Top

Reis op maat: Zuid Sumatra

🕒 13 dagen

Vanaf € 1338 p.p.

Informatie

Inclusief:

✔️ accommodatie

✔️ ontbijt

✔️ vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur

✔️ alle brandstofkosten

✔️ alle parkeergelden

✔️ excursiegelden zoals in het programma omschreven

✔️ entreegelden zoals in het programma omschreven

✔️ 1 x diner

✔️ gids inclusief alle kosten van de gids

Exclusief:

❌ Overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld

❌ Uitgaven van persoonlijke aard

❌ Eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Reis van dag tot dag

 

 

 

 

 

 

DAG 1: PALEMBANG
Na aankomst op de luchthaven vervoer naar uw hotel. Palembang, in een ver verleden de hoofdstad van het machtige koninkrijk Srivijaya, was ooit het belangrijkste handelscentrum van Zuidoost-Azië.

 

 

 

 

 

 

DAG 2: PALEMBANG
U maakt een boottocht over de rivier Musi, bezoekt de drijvende markt en ziet de woonboten waar al eeuwenlang mensen op het water wonen. Op het eilandje Kemaro bezoekt u de grote boeddhistische tempel en het legendarische graf van een tragisch verdronken Chinese prinses. U heeft een stadstour waarbij onder andere de Hollandse gebouwen te zien zijn, Ampera brug uit 1924, Fort Kuto Besak, het voormalige gouverneurshuis en de traditonele huizen van Palembang.

 

 

 

 

 

 

DAG 3: LUBUK LINGGAU
Na ontbijt rijdt u naar Lubuk Linggau. Onderweg komt u langs Prabu Mulih dat bekend staat om de olie-industrie en het olifanten trainingskamp in Bukit Selero. Hier worden zij getraind om zwaar werk in de jungle te verrichten.

 

 

 

 

 

 

DAG 4: BANGKO
Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Bangko in de provincie Jambi, het gebied van de oorspronkelijke bewoners van Zuid Sumatra. Onderweg stopt u bij dorpjes waar u de lokale bevolking ontmoet. Hun dagelijkse activiteiten zijn werken in de rijstvelden en op de plantages. In de middag bezoekt u de markt om inkopen te doen voor de Kubu bevolking.

 

 

 

 

 

 

DAG 5: BANGKO
Na het ontbijt rijdt u naar het nationale park Bukit Dua Belas en maakt daar een oerwoud wandeling op zoek naar de Kubu’s. U maakt kennis met hun leefwijze, tradities en culturele uitingen. Zij leven als nomaden in het regenwoud. Houdt u er rekening mee dat dit een stevige wandeling is.

 

 

 

 

 

 

DAG 6: BENGKULU
U vertrekt naar Bengkulu. Een tocht langs rubberplantages, rijstvelden en kleine dorpjes. Als het meezit, kunt u de Raflesiabloem bewonderen die in de jungle groeit en bloeit, afhankelijk of de bloem daadwerkelijk bloeit.

 

 

 

 

 

 

DAG 7: BENGKULU
Vandaag brengt u de gehele dag door rondom Bengkulu. U brengt u een bezoek aan het oude huis van Soekarno, Nala beach, Fort Marlborough en eindigen de dag met een bezoek aan de gezellige lokale markt.

 

 

 

 

 

 

DAG 8: PAGAR ALAM
U rijdt dwars door de hooglanden op weg naar Pagar Alam: een schitterende route langs indrukwekkende bergen en vruchtbare valleien. Bij aankomst in Pagar Alam ziet u de megalithische stenen van Tegur Wangi en Belumai Pasemah, vermoedelijk uit de 6de en 7de eeuw.

 

 

 

 

 

 

DAG 9: BATU RAJA
Na het ontbijt gaat de rit via Kayu Agung. U stopt bij koffie- en kaneelplantages en de prachtige Lematang waterval. De dag eindigt in Batu Raja voor uw overnachting.

 

 

 

 

 

 

DAG 10: BANDAR LAMPUNG
In de morgen rijdt u een deel over de Trans Sumatraweg. U geniet van de prachtige tocht door het zuid Sumatraans landschap met onderweg enige stops bij interessante dorpjes waar u contact heeft met de lokale bevolking. Bij aankomst in Bandar Lampung hebt u een prachtig uitzicht over Straat Sunda, dat Sumatra met Java verbindt.

 

 

 

 

 

 

DAG 11: WAY KAMBAS
In de ochtend rijdt u naar Way Kambas met zijn natuurreservaat. In de middag wordt een boottocht gemaakt op de rivier waarbij u mogelijk het ‘wild’ aan de oevers kunt observeren. In dit onontdekte
natuurgebied overnacht u in een eenvoudig onderkomen waar het avondeten geserveerd wordt.

 

 

 

 

 

 

DAG 12: BANDAR LAMPUNG
Na het ontbijt vertrek naar het olifanten trainingskamp waar wilde olifanten getraind worden voor bos werkzaamheden. Na een korte rit komt u aan in Bandar Lampung.

 

 

 

 

 

 

DAG 13: BANDAR LAMPUNG
Transfer naar de luchthaven Raden Intan voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 – 3 personen: € 1895 ,- p.p.

4 – 5 personen: € 1372 ,- p.p.

6 personen: € 1338 ,- p.p.

1 persoonstoeslag: € 576 ,- p.p.

Galerij

You don't have permission to register