Reis op maat Sumatra: Zuid - Sumatra in 13 dagen

vanaf € 1.362 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 13 dagen
Reiscode 017
Dag 1: Palembang
Na aankomst op de luchthaven vervoer naar uw hotel. Palembang, in een ver verleden de hoofdstad van het machtige koninkrijk Srivijaya, was ooit het belangrijkste handelscentrum van Zuidoost-Azië.
Dag 2: Palembang
U maakt een boottocht over de rivier Musi, bezoekt de drijvende markt en ziet de woonboten waar al eeuwenlang mensen op het water wonen. Op het eilandje Kemaro bezoekt u de grote boeddhistische tempel en het legendarische graf van een tragisch verdronken Chinese prinses. U heeft een stadstour waarbij onder andere de Hollandse gebouwen te zien zijn, Ampera brug uit 1924, Fort Kuto Besak, het voormalige gouverneurshuis en de traditonele huizen van Palembang.
Dag 3: Lubuk Linggau
Na ontbijt rijdt u naar Lubuk Linggau. Onderweg komt u langs Prabu Mulih dat bekend staat om de olie-industrie en het olifanten trainingskamp in Bukit Selero. Hier worden zij getraind om zwaar werk in de jungle te verrichten.
Dag 4: Bangko
Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Bangko in de provincie Jambi, het gebied van de oorspronkelijke bewoners van Zuid Sumatra. Onderweg stopt u bij dorpjes waar u de lokale bevolking ontmoet. Hun dagelijkse activiteiten zijn werken in de rijstvelden en op de plantages. In de middag bezoekt u de markt om inkopen te doen voor de Kubu bevolking.
Dag 5: Bangko
Na het ontbijt rijdt u naar het nationale park Bukit Dua Belas en maakt daar een oerwoud wandeling op zoek naar de Kubu’s. U maakt kennis met hun leefwijze, tradities en culturele uitingen. Zij leven als nomaden in het regenwoud. Houdt u er rekening mee dat dit een stevige wandeling is.
Dag 6: Bengkulu
U vertrekt naar Bengkulu. Een tocht langs rubberplantages, rijstvelden en kleine dorpjes. Als het meezit, kunt u de Raflesiabloem bewonderen die in de jungle groeit en bloeit, afhankelijk of de bloem daadwerkelijk bloeit.
Dag 7: Bengkulu
Vandaag brengt u de gehele dag door rondom Bengkulu. U brengt u een bezoek aan het oude huis van Soekarno, Nala beach, Fort Marlborough en eindigen de dag met een bezoek aan de gezellige lokale markt.
Dag 8: Pagar Alam
U rijdt dwars door de hooglanden op weg naar Pagar Alam: een schitterende route langs indrukwekkende bergen en vruchtbare valleien. Bij aankomst in Pagar Alam ziet u de megalithische stenen van Tegur Wangi en Belumai Pasemah, vermoedelijk uit de 6de en 7de eeuw.
Dag 9: Batu Raja
Na het ontbijt gaat de rit via Kayu Agung. U stopt bij koffie- en kaneelplantages en de prachtige Lematang waterval. De dag eindigt in Batu Raja voor uw overnachting.
Dag 10: Bandar Lampung
In de morgen rijdt u een deel over de Trans Sumatraweg. U geniet van de prachtige tocht door het zuid Sumatraans landschap met onderweg enige stops bij interessante dorpjes waar u contact heeft met de lokale bevolking. Bij aankomst in Bandar Lampung hebt u een prachtig uitzicht over Straat Sunda, dat Sumatra met Java verbindt.
Dag 11: Way Kambas
In de ochtend rijdt u naar Way Kambas met zijn natuurreservaat. In de middag wordt een boottocht gemaakt op de rivier waarbij u mogelijk het ‘wild’ aan de oevers kunt observeren. In dit onontdekte
natuurgebied overnacht u in een eenvoudig onderkomen waar het avondeten geserveerd wordt.
Dag 12: Bandar Lampung
Na het ontbijt vertrek naar het olifanten trainingskamp waar wilde olifanten getraind worden voor bos werkzaamheden. Na een korte rit komt u aan in Bandar Lampung.
Dag 13: Bandar Lampung
Transfer naar de luchthaven Raden Intan voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.925,- € 1.392,- € 1.362,- € 577,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • 1 x diner
 • gids inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?