Kortom, een tour die u genoeg te bieden heeft op het gebied van cultuur en natuur.

Dag 1: Padang
Na aankomst in Padang op de luchthaven Minangkabau, transfer naar uw hotel. In de middag bezoekt u het strand van Muara, een oude Chinese tempel en de gezellige markt.
dag 2: Padang – Kersik Tuo
Via Muara Labuh rijdt u naar Sungai Penuh. Onderweg stopt u bij de meren Diatas en Dibawah en rijdt u langs verschillende traditionele Minangkabau-dorpjes. Verder deze dag stopt u om een bezoek te brengen aan de spectaculaire waterval Telun Berasap. Bij Kayu Aro passeert u prachtige theeplantages. U arriveert laat in de middag in Kersik Tuo, het gebied van Kerinci Seblat National Park, waar u geniet van een heerlijk diner.
dag 3: Kersik Tuo – Kerinci Seblat Trekking
Aan de voet van de Gunung Tujuh begint uw trektocht en ontdekt u de mooie natuur van Kerinci Seblat National Park. Tijdens de trekking heeft u de gelegenheid om te genieten van het wild zoals vogels, slangen, herten en andere diersoorten. U overnacht in een tent aan het Gunung Tujuh meer. Uw gids zal voor u de maaltijden klaarmaken.
dag 4: Kerinci Seblat Trekking
Na een stevig ontbijt vervolgt u de trekking om intensiever het oerwoudleven van Kerinci Seblat National Park te ervaren. Overnachting in een tent. Maaltijden worden door de gids verzorgd.
dag 5: Kerinci Seblat National Park trekking – Kersik Tuo
Uw laatste dag in Kerinci Seblat National Park. In de middag terug naar Kersik Tuo waar u overnacht.
dag 6: Kerinci – Bangko
In de morgen rijdt u via het tropische regenwoud en over door het dicht beboste Bukit Barisangebergte. U bezoekt het heldere Kerinci-meer en passeert u vele traditionele dorpen van de Kerinci bevolking. Een korte wandeling langs de Batang Masai rivier en geniet van de rustgevende omgeving. In de middag arriveert u in Bangko.
dag 7: Bangko – Kubu Primitive Tribe
U rijdt naar Bukit Dua Belas National Park waar u door de oerwouden een trektocht maakt voor een kennismaking met de primitieve Kubustam. De Kubu’s leven in de ontoegankelijke regenwouden van Midden Sumatra. Zij leiden een nomadisch bestaan en beschouwen zichzelf als deel van het regenwoud. Zij leven van de jacht, visvangst en wat het woud hun biedt zoals bosvruchten, ratten, bladeren, vis en schaaldieren.
dag 8: Bangko – Bengkulu
Na het ontbijt vertrekt u naar Bengkulu in de provincie die dezelfde naam draagt. Onderweg zal een stop in het oerwoud gemaakt worden voor het bezichtigen van de Rafflesia bloem. Dit is alleen mogelijk wanneer deze in bloei staat.
dag 9: Bengkulu
Vandaag maakt u een stadstour door Bengkulu. U bezoekt het oude Fort Marlborough, het oude huis van Soekarno, het Soekarno museum, en de stranden van Panjang.
dag 10: Bengkulu-Pagaralam
U verlaat de provincie Bengkulu en rijdt naar Zuid Sumatra. Onderweg bezoekt u een lokale markt, dorpen van de Pesemah bevolking met hun traditionele huizen waar Chinese en Maleise invloeden nog sterk aanwezig zijn. U passeert rubber- en kaneelplantages, afgewisseld door indrukwekkende rijstvelden. De dag eindigt in Pagaralam aan de voet van de Gunung Dempo.
dag 11: Pagaralam-Lahat
Voordat u naar Lahat reist, bezoekt u de eeuwenoude megalieten in Pagaralam. Daarna bezoekt u een plantage en theefabriek waar het proces van theeblaadje tot -zakje te aanschouwen is. Als laatste volgt een bezoek aan de onbekende waterval Kayu Agung. In de middag aankomst in Lahat.
dag 12: Lahat-Palembang
Vroeg in de morgen verlaat u Lahat. Onderweg bezoekt u het olifantentrainingskamp in Bukit Selero. Hier worden zij getraind om zwaar werk te verrichten in de jungle waaronder het sjouwen van boomstammen. Via Muaraenim en Prabumulih, dat bekend staat om de olie in de tijd Hollandse periode, bereikt u uw laatste bestemming, Palembang.
dag 13: Palembang
Een vrije dag om inkopen te doen of heerlijk te relaxen aan het zwembad van het hotel.
dag 14: Palembang
Transfer naar de luchthaven Sultan Badaruddin voor uw volgende vlucht.

Prijzen

Personen Prijs per persoon
2-3 € 1.395,-
4-5 € 1.027,-
6 € 897,-
Éénpersoonstoeslag € 375,-

Inclusief

 • Hotelaccommodatie op basis van een tweepersoonskamer
 • Maaltijden, ontbijt, 3 lunches, 4 diners
 • Vervoer in de vorm van een airconditioned busje inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • Excursies zoals in het programma omschreven
 • Entreegelden
 • Gids gedurende de trip en alle kosten van de gids
 • Vergunning Kerinci Seblat National Park
 • Tent-  en camping benodigdheden

Exclusief

- internationaal ticket
- calamiteitenfonds € 2,50 per boeking
- reserveringskosten € 35,- per boeking

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?