Reis op maat Java: Landelijk Java in 14 dagen

vanaf € 1.213 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 14 dagen
Reiscode 023
Dag 1: Bogor
Na aankomst op de luchthaven Soekarno Hatta heeft u een transfer naar het Koele Bogor.
Dag 2: Pelabuhan Ratu
U bezoekt de plantentuin van Bogor waar alle bomen en planten van het hele archipel voorkomen. Daarna rijdt u naar de hotspring Cisolok waar het vulkanische water verticaal omhoog spuit. Ontspan uw voeten in het water tot de vermoeidheid weg is. U overnacht in Pelabuhan Ratu, vroeger ook wel Wijnkoopsbaai genoemd.
Dag 3: Ciptagelar
U rijdt naar het traditionele dorp Ciptagelar waar u verblijft bij uw gastgezin. Omdat u in de binnenlanden verblijft waar de weg onverhard is stapt u over op een jeep. Geniet van de schoonheid van de natuur en het traditionele leven. Hier heeft de tijd echt stilgestaan.
Dag 4: Malabar
In de morgen maakt u een wandeling door het dorp om kennis te maken met de bevolking en hun dagelijkse activiteiten. Daarna rijdt u naar Malabar dat bekend stond als de “De theetuinen van Bosscha”.
Dag 5: Cirebon
U maakt een wandeling in het koele gebied van de berg Malabar en door de theeplantages waar u de theeplukkers druk bezig ziet met de mand op de rug. Via een binnenweg rijdt u naar Cirebon.
Dag 6: Cirebon
In de morgen brengt u een bezoek aan het Kasepuhan paleis dat gebouwd is in 1529, bedoeld om het mooiste paleis van Cirebon te zijn. Na een indrukwekkende wandeling over de pasar (markt) bezoekt u het Kanoman museum met de oude collectie keramiek van Tiongkok. ‘s Avonds laten wij u nasi jamblang en empal gentong proeven.
Dag 7: Semarang
Na het ontbijt rijdt u via Pekalongan, met zijn beroemde en unieke batik motief, naar Semarang.
Dag 8: Semarang
Een dag vol indrukken. U bezoekt Lawang Sewu (duizend deuren), het voormalige Nederlands-Indische Spoorwegmaatschappij welke in 1904 door C. Citroen gebouwd werd, maar tijdens de Japanse tijd werd deze als gevangenis gebruikt. In Kota Tua ziet u verschillende koloniale gebouwen waaronder Gereja Blenduk, het treinstation Tawang en de Sam Poo Kong-tempel.
Dag 9: Salatiga
Onderweg naar Salatiga stopt u bij Mrapen, de eeuwige vlam die het gevolg is van een natuurlijke geologische activiteit welke door de boeddhisten gebruikt wordt tijdens Waisaik. Daarna rijdt u naar Bleduk Kuwu, een moddervulkaan die om de ± 3 minuten een puf geeft doordat er gas vrijkomt uit de grond.
Dag 10: Salatiga
Vandaag maakt u een trektocht naar het tempelcomplex Gedong Songo, gebouwd in de 8e-9e eeuw, en in Ungaran bezoekt u Vihara Avalokitesvar, de 39 m hoge vihara waar vele Boeddhisten komen bidden. Daarna rijdt u naar het Rawa Pening meer.
Dag 11: Wonosobo
Vandaag maakt u een plantagetour in Banaran waar u in een van de cafeetjes getrakteerd wordt op een kopje Robusta koffie. Vervolgens rijdt u naar de Borobudur met haar vele stoepa’s.
Dag 12: Yogyakarta
Om ± 03.30 in de ochtend rijdt u naar het dorp Sembung. Daarvandaan is het nog een klein stukje lopen naar de plaats waar u bij helder weer gaat genieten van een prachtige zonsopgang. Na een picknickontbijt bezoekt u het Dieng Plateau en het veel kleurenmeer Telaga Warna. De dag eindigt in het gezellige Yogyakarta.
Dag 13: Yogyakarta
In de morgen begint u aan een uw fietstocht door verschillende dorpjes, salakplantages en rijstvelden. U komt hier bij de mensen thuis en ziet het proces van het maken van tofu, traditioneel handwerk en activiteiten van de dorpelingen.
Dag 14: Yogyakarta
Na het ontbijt een transfer naar de luchthaven.

Prijzen

2-3 personen 4-5 personen 6 personen 1 persoonstoeslag
€ 1.726,- € 1.351,- € 1.213,- € 474,-

Inclusief

  • hotelaccommodatie
  • ontbijt
  • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
  • excursiegelden zoals in het programma omschreven
  • entreegelden zoals in het programma omschreven

Exclusief

  • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
  • uitgaven van persoonlijke aard

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?