Mededeling Corona-virus (COVID-19)

 

Op dit moment gebeurt er veel in de wereld. Dit geldt ook voor de reiswereld waarin we voor onze grootste uitdaging ooit staan. Als reisorganisatie hebben wij besloten om onze reizen met vertrek tot en met 31 mei 2021 niet door te laten gaan.

Voor reizigers met vertrekdatum tot en met 31 mei 2021 bieden wij de volgende regelingen aan:

 1. Uw reis zal sowieso niet plaats vinden. Wij bieden u daarom aan de reis te verzetten naar een datum op een later tijdstip (dit mag meerdere keren). U kan gebruik maken van onze flexibele voorwaarden met als uiterste terugreisdatum 30 december 2022. Onze flexibele voorwaarden houden onder andere in dat wij geen wijzigingskosten rekenen bij een oranje reisadvies. Wel kan het voorkomen dat de kosten voor uw reis iets wijzigen op de nieuwe datum. Wilt u onverhoopt toch van uw reis afzien dan uw (aan)betaling binnen 14 dagen retourneren.
 2. Voor reizen met Garuda Indonesia geldt dat deze tot en met 31 mei 2021 en geboekt voor 23 april 2020 kunnen worden omgezet binnen het zelfde seizoen (in dezelfde boekingsklasse hoogseizoen, anders toeslag).
 3. Voor de overige luchtvaartmaatschappijen gelden verschillende regels voor het wijzigen van de reizen. In onze correspondentie zullen wij de klant per boeking hierover berichten.
 4. Wilt u de reis niet uitstellen maar annuleren, dan zitten hier wel de gebruikelijke kosten aan vast. Ook hiervoor geldt dat we dan per boeking bekijken wat de exacte kosten zijn.
 5. Voor reizen na 31 mei 2021 geldt dat deze ook onder dezelfde voorwaarden als in punt 1 genoemd kunnen worden gewijzigd. Eventuele al gemaakte kosten, waar wij als organisatie aan vast zitten voor de huidige reis, zullen wij moeten doorbereken. Tevens kan de reis voor u hoger of lager uitvallen, afhankelijk van het seizoen waar u in reist, wat wij in beide gevallen ook zullen verrekenen. De situatie zullen wij per reis moeten bekijken.

Smaragd Reizen zal met haar reizigers contact opnemen.

Reis op maat Sumatra: Zuid - Sumatra in 13 dagen

vanaf € 1.338 p.p.
Type Reis op maat (facetreis)
Duur 13 dagen
Reiscode 017
Dag 1: Palembang
Na aankomst op de luchthaven vervoer naar uw hotel. Palembang, in een ver verleden de hoofdstad van het machtige koninkrijk Srivijaya, was ooit het belangrijkste handelscentrum van Zuidoost-Azië.
Dag 2: Palembang
U maakt een boottocht over de rivier Musi, bezoekt de drijvende markt en ziet de woonboten waar al eeuwenlang mensen op het water wonen. Op het eilandje Kemaro bezoekt u de grote boeddhistische tempel en het legendarische graf van een tragisch verdronken Chinese prinses. U heeft een stadstour waarbij onder andere de Hollandse gebouwen te zien zijn, Ampera brug uit 1924, Fort Kuto Besak, het voormalige gouverneurshuis en de traditonele huizen van Palembang.
Dag 3: Lubuk Linggau
Na ontbijt rijdt u naar Lubuk Linggau. Onderweg komt u langs Prabu Mulih dat bekend staat om de olie-industrie en het olifanten trainingskamp in Bukit Selero. Hier worden zij getraind om zwaar werk in de jungle te verrichten.
Dag 4: Bangko
Na een vroeg ontbijt rijdt u naar Bangko in de provincie Jambi, het gebied van de oorspronkelijke bewoners van Zuid Sumatra. Onderweg stopt u bij dorpjes waar u de lokale bevolking ontmoet. Hun dagelijkse activiteiten zijn werken in de rijstvelden en op de plantages. In de middag bezoekt u de markt om inkopen te doen voor de Kubu bevolking.
Dag 5: Bangko
Na het ontbijt rijdt u naar het nationale park Bukit Dua Belas en maakt daar een oerwoud wandeling op zoek naar de Kubu’s. U maakt kennis met hun leefwijze, tradities en culturele uitingen. Zij leven als nomaden in het regenwoud. Houdt u er rekening mee dat dit een stevige wandeling is.
Dag 6: Bengkulu
U vertrekt naar Bengkulu. Een tocht langs rubberplantages, rijstvelden en kleine dorpjes. Als het meezit, kunt u de Raflesiabloem bewonderen die in de jungle groeit en bloeit, afhankelijk of de bloem daadwerkelijk bloeit.
Dag 7: Bengkulu
Vandaag brengt u de gehele dag door rondom Bengkulu. U brengt u een bezoek aan het oude huis van Soekarno, Nala beach, Fort Marlborough en eindigen de dag met een bezoek aan de gezellige lokale markt.
Dag 8: Pagar Alam
U rijdt dwars door de hooglanden op weg naar Pagar Alam: een schitterende route langs indrukwekkende bergen en vruchtbare valleien. Bij aankomst in Pagar Alam ziet u de megalithische stenen van Tegur Wangi en Belumai Pasemah, vermoedelijk uit de 6de en 7de eeuw.
Dag 9: Batu Raja
Na het ontbijt gaat de rit via Kayu Agung. U stopt bij koffie- en kaneelplantages en de prachtige Lematang waterval. De dag eindigt in Batu Raja voor uw overnachting.
Dag 10: Bandar Lampung
In de morgen rijdt u een deel over de Trans Sumatraweg. U geniet van de prachtige tocht door het zuid Sumatraans landschap met onderweg enige stops bij interessante dorpjes waar u contact heeft met de lokale bevolking. Bij aankomst in Bandar Lampung hebt u een prachtig uitzicht over Straat Sunda, dat Sumatra met Java verbindt.
Dag 11: Way Kambas
In de ochtend rijdt u naar Way Kambas met zijn natuurreservaat. In de middag wordt een boottocht gemaakt op de rivier waarbij u mogelijk het ‘wild’ aan de oevers kunt observeren. In dit onontdekte
natuurgebied overnacht u in een eenvoudig onderkomen waar het avondeten geserveerd wordt.
Dag 12: Bandar Lampung
Na het ontbijt vertrek naar het olifanten trainingskamp waar wilde olifanten getraind worden voor bos werkzaamheden. Na een korte rit komt u aan in Bandar Lampung.
Dag 13: Bandar Lampung
Transfer naar de luchthaven Raden Intan voor uw vlucht naar uw volgende bestemming.

Prijzen

2 - 3 personen 4 - 5 personen. 6 personen. 1 persoonstoeslag
€ 1.895,- € 1.372,- € 1.338,- € 576,-

Inclusief

 • accommodatie
 • ontbijt
 • vervoer inclusief chauffeur en inclusief alle kosten van de chauffeur
 • alle brandstofkosten
 • alle parkeergelden
 • excursiegelden zoals in het programma omschreven
 • entreegelden zoals in het programma omschreven
 • 1 x diner
 • gids inclusief alle kosten van de gids

Exclusief

 • overige maaltijden buiten het ontbijt tenzij anders vermeld
 • uitgaven van persoonlijke aard
 • eventuele gidsdiensten wanneer het niet vermeld staat

Uw gegevens

Geslacht
Voorletters*
Achternaam*
Adres
Postcode
Woonplaats
Land
Telefoonnummer
E-mailadres

Geselecteerde reis

Gewenste vetrekdatum
Gewenste terugkomstdatum
Aantal volwassenen
Aantal kinderen onder 12 jaar?
Voorkeur luchtvaartmaatschappij
Heeft u verder nog wensen/opmerkingen?